נוקידס טריפוליטאי מתכון טעים שלא תירצו לפספס

נוקידס טריפוליטאי – מתכון מדהים שיעורר בכם זיכרונות נוסטלגיים

חשבתם מה האוכל שיכול להחזיר אתכם בזמן? מה המנה הזאת שעושה לכם את זה? הנוקידס הטריפוליטאים, עם הטעמים העמוקיים והמגע הנימוח, הם בדיוק מה שאתם צריכים. מדובר במנה שהיא לא רק אוכל, אלא חוויה חמצמצה, מתוקה ונהדרת שמלווה בשיחות משפחתיות ססגוניות סביב שולחן האוכל. ממוזיקה שמחה ועד לצחוק של הסבתא – הכל שם, במנה הזאת. והכיף? זה מתכון שגם אתם יכולים להכין!

זמן ההכנה, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 60 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספר מנות: 4-6 מנות

הנוקידס האלה הם פשוט אגדה. הם נמסים בפה, ובשילוב עם הרוטב, חווים חוויה קולינרית משגעת. העשייה של הנוקידס מצריכה כמה צעדים, אבל אל תדאגו, הכנה זו תעסיק אתכם בצורה מתוקה ותשאיר אתכם עם חיוך רחב.

הרכיבים הדרושים

  • 2 כוסות קמח
  • 1 כוס מים חמים
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 ביצה
  • ½ כפית מלח
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כפית קינמון (לא חובה, אבל ממכר)
  • לטיגון: שמן לטיגון
  • לטחינה: ½ כוס שמן זית
  • רוטב: טחינה, פטרוזיליה או למי שאוהב – רוטב חריף

עכשיו כשאנחנו יודעים מה אנחנו צריכים, אפשר גם לדבר קצת על אלטרנטיבות. אם אתם טבעוניים, אפשר לשים במקום ביצה חצי בננה מעוכה. זה יצא נימוח ואוורירי! עבור גרסה ללא גלוטן, אפשר להשתמש בקמח תפו”א או קמח שקדים – מה שיתן לכם תוצאה מעלפת!

שלבי ההכנה

אז מסתבר שהנוקידס הגיעו אלינו עם מסורת. הכנתם את כל הציוד? מצוין! בואו נתחיל.

  1. קודם כל, מכינים את הבצק: בקערה גדולה, מערבבים את הקמח, המלח, הסוכר והקינמון. מוסיפים את הביצה ושמן הזית.
  2. כשהכמדי מתאחדים, מוסיפים בהדרגה את המים החמים. יש לזרום עם זה. הבצק צריך להיות נעים ולא דביק.
  3. עכשיו לוקחים את הבצק ומניחים לו להתגבש לערך 20 דקות ברבע שעה לשוליים.
  4. לאחר מכן, פורשים את הבצק על משטח מקומח, ולוחצים אותו מעט כדי לשטח אותו.
  5. בעזרת כוס או כלי עגול, חותכים עיגולים. זה הזמן להיות יצירתיים – כל עיגול יכול להיות גובה המנה שלכם!
  6. מחממים את שמן הטיגון במחבת עמוקה.
  7. ברגע שהשמן רותח, מכניסים את הנוקידס למחבת וטיגנים אותם עד שהם הזהובים.
  8. מוציאים את הנוקידס המוכנים ומניחים על נייר סופג לכמה דקות.
  9. מגישים עם רוטב טחינה, לפטרוזיליה או חריף, ואז… ללקק את האצבעות!
עוד המלצת קריאה בשבילך >  ארוחת צהריים לילדים בעשר דקות שלא תאמינו שתכינו

איזה חווייה משגעת! כל צעד מעלה טעמים חדשניים והאוכל יוצא אוורירי. המומחים טוענים שלכל נוקיד טריפוליטאי יש סיפור משלו.

תוספות ושדרוגים אפשריים

הנוקידס האלה יכולים להיות זולים בחוויה, אבל הגיוון הוא אין סופי! אם תרצו, תוכלו לשדרג את המנה על ידי הוספת גבינת פטה מגורדת או טחינה. כמה טאצ'ים של מסמרי עזים יכולים בהחלט להיות מענגים.

אם אתם רוצים לרענן את המנה, הוסיפו קוביות של ירקות ביניהם: גזר, קישוא או אפילו פטריות שיזרימו נימה של צבעוניות ואנרגיה!

שאלות ותשובות

איך אפשר לעשות את הנוקידס יותר קלים?
הנוקידס יהיו קלים יותר אם תשתמשו בקמח תפו”א או קמח שקדים.

האם אפשר לאכול את הנוקידס גם חמים וגם קרים?
בהחלט! הם משגעים באותה המידה, בין אם אתם מחממים שוב או אוכלים אותם ככה מהקופסה!

אני מרגיש שאין לי את הכישרון לבשל, האם יש טיפים למתחילים?
אז טפחו על עצמכם על הגב! התחילו משלב הבצק. שימו לב שהתעבודה עם הידיים והשארת זה זמן קצת פירורים זה דבר נורמלי!

יש מקום להוסיף טעמים נוספים לבצק?
בוודאי! ניתן לשים בעליצות עשבי תיבול, צ'ילי מעובד או אפילו גבינת פטה רכה לבצק.

מה אפשר לעשות עם עודף נוקידס?
פשוט שימו אותם בקופסה סגורה במקרר – הם יכולים להחזיק מעמד עד שלושה ימים.

האם הכנתם נוקידס יתנו לי זיכרון נפלא מהעבר?
בהחלט! זה לא סתם אוכל אלא ספר זיכרונות לשולחן המשפחה.

האם אני חייב לטגן את הנוקידס?
אם אתם לא רוצים להיטגן, אתם בהחלט יכולים לאדות אותם. זה ייתן טעם אחר ומשגע!

האם אפשר להקפיא נוקידס?
בוודאי! אחרי שבישלתם, שימו אותם בשקית ואחסנו במקפיא.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  סלט סלמון מעושן: המתכון המושלם לחגיגה קולינרית

איך אפשר לשדרג את הרוטב?
הוסיפו לימון וטחינה או אפילו יוגורט למגע חדשני.

כמה זמן לוקח להכין הכל?
כמובן ששעתיים בסה"כ. חצי שעה להיכנס לכושר בבצק, חצי שעה לטיגון וכו'.

באמת שזה מתכון אגדי ומדהים. אם אתם אוהבים נוקידס, נודה נודה לכם לשתף את המתכון הזה בכל מקום! תספרו לכולם על החוויה שתחוו, ובואו נצא עם מנה עם טעמים שמאחדים אותנו!

Scroll to Top