מתכון לקציצות עוף עם תפוחי אדמה
כמה פעמים מצאתם את עצמכם מחפשים את המנה המושלמת להפתיע איתה את המשפחה או החברים? אז היום אנחנו מביאים לכם מתכון שממש לא תוכלו לעמוד בפניו – קציצות עוף עם תפוחי אדמה! מדובר במנה מדהימה, ממכרת, ואולי גם אגדה שתתפוס את כל הלבבות. זה בדיוק הזמן להתנסות וליצור טעמים חדשים במטבח שלכם.
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן בישול: 30 דקות
- רמת קושי: קלה
- מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שנצא לדרך, חשוב מאוד להקדיש תשומת לב לרכיבים. כל אחד מהם תורם לטעמים המושלמים של המתכון הזה. אנחנו מדברים על בשר עוף טרי ואיכותי, תפוחי אדמה שמספקים מתיקות, ותבלינים שיפיצו ריחות במטבח שלכם!
- 500 גרם חזה עוף טחון
- 2 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וגרוסים
- 1 בצל קטן, קצוץ דק
- 2 שיני שום, כתושות
- 1 כף פטרוזיליה קצוצה (או עשבי תיבול אחרים שאתם אוהבים)
- 1 ביצה
- ב breadcrumbs או פנקו (כדי לחבר את הקציצות)
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 1/4 כוס שמן זית או שמן לטיגון
אם אתם רוצים לגוון או שאתם טבעוניים, אתם יכולים להמיר את העוף בטופו או בבשר סויה. ככל שתעבדו עם מרכיבים שמזוהים איתכם, ככה תרגישו את הטעמים האגדים שמתאימים לכם!
שלבי ההכנה
אז אחרי שראינו מה דרוש למנה המדהימה הזו, בואו נצלול לתוך ההכנה. זה הולך להיות קליל ומיוחד.
- בצקו את תפוחי האדמה בגרגר, עד שיתקבל מרקם מימי ונעים.
- קחו את חזה העוף הטחון והניחו אותו בקערה רחבה.
- הוסיפו את תפוחי האדמה המגוררים, הבצל הקצוץ ושיני השום הכתושות.
- שברו פנימה את הביצה וערבבו היטב.
- חבשו את הפטרוזיליה, אך עוד לפני – תוסיפו את התיבול: מלח, פלפל ושום לפי הטעם.
- אמנם יש מבחר דרכים לעצב קציצות, אבל המלצה שלי: קחו מהתערובת כדור בגודל של כדור גולף וערבבו בידיכם.
- שימו קמח או פנקו על מנת להבטיח שהקציצות יתפסו חזק.
- חממים שמן במחבת על חום בינוני.
- ברגע שהשמן חם, הניחו את הקציצות במחבת עד שיתקבלו צבע זהוב ומושך.
- הניחו את הקציצות על מגבת בעדינות על מנת לספוג נוזלים מיותרים.
וזהו! ככה פשוט. אתם יכולים להגיש את הקציצות עם צלחת רחבה של סלט מרענן בצד, או אפילו עם רוטב אדמתי ומעלף שיתמזג עם הטעמים!
תוספות ושדרוגים אפשריים
אל תתביישו להיות יצירתיים! מתכון הזה הוא בסיס נהדר לשדרוגים.
- מוסיפים לתערובת עשבי תיבול נוספים כמו כוסברה, בזיליקום או טימין.
- אפשר לנסות איתם לקציץ זכוכית או טחינה במקום ביצה.
- נוסחה להצגת תוספות: הוציאו את הקציצות מהשמן והתרסקו ביחד עם יוגורט יווני.
- שימו פרוסות עגבניה מעל בכל קציצה לפני שמניחים לפיה.
- אם אתם אוהבים מתוק, הוסיפו לקציצות תמצית וניל לרגע ממכר.
שאלות ותשובות
האם ניתן להקפיא את הקציצות?
כן, תוכלו לקפוא את הקציצות לאחר שהן קיבלו צבע זהוב, ולהפשיר ולאפות כאשר אתם רוצים.
מה ניתן לעשות אם הקציצות נופלות?
אם הקציצות מתמוססות בעת הטיגון, זה יכול להיות בגלל חוסר ביצה. בדקו שהשתמשתם בכמות נכונה.
מה אם אין לי זמן לקצוץ ירקות?
כמובן! אפשר להשתמש גם בירקות קפואים מוכנים לשימוש.
האם אפשר להכין את המתכון עם עוף מבושל?
אכן אפשר, רק שימו לב שיתכן בעיית מרקם. מחממים את העוף עם התפוחי אדמה ונעצב לקציצות.
למה להשתמש בעוף טחון?
בגלל זה נותן מרקם אוורירי ומפנק. רוצים לקבוע את מרקם הקציצה? השתמשו גם בעוף חתוך לחתיכות קטנות.
איך לדעת אם הקציצות מוכנות?
אם הן רדודות, בגוון זהוב-חום, זה אומר שהן מוכנות! תקשיבו לריח!
מה מתאים במיוחד לצד הקציצות?
צדדים כגון אורז, פירה או סלט חלומי יכולים להחמיא להם!
האם ניתן להוסיף קציצות לתבשילים?
בהחלט! קפיצו, ואז הוסיפו את הקציצות לכל תבשיל שיש בו רוטב!
למה כדאי להשתמש בתפוחי אדמה?
תפוחי אדמה מוסיפים חמימות ומתיקות, והם מצוינים לנפח הקציצות.
אל תשכחו לשתף את המתכון המדהים הזה ברשתות החברתיות שלכם, ולהפיץ אותו לחברים! לא רק אתם תיהנו, אלא גם משפחותיכם!