מתכון לקובה סולת עם בשר טחון שישגע אתכם

מתכון לקובה סולת עם בשר טחון

אם יש משהו שיכול להכין אותנו לטעמים בלתי נשכחים של הילדות, זה המתכון הזה לקובה סולת עם בשר טחון! מדובר באוכל מנחם, מדהים, שמעלה זיכרונות מהמטבח של סבתא ומהארוחות המשפחתיות בערבי שבת. הקובה הסולת שלנו לוקחת את כל הטוב הזה ומפיחה בו חיים חדשים. מה זה אומר? זה אומר שכשאתם מכינים את הקובה הזאת, אתם לא רק מכינים מנה, אתם לוקחים את משפחתכם למסע של טעמים, ריחות וזיכרונות!

זמן הכנת המתכון ורמת קושי

  • זמן הכנה: 40 דקות
  • זמן בישול: 40 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספר מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שנצלול לתוך שלבי ההכנה, חשוב לדעת מה אנחנו צריכים. אז בואו נסתכל על הרשימה המלאה של המרכיבים.

  • 500 גרם בשר טחון (משחזרים עם בשר בקר או עוף)
  • 200 גרם סולת (אפשר להחליף בגרסה ללא גלוטן)
  • 1 בצל גדול (קצוץ דק)
  • 2 קישוא בינוניים (מרוסקים)
  • 1 תפוח אדמה בינוני (מגורד)
  • 2 כפות פטרוזיליה (קצוצה דק)
  • 1 ביצה (לבעיית החיבור)
  • 1 כפית כמון, 1/2 כפית מלח, 1/2 כפית פירורי לחם (למילוי)
  • 2 כוסות מים (להרתחה)
  • 1 ליטר מרק בשר (לטעם מושלם)
  • שמן לטיגון

לסלט לצידו, אפשר להכין סלט ירקות מרענן עם ליטרת עגבניות, מלפפונים, רצועות פתיתים ולימון. הוא יתן טוויסט לכל ביס!

שלבי ההכנה

עכשיו, הגיע הזמן להכין את הקובה המעלפת והמשגעת שהגענו בכדי לייצר. ריכזנו את השלבים כך שיהיה לכם קל ונעים.

  1. מניחים את הסולת בקערה גדולה ומוסיפים מים והשארות סערה במשך חצי שעה.
  2. במחבת על חום גבוה, מטגנים את הבצל עד שהוא שקוף.
  3. מוסיפים את הבשר הטחון ומבשלים עד שהוא חום.
  4. מוסיפים את הקישוא, תפוח האדמה, פטרוזיליה, כמון, מלח, וטועמים שזו עד שבטוח טעים!
  5. מכינים כדורים מהסולת עם ביצה ועזרים נוספים על מנת להדביק את התערובת.
  6. מניחים חתיכה מהתערובת בבצק ומקפלים כמו אגרול לצורת קובה.
  7. מבשלים את הקובות במים חמים במשך 30 דקות.
  8. בסוף, מוסיפים את המנה למרק כדי לקבל טעמים מדהימים.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  פשטידת בטטה פרווה שתהיה הכוכבת של השולחן

תוספות ושדרוגים אפשריים

למי שמחפש להשתעשע עם התוספות, יש כמה אפשרויות שבאמת יכולות לשדרג את המנה! אפשר להוסיף לתערובת הבשר סומסום או אפילו פקאן קצוץ, שיביאו עושר של טעמים. אם אתם אוהבים חריף, מעט שטח פלפל חריף לתערובת המילוי יהפוך את המנה למעלפת בכפליים. אם תרצו, אפשר גם לשדרג את מרק הבשר לפומה ולרסק עגבניות, כך שתקבלו אינסוף טעמים. נורא ממכר, לא?

שאלות ותשובות על המתכון

מה אפשר לשים במקום הבשר לטבעונים?

למי שלא אוכל בשר, ניתן להשתמש בתערובת פטריות קצוצות דק עם טחינה וגרגרי חומוס מושרו. זה ייתן טעם מדהים ואגדי.

האם הקובה מתאימה להקפאה?

כן! ניתן להקפיא את הקובות ולאחר מכן לבשל אותן במים רותחים. שימו לב לשמור על מרווחים ביניהם כשהם בהקפאה, כדי שלא ידבקו אחד לשני.

אפשר להכין את הקובה בטכניקות אחרות חוץ מבישול?

בוודאי! אפשר גם לטגן את הקובות עד שהן משחימות וממשיכות בישול קצרצר במים עם טעם עשיר.

האם יש טיפים לעבודה עם הסולת?

כמובן! חשוב מאוד לעבוד עם מים קרים ולהדריך את הסולת היטב, עד שכל החומרים מתאחדים. זה יוצר טקסטורה חמימה ונעימה.

מה הדרך הטובה ביותר לאחסן קובה שהישאר?

אחסנו את הקובה במיכלים אטומים במקרר. הם שומרים על טריותם עד חמישה ימים, ואם לא, אז זוכרים: אין דבר יותר טוב ממבצע "הגשמה מחדש"!

האם ניתן להשתמש בחומרים אחרים?

כן! בקובה יש מקום להרפתקאות גסטרונומיות. אם אתם חובבי ירקות, אפשר להוסיף קישואים, גזר וחצילים לקציצה.

למה הבשר מתייבש בבישול?

חשוב לשים לב לא לבשל יותר מידי. במידה וזה קורה, ניתן למרוח אותו מהר ככל האפשר במרק! זה יעשה פלאים.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  אופן הכנת איולי לימון כבוש בניחוחות ים תיכוניים

כמה קובות אני יכול להכין בפעם אחת?

עם המתכון הזה, אפשר להכין מ-20 עד 30 קובות בכל הגרסאות. שיבואו החברים!

מה הזמן המומלץ לבישול מרק קובות?

כ-30 דקות זו תבנית מצוינת, כיוון שהמים יצליחו למשוך את כל הטעמים פשוט מדהימה!

איך אני יודע מתי הקובות מוכנות?

פשוט! כשן הן צפות במים, אתם יודעים שהמופלאות הללו מוכנות!

אז למה אתם מחכים? גם אתם רוצים לקחת את המנה הזו לשולחן שלכם? תכינו, תצחקו ותפנקו את האוהבים שלכם! אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות ולפנק גם את החברים שלכם לאכול!

Scroll to Top