ג'חנון ללא גלוטן: מתכון מנצח לארוחה מושלמת

ג'חנון ללא גלוטן – מתכון אגדי!

אם אי פעם חלמתם על ג'חנון שמנמן, כזה ששעשוע של סבתא מאחורי הקדירה המבעבעת, אתם במקום הנכון! מדובר במתכון שיגרום לכם לללקק את האצבעות (ואת השפתיים) ומבוסס על קמח טבעוני, מה שאומר שגם אלה שקצת אובססיביים לגבי תזונה יכולים לטעום ולהתפנק! אז תתכוננו למנה שמעלה באפה את ריח המאפים הביתיים השמיימיים. אחרי שתכינו את הג'חנון הזה, לא תרצו לחזור למתכוני הגלוטן שלכם – מדובר על הג'חנון הכי טעים שיש!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 10 שעות (כן, אתם לא טועים כאן)
  • רמת קושי: בינונית
  • כמות מנות: 8-10 מנות שירצחו את השטע עם טעם מדהים!

הרכיבים הדרושים

כשמדובר בג'חנון, החומרים הם הקסם האמיתי. הבעיה? הרבה פעמים הם לא מתאימים לכמה מהדיאטות המודרניות שלנו. אבל אל דאגה, כאן זה משתנה! קחו את המרכיבים הנהדרים הבאים והכינו את הג'חנון המושלם שלכם:

  • 300 גרם קמח תפו”ח ללא גלוטן
  • 100 גרם קמח חומוס
  • 2 כוסות מים פושרים
  • 1/2 כוס שמן זית (מומלץ לשדרג עם שמן שומשום)
  • 1/2 כפית מלח
  • 50 גרם סוכר (סוכר קוקוס אם רוצים בריא יותר)
  • 1/2 כפית ממרח סילאן (או דבש למי שלא אכפת מהצמחונות)
  • מרכיבים נוספים בגודל מיני: ביצים (לא חובה), תיבול כמו כמון או קימל, לפי טעמכם

עכשיו, אם אתם קונים קמח ללא גלוטן, אני ממליץ לבדוק את התווית. לא כל קמח שכתוב עליו "ללא גלוטן" הוא באמת ככה, ויש כמה תוספים שמוסיפים.

שלבי ההכנה

זה הזמן להרגיש כמו בני העם עטור תרבות השמחה והמסורת, ובואו נעבור לשלבי ההכנה:

  1. מתחילים בקערה גדולה ומניחים את הקמח תפו”ח וקמח החומוס. מוסיפים את המלח והסוכר ומערבבים היטב.
  2. מוסיפים לאט לאט את המים הפושרים, תוך ערבוב מתמיד, עד שהתערובת מתקבלת לאט במעטפה רכה.
  3. מוסיפים את השמן ומערבבים שוב עד שהתערובת חלקה ואחידה.
  4. עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומניחים לה לנוח במשך 30 דקות.
  5. אחרי המנוחה, מחלקים את הבצק לכדורים בגודל של קליפה ואת הכדורים מרדדים לעיגולים דקים.
  6. בוחרים את המתכון המיוחד שלכם – חוטאים עם ממרח סילאן? מוסיפים עכשיו!
  7. מניחים עיגול בצק אחד על השני עם שמן חצי סיר גדול.
  8. אופים בתנור או בסיר על להבה נמוכה, חתכענט שכבות כל 3-4 שעות.
  9. אם אוהבים, ניתן להוסיף סיר עם מים שיתסיס את המעלפים לכיווץ נוסף.
  10. לאחר 10 שעות (כן, כן, אתם לא טועים כאן), ג'חנון בלב טעם מושלם עמד לפניכם!
עוד המלצת קריאה בשבילך >  עוף בגריל בנינגה: הקסם הטעים שיעשה לכם חשק

אפשרויות נוספות

האם אתם אוהבים לראות חידושים במאכלים? יש המון דרכים לשדרג את הג'חנון המהמם הזה – אפשר לשדרגו עם ירקות מבושלים כמו גזר וכרוב או אפילו לתבל עם עשבי תיבול כמו רוזמרין, טימין או אורגנו. עם מעט שיני שום קצוצות טריות כל זה יוסיף טעמים נפלאים!

שאלות ותשובות על המתכון

מה אם אני רוצה לוותר על הסוכר?

אין בעיה! אפשר להשחיר לחלוטין את הסוכר ולהשתמש בסילאן גם למתיקות. זה רק ישדרגו את הטעם.

האם ניתן להשתמש בקמח אחר?

בהחלט! יש המון קמחי תחליף כזו – קמח שקדים, קמח קוקוס – כל אחד ואחת יכולים לנסות ולמצוא את המתכון הכי משגע בעולם.

באיזו טמפרטורה לאפות את הג'חנון?

הג'חנון צריך להיות בתנור על חום נמוך, סביב 100-120 מעלות. ככה הוא על אוויר חם, נימוח אבל לא נשרף.

כמה זמן מחזיקים נשמרים במקרר?

ברגע שאתם שומרים את הג'חנון בקופסה אטומה במקרר, הוא יכול להחזיק מספר ימים. אך לדעתי, הוא נבל רק ביום הראשון!

האם אפשר להקפיא ג'חנון?

בוודאי! רק חשוב להניח אותו לשעתיים על מנת שהבצק יתקרר, ולאחר מכן הקפיאו עד שזה יוצר סימן קפוש.

כיצד אוכלים ג'חנון?

הג'חנון טעים במיוחד כשנותנים לו יחד עם רסק עגבניות, ביצים קשות או חריף, וזה גם הוא מתכון נהדר לארוחת ערב משפחתית או למסיבת חנוכה.

האם ניתן להוסיף ירקות לג'חנון?

כמובן! ירקות כמו גזר, קישואים ואפילו תפו”ח יכולים להיות תוספת משגעת.

האם זה מתאים לילדים?

במהלך כל תהליך ההכנה, ילדים יכולים מאוד ליהנות ולתמוך. הם ימצאו את הקורטוב במעט סילאן גם כן.

האם אפשר להכין את הבצק מראש?

כן, ניתן להכין מראש ולהשאיר במקרר, החיסכון הזה רק יחזיר אותנו למטבח הלאה!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  מתכון דג נסיכת הנילוס שישנה את ארוחת הערב שלך

האם ניתן להכין את המנה הזו בסופר ויותר?

בוודאי, הבצק רך מאוד ומאוד ורסטילי! זה מין פתרון פשוט וטעים.

בתור אחד שניסה, טעם, וגילה את המתכון המדהים הזה, אני ממליץ לכולם להכין אותו, לטעום ולשתף! אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות, לכבוד הידע שנצבר כאן!

Scroll to Top