כמה זה 200 גרם חמאה בשמן?
כמו בכל מתכון, המינונים משחקים תפקיד מרכזי. אפשר לומר שללא המידות הנכונות, כל מנה שהיא עלולה להפוך לאכזבה. במתכון הזה, במיוחד כאשר אנחנו מדברים על חמאה, כל גרם הוא מידע חשוב! אנחנו כאן כדי ללמוד איך להמיר את הכמויות ומדוע זה כל כך קריטי להצליח באפייה או בבישול.
זמן הכנת המתכון: 10 דקות | רמת קושי: קל | למי זה מספיק? מתכון לקהל רחב
- 10 דקות הכנה
- רמת קושי: קל
- מתוכנן ל-4 מנות
הרכיבים הדרושים
אז בואו נדבר על מה שאנחנו צריכים. מתכון זה כולל חמאה, אך חשוב להבין כמה זה בעצם 200 גרם חמאה בשמן. אנחנו נשתמש בפולימרים האורגניים המרגשים על מנת לייצר טעמים נפלאים. שמן זית, למשל, מוסיף ארומה מיוחדת, והאם ידעתם שהוא בריא מאוד? הוא עוזר לנו לשמור על בריאות הלב ועל רמות גבוהות של כולסטרול טוב.
- 200 גרם חמאה
- שמן זית (לשימוש במידה הנדרשת)
- מלח – לפי הטעם
- peppers (פלפלים) – מוסיפים טעם שיכול להפתיע
- תיבול נוסף: רוזמרין או טימין (צמחים מדהימים)
שלבי ההכנה
כאשר אנחנו מדברים על שלבים בהכנה, מומלץ לבצע כל שלב בקפידה. זה הופך את כל התהליך למעניין הרבה יותר.
- מוציאים את החמאה מהמקרר ומניחים לה להתרכך לטמפ' החדר.
- פורסים את החמאה לקוביות קטנות, כך שיהיה קל יותר לעבוד איתה.
- מחממים שמן זית בסיר – יש להביא אותו לדרגת חום בינונית.
- הכנסת הפלפל הכתוש לסיר ועליו החמאה – המתכון שלנו מתחיל להתממש!
- מערבבים את החומרים ונותנים להם להרתיח ולשאוב זה את ריחו של זה.
- מקפלים פנימה את התיבול לפי טעמכם האישי.
- כשהחמאה נמסה והשמן מחמם, תסגרו את הלהבה ותנו לזה להתייצב.
- מניחים לערבב במעבד מזון ליצירת מרקם קרמי במיוחד.
והנה, יש לכם מסה משגעת של שומן טהור וטעמים מירי. זה לא ברור? תוכלו להוסיף לתוך תבשילים, רטבים או אפילו פשוט למרוח על לחם פריך, לאכול לכם ולאהוב את החיים!
תוספות או שדרוגים אפשריים למתכון
ישנם אינספור שדרוגים שאפשר לערום כאן. אם אתם רוצים לגלות עולם חדש של טעמים, יש כמה רעיונות:
- אפשר להוסיף שיני שום קצוצות בצלייה!
- חבילה של רוטב פסטו – מרהיב לשדרוג עונתי.
- חתיכות קטנות של צנוברים – זהו להיט!
שאלות ותשובות
מהו היתרון של שמן זית?
השמן זית עוזר לנו על ידי הפחתת הסיכון למחלות לב, כאשר הוא מלא בנוגדי חמצון. הוא גם מעניק מגוון טעמים מדהימים, ואם אינכם אוהבים אותו, תוכלו לנסות שמן קנולה או שמן קוקוס.
האם אפשר להמיר חמאה במחברות צמחיות?
בהחלט! יש שמנים שמתאימים למי שלא אוהב או יכול לאכול חמאה.
איך אני יודע אם החמאה שלי נמסה כראוי?
בנוסף למראה שלה, אם זה נראה שקרם מסתובב בשמן, זה ככל הנראה בסדר גמור.
האם אני יכול לאחסן את השומן שהתקבל?
כן, תנו לו להתקרר והעבירו אותו למיכל סגור. הוא יישאר איכותי בכפור.
מה קורה אם אני שוכח לערבב את השמן והחמאה?
אל דאגה, זה לא מסוכן, אבל חברים, כן תטעמו שוב, כי זה יהיה די משגע אם זה יתערבב פחות טוב.
האם זה בריא?
בהחלט, אם אתם מכינים את המנה במינונים נכונים.
האם ניתן להשתמש בזה גם במתכונים מתוקים?
כמובן, זהי מדהימה להכנת עוגיות או כל מתכון שמבוסס על חמאה.
מה המינונים לבישול אחר?
נותנים לכל מונח את כבודו. אל תתנו יותר מדי כח ישראלי אם אתם רוצים להגיע לתוצר מושלם.
מה הקשר בין חמאה לשומן מזון?
בעבודה על שינויי הטעמים, זה משתלם כדאי לדעת על המטרה המלאה של כל מרכיב במתכון.
האם ניתן להשתמש בחמאה מרוכזת?
בעיקרון, אבל זה ידרוש זמני בישול נוספים.
אם מתכון זה גרם לכם לרצות להיכנס למטבח ולנסות את המהפכים הנהדרים שיכולים להגיע מכך, אני מזמין אתכם לשתף אותו עם חברים ברשתות החברתיות! לא תתחרטו – גם הם רוצים לחוות חמאה מדהימה!