חביתת חומוס מדהימה וממכרת
האם אי פעם חשבתם מה אפשר לעשות עם חומוס נוסף שנותר במקרר? האם היה לכם את הרצון לחוות את הטעמים המיוחדים של חומוס בדרך שונה ומסקרנת? הרי לא מדובר בסתם מאכל; חביתת חומוס היא המנה המושלמת. מדובר במנה שמעלה חיוך על הפנים, שמזכירה לא רק חוויות מהמטבח של אמא ושל סבתא, אלא גם מציעה טוויסט חדשני שיהפוך אתכם לשפים של ממש!
זמן הכנת המתכון: 30 דקות. רמת קושי של המתכון: קל. מספר מנות: 4
- זמן הכנה: 10 דקות
- זמן בישול: 20 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: 4
המרכיבים הדרושים
על מנת להכין את החביתת חומוס המושלמת, נדרשים כמה מרכיבים פשוטים, אבל השילוב ביניהם הוא שמייצר את הטעם המעלף. הנה הרשימה التي תצטרכו לאסוף:
- 1 כוס חומוס מבושל (אפשר גם מקופסה)
- 2 ביצים גדולות
- 1/2 כוס קמח חומוס
- 1/2 כפית כמון טחון
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית כורכום
- 1/4 כפית פפריקה מתוקה
- 1/4 כוס מים
- שמן זית לטיגון
לפני שנגיע לשלבי ההכנה, נזכיר כי החומוס הוא מרכיב אגדי שמעובד מגרגרי חומוס המספקים ערכים תזונתיים גבוהים, כולל חלבון, ברזל וסיבים תזונתיים.
מרכיבים חלופיים
בתור אופציה נוספת, תוכלו להכין את החביתת חומוס בגרסה טבעונית על ידי שימוש בקמח חומוס ובמיים בלבד, ובכך ליצור חביתת חומוס בריאה ודלת פחמימיות.טריק נוסף הוא להוסיף ירקות קצוצים, כגון בצל, קישוא ופול ירוק, להעשיר את המנה בטעמים ובצבעים.
שלבי ההכנה
- במסגרת הקערה, נתחיל בפיתוח טעם: נוסיף את החומוס המבושל, הביצים, קמח החומוס, הכמון, המלח, הכורכום והפפריקה.
- נמזוג פנימה את המים ונערבב לתערובת אחידה.
- נחמם שמן זית במחבת רחבה על חום בינוני.
- כששמן הזית מתחיל לבעבע, יוצקים מחצית מהתערובת למחבת ומשטחים אותה בעדינות.
- מטגנים עד שתחתית החביתת זהובה וקורמלה (בערך 3-4 דקות).
- בעזרת תרווד מחזיקים את החביתת ומתקנים בעדינות.
- מוסיפים עוד קצת שמן אם יש צורך ומבשלים את הצד השני במשך 3-4 דקות נוספות.
- מורידים מהכיריים ומכניסים לצלחת.
- חוזרים על התהליך עם שאר התערובת.
- מגישים חם עם סלט טרי או טחינה בצד.
אחרי תהליך ההכנה, תזכרו כי החביתות הללו נהדרות גם בטמפרטורת החדר, אז אל תהססו לשמור אותן לצהריים או לערב.
תוספות ושדרוגים
כדי להעצים את החוויה, אתם יכולים להוסיף לתוך התערובת: קצת גבינת فטה לגרסה עשירה יותר, או לחילופין בצל ירוק קצוץ להענקת פריכות ואיזון נכון.
אפשר גם לשדרג את המנה עם רטבים שונים כמו טחינה, יוגורט מתובל, או צ’אטני עגבניות. אי לכך, סלט ירקות קצוץ בצד יהפוך את המנה לעשירה ומרעננת.
שאלות ותשובות
מה אפשר לעשות אם אין לי קמח חומוס?
האפשרות המיידית היא להשתמש בקמח תפו”א או בקמח מלא, אך שימו לב שהתוצאה עשויה להיות מעט שונה.
אפשר להכין את החביתת חומוס בגרסה ללא ביצים?
בהחלט! פשוט השתמשו בקמחים נוספים כמו קמח תפוחי אדמה עם מים או תחליף ביצה כמו מעשה של חצי בננה או טחינה.
האם ניתן להכין את החביתות מראש?
כן, אתם יכולים להכין את החביתות מראש ולחמם אותן לפני ההגשה. הן גם נשארות טעימות למן 2-3 ימים במקרר.
כיצד להמיר את התבלינים בטעמים שונים?
אתם יכולים לשחק עם התבלינים לפי טעמכם, למשל, אפשר להוסיף חרדל טחון או צ’ילי חריף למי שאוהב חריף.
האם החביתות מתאימות למי שמקפיד על דיאטת בריאות?
בהחלט! הן עשירות בחלבון ומספקות ערך תזונתי גבוה, במיוחד אם צמודות לסלט טרי.
איזו טכניקת טיגון עדיפה עבור החביתות?
טיגון על חום בינוני מאפשר לחביתות להיטגן היטב מבלי להישרף, שימו לב לחום המתאים.
איך אני יודע שהחביתות מוכנות?
מתי שהן מתייצבות בחלק התחתון והופכות להיות זהובות, הן מוכנות להפוך לצד השני.
האם אפשר לאפות את החביתות במקום לטגן?
בהחלט! אפשר לאפות בחום של 200 מעלות למשך כ-20 דקות.
איך ניתן לאחסן את החביתות?
שמרו אותן בכלי סגור במקרר עד 3 ימים, וניתן לחמם אותן במיקרוגל או בתנור.
מה ניתן להגיש לצד החביתות?
סלט ירקות, מטבלים כמו טחינה, או אפילו רוטב יוגורט שיפתח את הטעמים בצורה נפלאה.
עכשיו כשיש בידיכם את המתכון המדהים הזה, רצוי להזמין חברים, לשתף את המנה הנפלאה הזו ברשתות החברתיות ולהפיץ את החוויה! תזכרו, אוכל טוב הוא המתכון הכי טעים שיש – כך שתהיו בטוחים שתחוו טעמים משגעים של חביתת חומוס!