על איזה תוכנית בתנור אופים ג'חנון?
אם אתם מחפשים מתכון שיכול להופיע בכל שולחן שבת, ג'חנון הוא המושלם עבורכם. מדובר במאפה תימני, שמצליח לשגע כל מי שטועם אותו. כן, אני מדבר על הבצק האוורירי, הממכר והטעים שהוא סופג את טעמי השום והשמן באופן מושלם. כאשר הג'חנון יוצא מהתנור, אין דבר יותר אגדי מזה. אתם פשוט תמצאו את עצמכם עם חתיכת הג'חנון ביד ותחושת ללקק את האצבעות בפה!
זמן הכנת המתכון
- משך זמן הכנה: 30 דקות
- משך זמן אפייה: 10-12 שעות תלוי בתוכנית
- רמת קושי: בינוני
- מספר מנות: 8-10 מנות
הרכיבים הדרושים
כעת, אנחנו מגיעים לחלק הכה מדהים: הרכיבים! תנסו לשמור על שקט בזמן שאתם קוראים את הרשימה הזו. אחרת, אני עלול לשמוע את הרעב שלכם!
- 1 ק"ג קמח חיטה
- 2 כפיות מלח
- 1/2 כוס שמן זית
- 1/2 כוס מים פושרים
- 1/2 כוס סוכר
- 1/2 ק"ג חמאה רכה
- 2 שיני שום כתושות (אופציה לשדרוג מאוד טעים!)
אם אתם רוצים לגוון, אפשר להשתמש גם בחמאה צמחית כדי להכין גרסה טבעונית של המאפה המעלף הזה.
שלבי ההכנה
ועכשיו, לחלק האקשן – איך מכינים את הג'חנון המושלם הזה!
- מניחים את הקמח בקערה ומוסיפים את המלח.
- מערבבים את הקמח והמלח, ומוסיפים את השמן יחד עם המים והסוכר.
- לשים את התערובת עד שהבצק מתאחד ונהיה נעים למגע.
- מניחים את הבצק להתפחה במשך כשעה במקום חמים.
- לאחר התפחה, מחלקים את הבצק לכדורים בגודל קטן.
- לוחצים כל כדור עם הידיים ליצירת שטח אחיד.
- אחרי מכן, מפזרים חמאה על כל פיסת בצק.
- מניחים שן שום כתושה אם רוצים לשדרג את הטעם.
- מגלגלים את הבצק בעדינות ליצירת רולדה.
- מניחים את הרולדות בתבנית אפייה בשכבות.
- מלאים את התבנית במים למניעת ייבוש.
- בעזרת מכסה או נייר כסף, מכסים את התבנית ואופים בתנור ב-90 מעלות במשך 10-12 שעות לפחות.
- להגיש חם לצד ביצים קשות ורוטב חריף, ו… בונ-appétit!
תוספות ושדרוגים אפשריים
לאלו מכם שמחפשים לחדש, יש כמה שדרוגים שיכולים להפוך את הג'חנון שלכם למשגע. אפשר להוסיף לתוך הרולדות גם תרד קלוי, גבינת פטה או אפילו זיתים שחורים קטנים. ואם רוצים ללכת על הקלאסה, למה לא לשדרג עם רוטב עגבניות חריף בצד? זה יהיה פשוט מעלף!
שאלות ותשובות
האם ניתן להכין ג'חנון מראש?
בהחלט! ניתן להכין את הבצק מראש, ולשמור אותו במקרר. לפני האפייה, רק להוציא אותו ולתת לו טיפה להתאקלם בטמפרטורת החדר.
למה ההכנה כל כך ארוכה?
הג'חנון זקוק לאפייה ממושכת על מנת שהטעמים יתמזגו עם הבצק ויתפתחו בצורה מושלמת.
אפשר לכוון את תוכנית התנור גם על טורבו?
לא מומלץ, הג'חנון זקוק לחום נמוך בחלקו התחתון כדי להיטיב להתייבש.
האםיש דרך להכין גרסה בריאה יותר לג'חנון?
כן! אפשר לשלב קמח כוסמין במקום קמח חיטה ולהשתמש בשמן קוקוס במקום חמאה.
האם ניתן להקפיא ג'חנון?
כן, ניתן להקפיא לפני או אחרי האפייה. רק חשוב לשמור אותו היטב בניילון נצמד.
מה הכי חשוב למערכת היחסים עם הג'חנון שלכם?
אהבה! תתנו לו קצת תשומת לב, בישול איטי ואוזן קשבת, והוא יחזיר לכם טעמים מעלפים.
כיצד ניתן לשדרג את רוטב החריף?
בקלות! אפשר להוסיף לכאן גם כוסברה קצוצה, לימון סחוט ואפילו טיפה של דבש כדי לאזן את החריפות.
האם ג'חנון ניתן לשמור במקרר?
בהחלט! הוא יכול להחזיק במקרר כמה ימים.
האם אפשר להכין ג'חנון על כיריים?
אני לא ממליץ על זה. הג'חנון זקוק לאפה בתנור כדי להשיג את הטקסטורה והטעמים שכולם אוהבים.
באיזה מחוז בארץ המקור של הג'חנון?
ג'חנון הוא מאכל תימני, שמקורו בתימן. בארץ הוא פופולרי בעיקר בחיק המשפחות היהודיות מהעדה הזו.
עכשיו, כאשר יש בידכם את המתכון המשגע הזה, אני ממליץ לכם לא לשמור את המידע רק לעצמכם.שתפו את המתכון ברשתות החברתיות שלכם, והזמינו חברים להתנסות! שיהיה בתיאבון!