מתכון חזה עוף עם תפוחי אדמה שיפתיע את כולם

חזה עוף עם תפוחי אדמה: מנה שתרצו להכין שוב ושוב!

כשלוקחים חזה עוף ופוגשים אותו בתפוחי אדמה, נוצר קסם במטבח. תארו לעצמכם את השילוב המושלם הזה: חתיכות עסיסיות של עוף רך, עטופות בתבלינים עשירים, לצד תפוחי אדמה אפויים שהופכים לעשירים ונימוחים בכל Bite. המנה הזו לא רק שהיא מדהימה, היא גם פשוט ממכרת, עד שכשהילדים שלכם יבקשו עוד מנה, תגלו שלא נשארה לכם ברירה אלא להכין עוד כמויות. אנחנו מדברים פה על מתכון שאפשר להגיש בכל אירוע – בין אם זה ערב משפחתי או מסיבת חברים, והוא תמיד יהיה להיט!

זמן הכנת המתכון: כשעה ורבע | רמת קושי: קל | מנות: 4

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 60 דקות
  • למנה: 4 סועדים

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את המנה המושלמת הזו, אתם זקוקים למרכיבים הבאים. תאמינו לי, זה אגדי!

  • 4 חזה עוף בינוניים, חתוכים לחתיכות בגודל ביס
  • 800 גרם תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לרבעים
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפיות פפריקה מתוקה
  • 1 כפית שום קצוץ
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית כמון טחון
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • אורגנו יבש (לפי הטעם)
  • מיץ מחצי לימון
  • קורט של סוכר (לטיפוח הטעמים)

מרכיבים חלופיים

אפשר לשדרג את המתכון בקלות! אם אתם רוצים להכין גרסה טבעונית, פשוט החליפו את חזה העוף בטופו או עוף סויה, ותהיו מדהימים כמו תמיד. לא אוהבים תפוחי אדמה? קחו קישואים או גזר, ותקבלו מנה בריאה ומשגעת!

שלבי ההכנה

עכשיו כשיש לנו את כל המרכיבים המדהימים, הגיע הזמן להכין את המנה הזו של חזה עוף עם תפוחי אדמה, צעד אחרי צעד!

  1. נחמם את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  2. בקערה גדולה, נערבב את חתיכות העוף עם 2 כפות שמן זית, פפריקה, שום קצוץ, מלח, כמון ופלפל שחור.
  3. בתוך תבנית אפייה, נמקם את תפוחי האדמה ונוסיף אליהם את השארית של השמן, מלח ואורגנו יבש.
  4. נערבב את תפוחי האדמה היטב עד שהם עטופים בטעמים.
  5. נוסיף את נתחי העוף לתבנית על תפוחי האדמה.
  6. נ squeeze מיץ לימון מעל לתערובת ונפזר קורט של סוכר וטיפים נוספים.
  7. נכסה את התבנית בנייר כסף ונכניס לתנור למשך 30 דקות.
  8. לאחר 30 דקות, נסיר את נייר הכסף ונבשל עוד 30 דקות נוספות, עד שהעוף מזהיב ותפוחי האדמה רכים.
  9. נוציא מהתנור ונניח לה להתקרר למשך 5 דקות לפני ההגשה.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  עוף בתנור עם תפוחי אדמה ובטטה שכבש את כולם

כשהמנה מוכנה, היא תיראה כל כך מושלמת שתשאיר את כולם רעבים בתור לשולחן. טעמי התבלינים יחד עם העוף המושלם ותפוחי האדמה המרוככים, הם כל מה שאתם צריכים כדי להעביר ערב משגע סביב השולחן.

שדרוגים ותוספות אפשריות

לא נגמר כאן! יש מלל רחב של תוספות שאתם יכולים לנסות. רוצים להוסיף קצת ירקות? גזר, קישואים או אפילו בצלים יהיו תוספות שמעלפות! אפשר גם לספּר קצת גבינת פרמזן מאודה על תספורות כדי להוסיף ללקיחת הש מפולפלת. ובשבת הקרובה תופתעו כמה הפייטה עושה!

שאלות ותשובות

איזה סוג של עוף מומלץ להשתמש?
חזה עוף הוא הבחירה הקלאסית, אך אפשר כמובן להשתמש ברגלי עוף או אפילו בעוף טחון. אין גבול לשדרוגים!

מה אם אני לא אוהב תפוחי אדמה?
אפשר להחליף אותם בכל ירק שתרצו. גזר, תפו”א מתוק או קישואים – הכל יעבוד מצוין!

כמה זמן לוקח להכין את המנה?
באופן כולל, מדובר באורח חיים של כ-75 דקות, אך תהליך ההכנה עצמו הוא מהיר ופשוט.

האם אפשר להכין את המנה יום מראש?
בוודאי! אפשר להכין את המנה יום לפני ולהכניס למקרר. לפני ההגשה, פשוט לחמם בתנור עד שהכל חם וריחני.

מה אפשר להגיש לצד המנה?
סלט טרי, חלה חמה, או אפילו רוטב יוגורט מתקתק יכולים להוסיף המון טעמים וימלאו את כל הערב בנעימות!

האם זה מתאים לילדים?
בוודאי! השילוב של עוף ותפוחי אדמה הוא מבחר מנות שישראלים מאוד אוהבים. אל תתפלאו אם הילדים יבקשו עוד!

איפה ניתן לרכוש כוסמת?
כוסמת היא חומר גלם זמין שניתן למצוא בכל סופר בשכונה, כדי שתוכלו לתבל את המנה הנחמדה הזו!

האם זה מנה דלת פחמימות?
לא, אבל ניתן להוריד את תפוחי האדמה ולהשתמש ברכיבים אחרים שמתאימים לדיאטות דלות.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  דג בקלה בתנור עם חרדל טעים בקלות

באיזה כלי מומלץ להשתמש להכנת המנה?
תבנית אפיה קלה, preferably סיליקון, או תבנית עם ציפוי מונע הידבקות תהיה מעולה.

האם יש איזשהו טוויסט שאני יכול להוסיף?
כמובן! תוספת של מלח ים או חריף יכולה להקפיץ את המנה לגבהים חדשים.

אז מה אתם מחכים? תכינו את החזה עוף עם תפוחי האדמה המושלמת הזו בדיוק לפי המתכון המדהים הזה! אל תשכחו לשתף עם החברים שלכם ברשתות החברתיות, כי מה שכיף ללמוד צריך גם להתפשט!

Scroll to Top