מתכון פלאפל תימני מדהים וממכר
אם יש משהו שיכול להוקיר את החיך ולגרום לשמחה בלב, זה לא אחר מאשר פלאפל תימני. מדובר במנה שמביאה לנו את הטעמים המוכרים והאהובים, אבל עם נגיעה מיוחדת שמשלבת כל כך הרבה צבעים וריחות. פלאפל, הזהב הירוק של המזרח התיכון, הוא לא סתם חטיף – הוא תופס מקום של כבוד על השולחן, ולא תאמינו מה הוא יכול לעשות לארוחה שלכם! אתם רק צריכים לטעום מהכדורים הקטנים האלה, העלומים והופכים לנימוחים בפה בקלות רבה, ואני מבטיח לכם שלא תתאפקו – הלב שלכם יתמלא באושר!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 15 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספיק ל: 4-6 אנשים
הרכיבים הדרושים
לפני שמעבירים את הדיבור לעניין האמיתי של המתכון, בואו נדבר קצת על המרכיבים. למה יש פלאפל תימני? מה ההבדלים בין פלאפל קלאסי לפלאפל תימני? הכול טמון באיכות המרכיבים ובשילובי הטעמים. פלאפל תימני משתמש במגוון תבלינים שמבוססים על המסורת תימנית וכמובן – על אהבה למתכונים מסורתיים, כאלה שעוברים מדור לדור.
- כוס שעועית מדוללת (כחמש שעות במים)
- בצל קצוץ (1 בינוני)
- שן שום קצוצה (2 שיניים)
- כוס כוסברה קצוצה
- כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1-2 כפות קמח ללא גלוטן (כדי לעזור לדחוף את כל זה יחד)
- 1-2 קמצוץ מלח
- 1-2 קמצוצים כמון
- 1-2 קמצוצים שטיבל (תבלין תימני שאני מאוד אוהב)
עכשיו מגיע שלב המתאבנים! אם אתם רוצה לנפץ את השגרה המסורתית, תוכלו לנסות את התחפשות לדיאטה. ישנן מגוון אפשרויות להמיר את המרכיבים לרכיבים נוספים, וכל אחד מהם יכול להוסיף טעמים שונים לחלוטין ולהפתיע אתכם!
שלבי ההכנה
אז מה אתם אומרים? מוכנים לחוות את הרגע המיוחד של ההכנה? בואו ניגש לשלבים!
- משרים את השעועית במים לכחמש שעות, עד שהיא רכה.
- מסננים את השעועית ומעבירים למעבד מזון עם בצל, שום, כוסברה ופטרוזיליה.
- מוסיפים את הקמצוצים של התבלינים ומעבדים עד שהתערובת גסה אך אחידה.
- מעבירים את התערובת לקערה ומוסיפים את הקמח, לערבב היטב.
- מחממים שמן במדף עמוק, עד שהוא מצטבר לחום בינוני גבוהה.
- מכינים כדורים בגובה של כף מהתערובת ומטגנים בשמן, עד שהן מתמלאות צבע חום זהוב.
- מניחים על מגבת לייבוש ולאחר מכן מגישים.
שדרוגים ותוספות
אם אתם רוצים לקחת את הפלאפל שלכם שלב נוסף, מדובר על כמה רעיונות לשדרוג. להוסיף גבינת פטה מעל – וואו, זה משגע! תוכלו לשלב גם סלט ירקות בצד: מלפפון, עגבנייה, בצל ירוק, שמן זית ולימון. ואם יש לכם את המשקה האהוב עליכם, זה יכול לעצב חוויה מעלפת!
שאלות ותשובות
מה מקור המתכון?
התשובה טמונה במסורת תימנית עשירה, שבה טעמים מגוונים מוקרנים דרך סודות משפחתיים.
האם הפלאפל מתאים לטבעוניים?
בהחלט! מרבית המרכיבים טבעוניים, וניתן להימנע מקמח עם גלוטן על ידי שימוש בקמח תפו”א.
איזה רוטב מתאים לצד הפלאפל?
חוקרים הראו שהיוגורט יוצר חיבור מדהים בין הפלאפל לסלטים הכבושים, אבל טחינה עבה זה האגו של המנה!
כמה זמן אפשר לאחסן פלאפל במקרר?
אם סיימתם את הכמות, ניתן לשמור פלאפל במקרר עד שלושה ימים. שימו לב שחימום חוזר יוצר רכות, אז הימנעו מחימום גרוע.
האם שטיפה במים לפני טיגון?
לכלוכי הגבינות ולתוצרת ירדות – שטיפה יכולה להיות רעיון טוב כדי לזרז את הטיגון בהצלחה.
האם אפשר להקפיא פלאפל?
בהחלט! יש לאחסן אותם במיכלים רמטיים, ולחמם לאחר הוצאתם מהמקרר.
מה הוא הניגוד המושלם ליד הפלאפל?
איזה עוקב חורף עם שמן, בצל ואגוזי לוז – פשוט מצוין!
האם אפשר להחליף את השעועית במשהו אחר?
נכון, יש שמחליפים את השעועית הקלאסית בטופו או אפילו בגרגרים שונים.
האם אפשר לעשות את הפלאפל עם קטניות אחרות?
כנראה! אפשר לשפר את הפלאפל גם עם חומוס או עדשים, ולהתנסות בטעמים אחרים.
מה אפשר להגיש עם הפלאפל?
פיתות חמות עם טחינה וירקות – ללקק את האצבעות! אל תשכחו את הסלט המושלם והמרענן.
מצפה לראות אתכם מתנסים במתכון המושלם הזה! אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות, כדי שגם החברים שלכם ייהנו מהמשגע הזה. אז למה אתם מחכים? זה הזמן להעלות את המקרה לדו"ח שלנו!