איך מכינים בצק לפיצה בלי שמרים
כולם מכירים את הרגע הזה – אתם מתיישבים לאכול חתיכת פיצה, והלב שלכם מתמלא בשמחה. הייתם שואלים את עצמכם אם אפשר להכין פיצה בעצמכם, אבל עם בצק שלא מצריך שמרים, אז למה לא? אנחנו כאן כדי לשתף אתכם במתכון אגדי ובשיטה מדהימה שתשאיר אתכם עם פיצה מעלפת וכל כך טעימה שלא תוכלו להפסיק לאכול ממנה!
זמן הכנת המתכון:
- מכינה: 15 דקות
- אפיה: 15-20 דקות
- סה"כ זמן: 35-40 דקות
רמת קושי:
- קל
מספר מנות:
- ל-4 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שנצלול לשלבים המהנים של ההכנה, אנחנו צריכים להכין את כל המרכיבים שיכול להיות שיתאימו גם בגרסאות שונות. הבצק הזה הוא כוכב המנה, אז חשוב מאוד להשתמש בחומרים איכותיים.
- 2 כוסות קמח חצי-חצי (קמח חיטה וקמח תפו”א)
- 1/2 כוס יוגורט (אתם יכולים גם לבחור באופציה ללא חלב)
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית סודה חמוצה (אפייה ללא שמרים)
- 1/4 כוס מים (לפי הצורך)
- תוספות לפי הטעם: רוטב עגבניות, גבינה, ירקות, פירות ים וכו'.
חלופות: אפשר לשדרג את הבצק ולהחליף את הקמח בקמח תפו”א או קמח משיבולת שועל לגרסה בריאה יותר. למי שמעדיף גרסה טבעונית, ניתן להשתמש ביוגורט סויה או תחליף יוגורט אחר.
שלבי ההכנה
הגיע הזמן לשים לאלף את המתכון הקסום הזה! התכוננו כי זה ייגמר מהר מכפי שציפיתם.
- אתם מתחילים בשלב הראשון על ידי ערבוב הקמח, המלח והסודה להחמצה בקערה גדולה.
- מוסיפים את היוגורט ושמן הזית ומערבבים עד שכל ההמונים מתחברים.
- לאט לאט מוסיפים מים אם הבצק יבש מידי.
- מעבדים את הבצק בידיים עד לקבלת תערובת חלקה ורכה. ממש נעים למגע!
- מתחילים לקבל את הבצק לכדור ועוטפים אותו בניילון נצמד לשעה במקרר.
- לאחר כשעה, החזירו את הבצק למשטח העבודה ולחצו אותו שטוח בעזרת הידיים.
- חממים תנור על חום של 220 מעלות צלזיוס.
- מרדדים את הבצק עם מערוך לעובי דק ומעבירים לתבנית אפייה. זה כיף ומרגיע!
- מברישים את הבצק בפרי שמן זית ומפזרים עלוה שן שום קצוצה אם רוצים.
- מניחים את התוספות האהובות עליכם ומכניסים לאפייה על 15-20 דקות עד שהקצוות מתקלפים וזה ללקק את האצבעות! החום והניחוחות יליוו אתכם כל הדרך.
תוספות ושדרוגים אפשריים:
כמובן, אין גבול לדמיון, ואפשר להוסיף על הפיצה שלכם המון דברים מדהימים. כדאי לשטוף את הבצק ברוטב עגבניות, ואז להניח גבינת מוצרלה שנמסה. אם רוצים לגוון, אתם יכולים להוסיף עגבנייה קרועה, בצל קצוץ, פלפלים צבעוניים, או אפילו בקבוק זיתים טעים.
כמו כן, ניתן להכין פיצה מתוקה על ידי הוספת קקאו לבצק. החלק המיוחד הוא להניח פרוסות בננות וחתיכות שוקולד על הבצק המוכן. משגע נכון?
שאלות ותשובות
האם אני יכול להכין את הבצק יום קודם?
כמובן! הבצק יכול לשמור על עצמו במקרר עד 24 שעות. אחרי שעשיתם אותו, עטפו אותו בניילון נצמד ושמרו במקרר.
אם אין לי סודה חמוצה, מה לעשות?
אין בעיה! אפשר פשוט להשאיר את הסודה מחוץ להרכב. הבצק יצא קצת יותר דחוס אבל עדיין טעים.
איך אני יכול להרגיש שהבצק מוכן?
הבצק מוכן כשיש לו גמישות אוחזת, והוא לא נדבק לידיים. אם הוא עבה מדי, אפשר להוסיף עוד מים טיפין-טיפין.
אני יכול להשתמש בקמח חצי-חצי?
כן, בדיוק. זה מקנה לבצק יכולת גבוהה יותר להתגמש ולא לספוג מים.
אם אני רוצה להוסיף גבינה, מתי כדאי לעשות זאת?
מומלץ להניח את הגבינה חשוב על תוספות אחרות רגע לפני שמכניסים לתנור.
האם יש תחליפים ליוגורט במתכון הזה?
בהחלט! אתם יכולים להשתמש בחלב סויה, טופו מרוכך, או כל תחליף יוגורט אחר שתרצו.
איך יודעים מתי הפיצה מוכנה?
צפו לשוליים שמעוננים ושחומים, והרוטב מתחיל לבעבע כלפי מעלה.
האם אני יכול להקפיא את הבצק?
בוודאי! עטפו היטב בניילון נצמד והניחו בקופסה לאטומה. הוציאו והפשירו 20 דקות לפני השימוש.
מה קורה אם הבצק נדבק לשולחן? מה לעשות?
אם הבצק נדבק, מוסיפים קמח במעט מלח קל עד שהבעיה נפתרת.
איך אני יכול לשדרג את הפיצה?
יש המון אפשרויות! הוסיפו אגסים עם גבינת רוקפור, טחינה, או אפילו לפחות אותן בפירות ים.
בעקבות מתכון זה, אתם יכולים לקבל קניות במכולת לארוחה עצמית בבית. תהנו מהקסם של הכנת פיצה עם בצק ממכר כמו של סבתא ומהר מאוד תהפכו להיות המלכים של הפיצה הגלובלית.
אם מתכון זה שימח אתכם, אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות חברתיות! עד לפעם הבאה, שיהיה לכם בתיאבון!