מתכון לפוקצ'ה איטלקית משגעת
בא לכם להתפנק עם משהו מדהים, ממכר ואגדי? כנראה שהגעתם למקום הנכון! הפוקצ'ה האיטלקית הזו היא כל מה שחלמתם עליו – היא נימוחה, אוורירית, עם קצוות פריכים וכשיש לה רוטב טוב לצידה, היא בכלל משגעת. קחו לעצמכם רגע, תיגעו במציאות: אנחנו נכנסים לממלכה האיטלקית עם כל הטעמים המולקולריים שמתערבבים בכוח עם המסורת. מוכנים להתחיל?
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 2 שעות
- רמת קושי: בינוני
- מספר מנות: 8-10 פיסות
הרכיבים הדרושים
כמו כל מתכון טוב, גם כאן אנחנו נשתמש ברכיבים פשוטים אבל איכותיים. הכנת הפוקצ'ה לא דורשת הרבה, פשוט אהבה, חומרי גלם מעולים וגישה חיובית!
- 500 גרם קמח לחם (אלא אם כן אתם ממש אוהבים להתעסק עם הקמח שמקשה על החיים שלכם)
- 350 מ"ל מים פושרים
- 10 גרם מלח
- 10 גרם סוכר
- 7 גרם שמרים יבשים
- 30 מ"ל שמן זית (וכמובן שאנחנו מדברים על השמן האיכותי)
- רוזמרין טרי (או בעצם כל עשב תיבול אחר שאתם אוהבים)
- מלח גס לקישוט
אותם רכיבים פשוטים יכולים לשדרג את הפוקצ'ה שלכם עד לרמות של "לא מאמין שזה בבית שלי". אתם יכולים לשחק עם האוניברסליות של המתכון הזה – החלופה שלי? גרסה ללא גלוטן! פשוט השתמשו בקמח תפו”א או קמח שקדים במקום קמח חמץ!
שלבי ההכנה
ועכשיו מגיע החלק הכיפי – שלב ההכנה! אם אתם מתים על המחשבה להכין פוקצ'ה, תהיו מוכנים לרגעים של אושר. איך נדע כמה הזמן יוקדש להכנת הפוקצ'ה? התשובה היא בקלות: אתם לא תאמינו כמה זה פשוט!
- מניחים קמח, מלח, סוכר ושמרים בקערה גדולה.
- מוסיפים מים פושרים ושמן זית. מערבבים היטב עם כף עץ או כף יד.
- מעבדים את הבצק על משטח מקומח היטב במשך כ-10 דקות, עד לקבלת תערובת חלקה ואוורירית.
- מניחים את הבצק בקערה משומנת, מכסים ונעזרים במגבת במשך כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מוציאים את הבצק, לשים אותו קלות ומניחים אותו על תבנית שטוחה שאתם רוצים לאפות בה.
- לוחצים את הבצק עם האצבעות ליצירת גומות, כמו ייצוגים של חודשי השנה.
- מוסיפים את הרוזמרין וחותכים אותו דק, מפזרים עליו ומוסיפים אורן.
- מוסיפים מלח גס מעל ואולי גם עוד שמן זית.
- מניחים לבצק לנוח למשך 30 דקות נוספות.
- מחממים את התנור ל-220 מעלות צלזיוס ואופים במשך 20-25 דקות, עד שהפוקצ'ה מזהיבה.
אחרי שהפוקצ'ה שלנו נאפתה, כדאי להוציא אותה מהתנור ולתת לה להתקרר מספר דקות. נו, מי יכול לעמוד בפני ריח של פוקצ'ה טרייה? אני בטוח שאף אחד!
תוספות ושדרוגים
אתם יכולים להוסיף לפוקצ'ה כל מה שתרצו. לפעמים אני מוסיף זיתים, פריזר שהושק בבושם של פיקנטיות, או אפילו כמה שיני שום קצוצות. אם תרצו לגרום לפוקצ'ה לעבור חוויה גבוה, למה שלא תוסיפו את הגבינות המועדפות שלכם? גבינת פטה, מוצרלה או צהובה קפיצית – כולם עובדים כאן בצורה מדהימה.
שאלות ותשובות
מה אפשר לעשות אם אין לי מים פושרים?
אפשר להשתמש במים רגילים! אם הם קרים, פשוט תנו לבצק לנוח יותר זמן.
האם אפשר להכין פוקצ'ה עם קמח אחר?
בהחלט! קמח תפו”א או שקדים בהחלט יכולים לעבוד.
מה מומלץ להגיש עם הפוקצ'ה?
סלט ירוק, רוטב פסטו או שמן זית עם חומץ בלסמי – כל אלו נפלאים ליד הפוקצ'ה.
האם אפשר להקפיא את הפוקצ'ה?
כן, ניתן להקפיא אותה אחרי האפייה. פשוט חכו שהיא תתקרר ותכניסו לשקית אטומה.
אפשר להשתמש בשמרים טריים במקום יבשים?
לגמרי! אם יש לכם שמרים טריים, השתמשו בכ-21 גרם.
האם הפוקצ'ה מתאימה גם לצמחונים?
בוודאי! מדובר במאפה צמחוני לגמרי!
כמה זמן זה לוקח בשלב ההכנה?
הזמן הכולל יכול לנוע בין שעה וחצי לשעתיים.
האם כדאי להניח לפוקצ'ה לנוח שוב אחרי שהיא מוכנה?
בהחלט! זה נותן לה זמן להתייצב ולתת לה את הגובה הנכון!
מה קורה אם אני שוכח את השמרים?
אל תדאגו, אתם עדיין יכולים לקפוץ על הפוקצ'ה עם ביצים או יוגורט כדי לשדרגו.
האם זה בריא לאכול פוקצ'ה?
זה תלוי בכמה וחומרים שהוספתם! לאחר על כל המינונים, אני ממליץ לאכול במידה!
וכך אנחנו מסיימים את המסע שלנו לעבר הפוקצ'ה האיטלקית המושלמת! אז קדימה, קחו את המתכון הזה, הכינו, טפחו את היצירתיות שלכם ושתפו אותו עם חברים! אל תשכחו לצלם ולשתף ברשתות החברתיות! איזה כיף להיות בחברת הפוקצ'ה!