צלי בשר עם ערמונים וסילאן – מתכון מנצח לחורף

צלי בשר עם ערמונים וסילאן – המתכון המושלם!

כאשר אנחנו מדברים על אחלה של מפגש משפחתי סביב שולחן השבת, אין ספק שהצלי משגע שלנו במרכז השולחן הוא הדבר הכי חובה! כולם יודעים שהאוכל הוא הלב של כל חגיגה, ובמיוחד כשמדובר בשר רך, עסיסי ומלא בטעמים מעלפים. והמילים "ערמונים" ו"סילאן" רק מוסיפים לחלוטין למעללת הטעמים הזאת. הראש מתמלא בריחות, והלב מתמלא בשמחה – זה הזמן להופיע עם המתכון המדהים ביותר!

מתכון זה לא רק טעים; הוא גם מבצע עבור כל הטבחים בבית – אין צורך הרבה ניסיון, אלא רק רצון טוב להכין את המנה המסורתית עם טוויסט חדשני. אם אתם חושבים על אורחים, משפחה או אפילו סתם ערב שקט בבית, המתכון הזה הוא ללא ספק הבחירה האגדית שלכם!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות

  • זמן הכנה: כשעה וחצי
  • רמת קושי: בינונית
  • כמות מנות: 6-8 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין צלי בשר עם ערמונים וסילאן, נצטרך את המרכיבים הבאים, שילוב שיביא לערבוב טעמים משגע:

  • 1.5 ק"ג נתח בשר (בקר, צלעות או נתח שומן)
  • 1 כוס ערמונים קלויים
  • 1/2 כוס סילאן
  • 2 בצל בינוני, קצוץ דק
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כוסות ציר בשר (או מים אם אין לכם)
  • 1/2 כוס יין אדום (אפשר לשים גם ללא יין)
  • 1 כף כמון טחון
  • 1/2 כף קימל טחון
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית טחינת פפריקה מתוקה
  • 2 גבעולי רוזמרין טרי
  • 3 גבעולי טימין טרי
  • חצי כפית אגזם (אופציונלי) – הוספה שעושה את הטריק.

מוסיפים כמו שאנחנו אוהבים

בעצם, כל אחד יכול לשדרג את המתכון ולגוון ברכיבים. במקום ערמונים אפשר להשתמש בחרובים או אגוזים קצוצים, סילאן ניתן להחליף בדבש או אפילו במייפל – והמנה עדיין תשאר מושלמת, משגעת ומוכנה להנאה!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  איך להכין ממרח חציל טעים בקלות לבית

שלבי ההכנה

והנה, עולים על הבמה עם ההכנה המדהימה שהופכת את כל העניין לקל ומזמין.

  1. מחממים שמן זית בסיר רחב על חום בינוני.
  2. אוספים את הבצל הקצוץ ומטגנים אותו עד שהוא מזהיב.
  3. מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים לכמה שניות נוספות.
  4. מכניסים את נתח הבשר לסיר וטורפים אותו מכל הכיוונים, עד שהוא חום וזהוב.
  5. יוצקים את היין על הבשר ומערבבים.
  6. מוסיפים את הציר בשר (או מים) והבצל, מתבלים בכמון, קימל, מלח ופפריקה ומערבבים שוב.
  7. מוסיפים את הערמונים ומערבבים כהלכה.
  8. מוסיפים את עלי הרוזמרין והטימין ומבשלים על חום נמוך במשך שעה וחצי או עד שהבשר רך.
  9. במהלך הבישול, כדאי לבדוק מעת לעת, להוסיף מים אם יש צורך.
  10. כשהבשר מוכן, מוסיפים את הסילאן ומערבבים שוב, נותנים לזה עוד 10 דקות על האש.

שדרוגים ותוספות אפשריים

לאחר שסיימנו את הכנת המנה, אם רוצים להוסיף עוד קצת פיצוחים, אפשר לפזר מעל אגוזי לוז קלויים או גבינת פרמזן בסוף ההגשה. עם מנת אורז או פירה לצד, אין סיכוי שלא תהיו מרוצים. תוספות ירק כמו גזר צלוי או דלעת גם שמחים לצאת לדרך!

שאלות ותשובות

איך טועמים את הבשר מיד לאחר ההכנה?

אפשר לחתוך פרוסה קטנה לטעום ולראות אם הבשר רך ומלא בטעמים.

מה עושים אם הבשר יצא יבש?

אם הבשר יצא יבש, ניתן להוסיף עוד סילאן ולבשל כמה דקות נוספות עם קצת מים.

האם המתכון ניתן להקפאה?

כן, אפשר לשמור את הצלי במקפיא למשך כשלושה חודשים.

כמה זמן כדאי לבשל את הבשר?

סך הכל, כדאי לבשל את הבשר כשעה וחצי לפחות, אבל זמן ההכנה תלוי בעובי הנתח.

אפשר להכין את המתכון הזה על גז או תנור?

עוד המלצת קריאה בשבילך >  צלי עוף עם תפוחי אדמה בסיר בקלות ובטעם מושלם

בקלות! אפשר גם לבשל אותו בסיר על הגז או לשים בתנור, כל מכשיר יתן לכם תוצאה מעולה.

מה לגבי תיבול?

אפשר לתבל עם תבלינים שונים, כמו קינמון או אגוז מוסקט, להוסיף טעמים מדהימים נוספים.

איך כדאי להגיש את המנה?

מומלץ להגיש לצד ירקות קלויים ואורז, זה מוסיף הרבה צבע וכל מי שיבוא לארוחה ילד יוכל ללקק את האצבעות.

האם יש גרסה טבעונית למתכון הזה?

כמובן, אם רוצים גרסה טבעונית, ניתן להחליף את הבשר בקוביות טופו או פולנטה מבושלת.

מה כדאי לעשות אם אני לא אוהב ערמונים?

אפשר להפחית מהערמונים או לשים במקום זה פטריות מוקפצות לקבלת טעם נוסף.

איך מכינים את זה בקלות?

תכנון והתארגנות על כל המרכיבים מראש מאוד מצליח להקל על תהליך ההכנה.

ולסיום, אם ממש נהניתם מהמתכון הזה, אל תהססו להעביר אותו לחברים, משפחה או אפילו לשתף ברשתות החברתיות! תתמודדו עם המון אושר, ואוכל טעים, ומשם הכל יזרום! מהנסיון שלי, הבשר הזה לא רק מהמם אלא גם יוצר חוויות מדהימות סביב השולחן. בתיאבון!

Scroll to Top