עוגת שיש עם שמנת מתוקה – מתכון עוגה מדהימה וממכרת!
רגע לפני שאתם נכנסים למטבח ומחממים את התנור, אני חייב לספר לכם סיפור קצר. לפני כמה שנים, בטיול השנתי של המשפחה, אמא שלנו הכינה את עוגת השיש הזאת. כל הריחות האלה, השוקולד והוניל שמתערבבים להם יחד, זה היה משהו מעלף! כל אחד שתהה מי הכין את התערובת המושלמת וכל החששות על כך שיגמר לפני שיספיקו לטעום נעלמו ברגע שהשקנו את הסכינים החדים. אבל רגע, אם עוד לא הכנתם עוגת שיש כזו – הגיע הזמן, כי אחרי שאיתה, העולם שלכם לא יהיה אותו דבר.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן אפייה: 45 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: 10-12 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להרגיש את הטעמים המדהימים של עוגת השיש הזו, תצטרכו להצטייד בכמה רכיבים פשוטים, אבל המשמעותיים. הרכיבים האלו הם סוד הקסם שמעביר את העוגה הזו לדרגת האלוהות. שתדעו – יש כאן מדע וטכנולוגיה של אמנות האפייה!
- 280 גרם קמח מנופה
- 200 גרם סוכר
- 4 ביצים
- 200 מ"ל שמן צמחי
- 200 מ"ל שמנת מתוקה
- 80 גרם קקאו איכותי
- 1 קופסה של אבקת סודה לשתייה (10 גרם)
- 1 כפית תמצית וניל
- קורט מלח
- אבקת סוכר לציפוי (אופציונלי)
ועכשיו, אם אתם מתכוונים לשדרג את המתכון למצב הטבעוני או ללא גלוטן, יש כאלו שמחליפים את הביצים עם שייקי זרעי צ'יה, ואם רוצים להכין את העוגה ללא גלוטן, הכי כדאי להשתמש בקמח שקדים או קמחח לבית כדי לשמור על עוגה מזינה ובריאה!
שלבי ההכנה
הנה הגיע הזמן להתחיל לעבוד. כל שלב הוא פשוט, אבל כל אחד מהם מביא איתו את הטעמים האגדיים שכולנו אוהבים. וגם זכרו – החלק הכי קשה במתכון הזה הוא ההמתנה עד שהעוגה תצא מהתנור!
- חממים את התנור על טמפרטורה של 180 מעלות צלזיוס.
- משמנים תבנית אינגליש קייק בגובה 10 ס"מ.
- בקערה גדולה, מקציפים את הביצים עם הסוכר עד שהתערובת הופכת בהירה ואוורירית.
- מוסיפים את השמן והשמנת ומערבבים היטב.
- אוספים בנפרד את יתר המרכיבים היבשים: החלבון, הקמח, הסודה לשתייה והמלח.
- מפזרים את התערובת היבשה על התערובת הרטובה ומערבבים בעדינות.
- מחלקים את התערובת לשתי קערות – אחת לצבע שקוף והשנייה לתערובת קקאו. מוסיפים קקאו לקערה השנייה ומערבבים טוב.
- מעבירים את התערובות לסירוגין לתבנית ששמנו.
- בהשתמש קטן או מזלג, מערבבים בעדינות יחד על מנת ליצור את העיצוב של השיש.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ואופים כ-45 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.
- מניחים לעוגה להתקרר לפני שמפזרים אבקת סוכר.
עכשיו, ברגע שהעוגה הבשילה במקרר, תוכלו ליהנות מסעודת תה משגעת או מפיקניק משפחתי מדהים!
תוספות ושדרוגים אפשריים
אם אנחנו מדברים על עוגת שיש, למה לא לשדרגו קצת? אתם יכולים להוסיף שוקולד מריר קצוץ, אגוזי לוז קצוצים, תפוזים מגורדים או אפילו לבנות את העוגה עם קצפת עליונה מדהימה! גם הטעם של קפה שיכול להכנס לערבוב הוא טעם מענג!
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את העוגה ללא קקאו?
ממש אפשר! פשוט אל תוסיפו קקאו ותוסיפו עוד קמח במקום.
כמה זמן העוגה נשמרת במקרר?
העוגה יכולה להחזיק שבועיים במקרר, אבל אני ממליץ לא להשאיר אותה מעבר לשבוע, כי היא פשוט מתמוססת בפה.
האם יש אפשרות להכין את העוגה בתבנית עגולה?
בהחלט! אפשר פשוט לשנות את צורת התבנית.
האם ניתן להקפיא את העוגה?
כן, אני ממליץ לאפות את העוגה, לתת לה להתקרר ולהקפיא. היא תישמר ככה מצוין!
לא מצליחים להשיג שמנת מתוקה – מה לעשות?
אפשר להמיר את השמנת עם קוטג' או גבינת מסקרפונה.
אילו פירות אפשר להוסיף לעוגה?
אפשר להוסיף בננות, פטל או תותים. כל פירות יוסיפו רוח מרעננת!
האם ניתן להכין את העוגה גם עם קמח ללא גלוטן?
בהחלט! פשוט השתמשו בקמח ללא גלוטן שאתם אוהבים.
איך יודעים שהעוגה מוכנה?
לפני כל דבר אחר, תקפצו עם קיסם ותראו שהוא יוצא יבש!
האם ייתכן שהעוגה תצא דחוסה?
אם מערבבים יותר מדי, העוגה עלולה ליצא דחוסה. לכן, יש לערבב בעדינות.
מה הדרך הכי טובה לחתוך את העוגה?
אני ממליץ להשתמש בסכין חדה ואולי אף לחמם אותה מעט לפני. העוגה תהיה נימוחה יותר לחיתוך!
לאור כל המידע, אתם פשוט חייבים לנסות להכין את עוגת השיש המדהימה הזו! אם הכנתם את המתכון, אל תשכחו לשתף אותנו בעבודה שלכם ברשתות החברתיות ולחלק את המתכון הזה עם חברים. כולנו רוצים לראות את העוגה שלכם!