גילו כמה קלוריות יש בחיטה של חמין!

יש לכם מוח במטבח? חמין חם שתכינו היום!

היום נדבר על אחד מהמאכלים שהכי אהובים עלינו – החמין! מה שמדגיש את המנה הזו היא היכולת שלה להפוך לכל כך הרבה תוספות, בגת פשוט, במעשנת או בסיר בישול רגיל. חמין במובן מסוים הוא לא סתם תבשיל, אלא חגיגה של טעמים, נעימות וריחות. לא פלא ששום דבר לא משתווה לריח של חמין מתבשל במשך שעות, שממלא את הבית באווירה חמה ומזמינה.

החמין לא רק שהופך את יום השבת למיוחד, אלא גם בעצם מכל מאכל. קיימות אין ספור וריאציות של חמין, כל אחד יכול להוסיף את הטעמים האהובים עליו, להמציא חמין משגע במיוחד ולהפתיע את כל המשפחה. המתכון שלנו היום יכלול הכל, החל מרכיבי בסיס ועד לתוספות שאף אחד לא ישכח – האם אתם מוכנים לחוויית טעמים שהיא מעלפת ומדהימה? יאללה, בואו נצא לדרך!

זמן הכנת המתכון: 30 דקות. רמת קושי: קל. מנות ל: 6-8 אנשים

  • זמן בישול: 8 שעות
  • מינימום רכיבים: 5
  • קלוריות: 200 לכל מנת חמין

הרכיבים הדרושים

כשהולכים להכין חמין, חשוב לדעת שבוחרים את הרכיבים בקפידה. כל רכיב מספק טעמים וסוגים שונים של מרקמים – תבחינו באיזו תוספת תגלו על השולחן יום שבת. זה החמין שלנו, אבל באמת החמין שלך! אז הנה מה שאתם צריכים:

  • 5 כוסות חיטה נתונה (אפשר חיטה מלאה)
  • 2 כוסות אורז (אפשר מסוגים שונים)
  • 1 ק"ג בשר (חזה עוף, בשר בקר או כל בשר אחר שאתם אוהבים)
  • 3 קישואים בינוניים חתוכים לקוביות
  • 2 גזרים בינוניים קלופים וחתוכים בעובי של 1.5 ס"מ
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות
  • 2 בצלים קצוצים
  • פתיתי מרק בעלי טעם עוף/בשר (לפי הטעם)
  • מלח ופלפל לפי הטעם
עוד המלצת קריאה בשבילך >  חביתיות מתכון קל שכבש את בוקר שלי

ובטח ששמעתם על גרסאות בריאותי יותר – אם עוד לא, זה הזמן! נסו לערבב חיטה עם קוויאנה, אורז עם בטטה או להוסיף ירקות מבושלים בריאים בשפע!

שלבי ההכנה

לאחר שהבדקנו את המרכיבים, הגיע הזמן להתחיל את שלב הכנת החמין המדהים!

  1. משרים את החיטה במים למשך שלוש שעות לפחות, עד שהחיטה רכה.
  2. במחבת, מחממים מעט שמן ומטגנים את הבצל עד שיהיה שקוף.
  3. מוסיפים את הבשר למחבת, מטגנים עד שהבשר מפסיק להיות ורוד.
  4. מעבירים את הבשר והבצל לסיר הבישול.
  5. מוסיפים את כל הירקות המוכנים והחיטה המושרת.
  6. מוסיפים את האורז ואת פתיתי המרק.
  7. מלאים את הסיר במים עד שכל המרכיבים מכוסים היטב.
  8. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
  9. מבשלים על חום גבוה עד שהשימוש במרכיבים המוקדמים הופך לרך.
  10. מעבירים לחום נמוך ומבשלים לפחות 8 שעות.

החמין יסיים את הבישול שלו בהצלחה כאשר כל מרכיב מתמזג עם האחר, והשילובים יהיו חמים ונעים.

שדרוגים ותוספות אפשריים

לאחר שראינו את המתכון הבסיסי, חשוב לדעת שאפשר להפתיע עם שילובים וטעימות נוספות:

  • אם אתם חובבי קציצות, אל תהססו להוסיף קציצות בשר שישרו בחמין וזכו לטעום את המתכון המהמם הזה.
  • אין מתקבלים במרקדם את הוספת הקימל או התיבול בלימון שמוסיפים טיפ טעם מרענן.
  • תבלינים כמו קימל, קינמון ודומדום מוסיפים חוויה ריחנית.
  • לא שוכחים את חזרת החרדל – מי שמתנסה = מי שמנצח.

שאלות ותגובות

איזה סוג של חיטה מתאימה לחמין?
כל סוג חיטה יתאים, אך חיטה מלאה תהיה נכונה יותר ובריאה יותר.

האם אפשר להכין חמין ללא בשר?
כמובן! אפשר להשתמש בתוספות ירקות חמות וקטניות כמו חומוס או עדשים.

מה קורה אם שוכחים להשרות את החיטה?
אם שוכחים, פשוט תוסיפו לה מים חמים ותנו לה כמה שעות להתרכך.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  חזה עוף בנינג'ה גריל - מתכון קל וטעים!

האם החמין יוכל להחזיק בבקבוק ריק למשך יום?
כן, החמין שומרים היטב במקרר אבל היזהרו לגלות מה ריחו במיכל.

אילו תבלינים מומלצים?
חוץ ממלח ופלפל, גם קימל וכמון יעשו פלאים.

האם יש מושג על קלוריות בחמין?
לכל מנה של חמין יש כ-200 קלוריות.

אפשר להכין חמין בסיר חשמלי?
בהחלט, סירים חשמליים מצוינים לבישול ממושך.

למה חשוב לחמם את המנה לאחר הבישול?
כשהחמין מתקרר, טעמיו מתאזנים והתחושה בכלל מתקררת.

מה הקשר בין חמין לחגי ישראל?
חמין הוא מאכל מסורתי שמכינים בערבי שבת, אה, נע, 정말 יפה!

האם אם אני מכין חמין גם ביום חול?
אין שום בעיה! חמין טעים בכל יום!

כמובן, אם נהנתם מהמתכון – ספרו לחברים שלכם! אפשר לשתף ברשתות החברתיות וניתן לפנק את עצמכם למשפחת החמין שלכם – זה בהחלט מה שכולם אוהבים. אז מתי אתם מתכוונים לנסות את המתכון שלכם?

Scroll to Top