כנפיים בתנור 10 דקות טעם שיגרום לכם לבקש עוד!

כנפיים בתנור – 10 דקות של מתיקות מגוללת

אתם יודעים מה המיוחד בכנפיים בתנור? זה כמו לגלות את אומנות שמתגלמת בחום של 200 מעלות. עשר דקות, זה כל מה שנדרש, ובשפתכם יעמדו כנפיים מדהימות, עסיסיות ונמסות בפה. אם לא טעמתם מהן בעשייה ביתית, עברתם על אחת מהחוויות הכי טובות שיש! בואו נגלה יחד את המתכון המהמם, שיביא את כל המשפחה למטבח, יקנה לכם את התואר "שף הבית" ויגרום לכולם ללקק את האצבעות.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 10 דקות
  • זמן בישול: 30 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מספר מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שנתחיל, חשוב לדעת שכנפיים בתנור יכולות להיות בהחלט אגדה מוחלטת. מחקרים מראים שכנפיים הן בעיני רבים חלק מהמאכלים הכי ממכרים. כיצד כל העונג הזה נולד? תספקו לנו כמה מרכיבים בסיסיים, ואנחנו נוביל אתכם ליצירה של מנה שמשולה למכתש על המערבולת של הטעמים.

  • 1 ק"ג כנפיים עוף טריות
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות סויה
  • 1 כף דבש
  • 1 כפית שום כתוש
  • 1 כפית ג'ינג'ר טרי כתוש (מומלץ)
  • מלח לפי הטעם
  • תיבול תערובת תיבול (כפית פפריקה, קומץ קימל וסוד סודי שלכם)

מרכיבים חלופיים

אם בא לכם לשדרג או לגוון, אנחנו כאן בשבילכם. אפשר להפוך את המתכון לטעים עוד יותר עם כמה חלופות:

  • לגרסה טבעונית, ניתן להמיר את הכנפיים בתחליף עוף מן הצומח – זה יצא לא פחות מעלף!
  • לקבלת טעמים ים-תיכוניים, הוסיפו מעט יוגורט עם שום ועשבי תיבול לתיבול.
  • לגרסה ללא גלוטן, ודאו שהסויה היא ללא גלוטן.

שלבי ההכנה

עכשיו הגיע הזמן להגיע לשלב המהנה, כשההכנה הופכת לחווית סדנה קולינרית.

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  2. כותשים את השום והג'ינג'ר, ומערבבים אותם עם שמן הזית, סויה, דבש, תיבול ומלח בקערה גדולה.
  3. מוסיפים את הכנפיים לקערה ומערבבים היטב בתיבול.
  4. מרפדים תבנית באלומיניום כדי שהכנפיים לא יידבקו.
  5. מניחים את הכנפיים בתבנית בצורה מסודרת.
  6. מעבירים לתנור למשך 30 דקות, עד שהן מקבלות צבע זהוב וקריספי.
  7. כשהן מוכנות, שימו במרכז השולחן ותראו איך כולם מתנפלים.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  תפוחי אדמה ובטטה בתנור עם רוזמרין שהופכים הכל לטעים

תוספות ושדרוגים אפשריים

לאחר שסיימתם עם הכנפיים המושלמות, אפשר להוסיף עוד טעמים על השולחן.

  • הוסיפו סלט ירוק מרענן עם רוטב ויניגרט – השילוב של ירקות טריים עם הכנפיים יצור חוויה מדהימה!
  • גזר או תפו”א בתנור יכולים להיות התוספות המושלמות, שינצלו את אותו חום תנור.
  • אם אתם בקטע חריף, הוסיפו קצת רוטב חריף לסויה.

שאלות ותשובות

האם אפשר להמיר את הכנפיים בנתחי עוף אחרים?
בהחלט! ניתן להשתמש בנתחי עוף כמו חזה עוף או שוקי עוף, אבל תזכרו שזה יכול לשנות את זמן הבישול.

האם המתכון סובל מהשארת הבלילה במקרר?
כמובן! שמירה במקרר למשך כמה שעות תעצים את הטעמים, וזה יגרום לכל הבישול להיות אפילו יותר משגע!

מה אם אין לי ג'ינג'ר?
אם אין לכם ג'ינג'ר טרי, תוכלו להשאיר את זה החוצה. טעמים אחרים לא ייפגעו את המנה הזו!

האם אפשר להכין את המתכון על גריל?
אכן! גריל יכול לתת עוד טוויסט מעניין, אבל אל תשכחו לעקוב כדי שהן לא יישרפו.

כמה זמן ניתן לשמור את הכנפיים במקרר?
הכנפיים יוכלו להחזיק במקרר על כנה למשך 3-4 ימים, אם תצליחו לאכול אותן עד אז.

האם אפשר להקפיא את הכנפיים?
בהחלט! הקפיאו אותן בחתיכות צעירות והפשירו לפני החימום.

מהי דרך הטובה ביותר לחמם את הכנפיים שנשארו?
אנו ממליצים לחמם בתנור על טמפ' נמוכה כדי לשמור על הקריספיות.

אילו תיבולים נוספים מתאימים למתכון?
תיבולים כמו חוואייג', פפריקה מתוקה או תבלינים של פיצה יכולים להוסיף מגוון.

אילו רטבים יכולים להתאים לכנפיים?
רטב יוגורט חריף או רוטב ברביקיו יכולים להתאים, ואפילו מעט רוטב צ'ילי אחרי!

מה הכי טוב לשתות עם הכנפיים?
בירה קרה או לימונדה תוספת מושלמת שתשלים את הטעמים!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  מתכון לעוגת גבינה פירורים מפתיעה של קרין גורן

אז קדימה, אל תהססו לשתף את המתכון המנחם והמשגע הזה ברשתות חברתיות, העבירו את החוויה לחברים, שיגידו גם הם תודה! בהצלחה, ואל תשכחו ללקק את האצבעות לאחר טעימה!

Scroll to Top