עוגת שוקולד לפסח ללא מיקסר: מתכון משגע במיוחד!
עוגה זו היא לא סתם עוד עוגה – היא עוגה שמביאה לכם הנאה עם כל ביס. עוגת שוקולד לפסח היא בצקית, צהובה בחוץ, עם שוקולד חום מצוין בפנים. ברגע שתחפשו עוגת שוקולד כבדה, תקבלו כאן תוצאה אגדי!
אין לנו ספק שאתם מחכים לרגע הזה שבו תוציאו אותה מהתנור והתפשטות הריח המדהים ימלא את הבית. כולם יתמכרו לעוגה המעלפת הזו, וכל ביס יהיה כמו פיסת גן עדן. עשו כבר הכנות לתה עם העוגה הזו – אתם תזדקקו לזה!
זמן הכנת המתכון: 50 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מנות: 10-12 מנות
הרכיבים הדרושים
עכשיו כשאתם מתרגשים, הגיע הזמן לדבר על החומרים שצריך להכין. יש כאן שילוב של מרכיבים פשוטים, אבל התוצאה היא פשוט מעלפת. החומרים הבאים יספקו לכם עיסה שמפיצה ונגישות עונג עם כל ביס.
- 200 גרם שוקולד מריר (בהשגחה) – הכי טעים שיש!
- 100 גרם חמאה – נמסה בפה
- 250 גרם סוכר – לקצת מתיקות
- 4 ביצים – ליציבות ומרקם
- 60 גרם קקאו איכותי – ייתן את העומק והטעם המדליק
- 50 גרם קמח טף – לתוספת בריאות (לגרסה ללא גלוטן)
- 1 כפית סודה לשתייה – שיגרום לעוגה לעלות בגובה
- 1/2 כפית מלח – כדי להדגיש את הטעמים
- מעט תמצית וניל – ליכולת משגעת
מרכיבים חלופיים
עכשיו, אם יש לכם אורחים עם רגישות לגלוטן, אפשר לשדרג את הקמח הרגיל לקמח שקדים או קמח תפו”א. גם גרסה טבעונית אפשרית כאן – פשוט החליפו את הביצים ב- 4 כפות דחוסות של רסק תפוחים. שני שינויים אלו ישמרו על הטעם הממכר של העוגה!
שלבי ההכנה
כעת, בואו נעבור לשלב הפרקטי, שבו נבנה את העוגה הזו שלמות. זה ידרוש סבלנות, אבל התוצאה תשלם לכם. יש כאן כמה שלבים פשוטים, אתם תראינו שהעוגה הזו היא ממש לא מסובכת!
- בחירה בחומרים – הניחו את שוקולד והחמאה בקופסה עמידה לחום, והניחו את זה על סיר של מים רותחים.
- תנו לזה במשך כ-10 דקות להתמוסס, עד שכל השוקולד והחמאה הפכו לנוזל חלק.
- בינתיים, שברו את הביצים לקערה ערבבו עם הסוכר, עד שהסוכר נמס והעיסה מתחילה לתפוס גובה.
- לאחר שהשוקולד התקרר מעט, ערבבו אותו לתוך הקערה עם הביצים. הוסיפו את הווניל, הקקאו, הקמח, הסודה והמלח.
- ערבבו היטב עד שהתערובת חלקה וללא גושים.
- כשהתערובת מוכנה, העבירו אותה לתבנית עם שמן ופתיתי קקאו.
- אפו בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 25-30 דקות. צפו שהעוגה תהפוך נימוחה כל כך, שתרצו ללקק את האצבעות.
- כאשר אתם שמים קיסם במרכז, הוא צריך לצאת יבש. הוציאו מהתנור והניחו להתקרר.
- האם זה נראה טוב? הוסיפו אבקת סוכר, או שוקולד קצפת למעלה – איך שמתחשק!
תוספות או שדרוגים אפשריים
שדרוגים יכולים להוסיף טעמים שונים. אם אתם רוצים להיות יצירתיים, אתם יכולים להוסיף אגוזי לוז קצוצים לתערובת כדי לקבל קצת קראנץ' על פני העוגה. ניתן גם למזוג הרבה שוקולד מומס מעל או לשים פרוסות בננה, כל אחד יוכל להפוך את העוגה הזו למושלמת לפרטיו!
בנוסף, אם אתם רוצים משקה לצד העוגה, תה ירוק מתוק או קפה מקל יכולים להוסיף תחושת אלגנטיות ואיזון.
שאלות ותשובות
איך ניתן לשמור על העוגה כדי שתשמר לטווח ארוך?
עוגת השוקולד יכולה להחזיק מעמד בסביבה סגורה בטמפ’ החדר כשלושה ימים, אבל אם אתם רוצים לשמור עליה יותר, הכניסו לקופסה ואחסנו במקפיא – היא תשמור על הטעם המעלף שלה!
האם ניתן להכין את העוגה ללא גלוטן באמת?
כן! פשוט החליפו את הקמח הרגיל לקמח טף, שקדים או קמח תפו"ע. זה עדיין יהיה בריא ומושלם!
ואם אשתמש בשוקולד חלב?
אין בעיה, שוקולד חלב יכול לשדרג את המרקם הממכר של העוגה, אך ניתן שיצטיין גם אם תשתמשו בשוקולד מריר!
מה אפשר להוסיף כדי שהעוגה תהיה מתוקה יותר?
אפשר לשדרג את המתכון בבננה שלמה מעוכה או קקאו לא ממותק, אפשר גם להוסיף מעט דבש אם אתם אוהבים.
העוגה לא עלתה כמו שצריך, למה זה קרה?
זו יכול להיות תוצאה של חימום לא מספיק של התנור לפני תחילת האפייה או מדי חומרים יבשים בתערובת.
כיצד ניתן לשדרג את המרקם?
על מנת לשדרג את המרקם, ניתן להוסיף יוגורט טבעי או שמנת מתוקה כדי להעלות את הרכות.
מה אם אני רוצה גירסה חסינת לקטוז?
חפשו אחר חמאה נטולת לקטוז לשימוש במתכון. זה יתן לכם עוגה מושלמת.
איך ניתן להכין עוגה בצורת סופגניה?
אפשר להשתמש בתבנית של סופגניה ולבצע את אותם השלבים. תשימו לב לזמן האפייה שיכול להשתנות.
למה יש להשתמש בסודה לשתייה?
סודה לשתייה עוזרת לעוגה לעלות ולהיות אוורירית יותר.
האם אפשר לשמור על העוגה בחוץ?
כן, אם מדובר בעוגה ממולאת ניתן לאחסן במקרר, אך אחרי שאפיתם את העוגה זאב תוודאו שאינה מחממת יתר על המידה.
שתפו את המתכון הזה עם החברים שלכם ותשמישו את כל המתכונים המדהימים שברשותכם! חג פסח שמח! היופי הזה שווה זהב!