עוף בבישול ארוך – המתכון המדליק שלא תרצו לפספס!
כשחושבים על אוכל מנחם, יש לי רק דבר אחד בראש – עוף בבישול ארוך! זו מנה שמפיצה ריחות שיגרמו לכם ללקק את האצבעות. תחשבו על הארומה המשגעת שמתפשטת בביתכם בזמן שהעוף מתבשל באיטיות, כל טעם מתמזג ויוצר חוויה אגדי שלא תשכחו. זה לא סתם עוף, זה סיפור שמשתרע על פני שעות בישול, ולאחר מכן הביס הראשון – וואו, איזה רגע מעלף!
זמן הכנת המתכון: 20 דקות הכנה, 2 שעות בישול. רמת קושי: קל עד בינוני. מתאים ל-6 מנות.
- חומרי הגלם אנו מספקים מבישול שמתחיל באיכות מצוינת.'
- בישול איטי מדגיש את הטעמים ויוצר תוצאה נימוחה.
- זו מנה מתאימה לכל מצב רוח: יום ראשון, ימי חמישי או סתם רצון למשהו טעים.
הרכיבים הדרושים
כשהולכים לבשל עוף בבישול ארוך, נתחיל עם רכיבים שיביאו את המנה הזו למדרגת ה"טוב ביותר". החיסרון הוא שזו לא מנה שמתאימה לכם באחרונה, אלא מדובר בחוויה מדהימה שמתפתחת לאורך זמן. כדאי להצטייד בכל מה שאתם צריכים:
- 1 ק"ג עוף חתוך (יש הטוענים שהעוף של אמא תמיד הכי טעים שיש)
- 3 כפות שמן זית
- 2 בצלים קצוצים גס
- 3 גזר קצוץ לעיגולים
- 4 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לחצאים
- 2 שיניים של שום (למה יש בעיה להגזים עם שום? אז למה לא)
- 2 כוסות מרק עוף (לכם או למוסדות רווחה; איש איש לפי עמדותיו)
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- מלח ופלפל טחון לפי הטעם
- סוף סוף 2 כפות נענע קצוצה (אפשר גם בכיף לעוף על המלאכולי)
מרכיבים חלופיים
אם אתם רוצים לשדרג את המתכון או להתאים אותו לצרכים שלכם, יש לכם מספר אפשרויות. אם אתם טבעוניים, תוכלו להחליף את העוף בכדוריות חומוס, שיכולות להעניק את אותו המרקם במתכון. ניתן להתנסות גם עם קישואים, בטטה או פטריות במקום תפוחי האדמה. אם יש לכם אורחים עם רגישות לגלוטן, פשוט דלגו על המרק עבירה ומלאו את המנה באותן טעמים מצוינים על ידי שמן זית ועשבי תיבול נוספים.
שלבי ההכנה
עכשיו כשיש לנו את כל המרכיבים, הגיע הזמן להתחיל במסע הקולינרי המרגש:
- מחממים שמן זית בסיר גדול, עד שהוא חם אך לא מעשן.
- מניחים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא שקוף.
- מוסיפים את גזר הקצוץ ומבשלים במשך 5 דקות נוספות.
- מוסיפים את העוף ומטגנים עד שהוא מזהיב מכל הצדדים.
- שמים את השום הקצוץ, הפפריקה, המלח והפלפל ומערבבים היטב.
- מוסיפים את תפוחי האדמה, מערבבים ומוסיפים את מרק העוף.
- מבשלים על חום נמוך במשך כשעתיים, עד שהעוף עשוי ורך.
- לסיום, מוסיפים את הנענע הקצוצה ומערבבים.
ועכשיו הניחו למנה להנמיך את הלהבות, ואם תרצו, תנו לה לשבת כמה דקות כדי שהטעמים יתמזגו יחד כמו שצריך.
תוספות ושדרוגים אפשריים
אין גבול לתוספות! תוכלו להוסיף ירקות כמו פטריות, קישואים, או אפילו אפונה. יש המוסיפים עגבניות מרוסקות למנה, מה שנותן טוויסט מדהים לטעם הארומטי. אם אתם מרגישים adventurous, ניתן לשדרג עם כמה פרוסות עגבנייה מעל העוף בשעת הבישול האחרונות. תאמינו לי, זה מעלף!
שאלות ותשובות
איך לדעת אם העוף מוכן?
בדרך כלל, אם העוף מתפרק בקלות מהעצם או אם הוא מאבד את הצבע הוורוד, זה סוד ההצלחה.
האם ניתן לשמור את המנה במקרר?
כן! המנה נשמרת היטב במקרר ל-3-4 ימים. הסוד להנאה מהטעמים הוא לחמם אותה בהדרגה.
האם ניתן להקפיא את העוף הזה?
בהחלט. עם זאת, אם אתם מקפיאים, עשתו זאת כשזה קר מלכתחילה כדי לשמור על מרקם.
באיזה סוג מרק עוף להיעזר?
ניתן להשתמש במרק עוף קנוי או מרק שהכנתם בעצמכם. ככל שיהיה עשיר יותר, התוצאה תהיה משגעת!
האם יש שום בעיה להוסיף תבלינים אחרים?
בשום פנים ואופן! אתם יכולים לשדרגו עם כמון, רוזמרין או תבלינים לטעם שמזכיר צפון אפריקה, והמנה תהיה אגדי.
אילו כלי בישול דרושים למתכון זה?
סיר עם מכסה הוא המספיק, אבל אם יש לכם סוטאז', זה יכול להיות מגניב במיוחד.
האם אפשר להשתמש בעוף שלם במקום חלקים?
כן! פשוט תאריכו את זמן הבישול כדי לוודא שהעוף מבושל היטב.
מה הסוד לאוכל נימוח?
אני ממליץ על קצב נמוך בבישול – לא למהר, ולא משנה כמה אתם רעבים!
אילו מנות צד מומלצות עם המנה הזו?
אורז, קוסקוס או פירה הם שילובים מעולים.
האם יש עונש על השארת העוף במרינדה?
לא! אם אתם רוצים למרוח מרינדה לפני הבישול, תעשו זאת לפחות לשעתיים, ומומלץ להרחיב את הזמן עד ללילה!
אז, מה אתם מחכים? הגיע הזמן לתפוס את המתכון הזה, לחלוק אותו עם החברים שלכם ברשתות החברתיות, וליהנות מארוחה כמו לא חלמתם על עברכם. התחילו לבקש, לשאול ולחלוק את המלאכה המדהימה הזו של עוף בבישול ארוך, ותאמינו לי, זה יהיה הכי טעים שיש!