קראמבל תפוחים פרווה עם שיבולת שועל שהילדים יאהבו

קראמבל תפוחים פרווה עם שיבולת שועל

יש משהו במנה הזו שמחזיר אותנו לאותם רגעים קסומים במטבח של סבתא, כשהאוויר היה מלא בארומות קינמון ואגוז מוסקט, והחום מהתנור הלך והתרקם. קראמבל תפוחים פרווה עם שיבולת שועל הוא לא רק מתכון, זו חוויה, זו נוסטלגיה. כשאנו מכניסים את המנה לתנור, אנחנו ממתינים כמו ילדות צמאות ואז מגיע הרגע המיוחד שבו אנו מוציאים את התבנית והקראמבל הזה מתמוסס בפה. המתכון הזה הוא פשוט מדהים, ממכר ומעלף! בא לנו להעמיס עליו, ללקק את האצבעות ולא להשאיר אפילו פיסת פרי על הצלחת!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן אפייה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מינון: 6 מנות

הרכיבים הדרושים

והנה מגיע החלק החשוב! כדי להכין את הקראמבל הזה, נצטרך את המרכיבים הבאים:

  • 5 תפוחים בינוניים (כדי שיתקבל טעם אגדי!)
  • 100 גרם סוכר חום
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 200 גרם שיבולת שועל
  • 150 גרם קמח כוסמין (לגרסה ללא גלוטן ניתן להשתמש בקמח שקדים)
  • 100 גרם שמן קוקוס מותך או שמן הידרוגנציה אחר
  • חצי כפית מלח
  • לציפוי: אגוזים קצוצים (מומלץ לשדרוג הייחודי)

מרכיבים חלופיים

למי שמחפש גרסה טבעונית, ניתן להחליף את השמן בחמאת אגוזים, מה שייתן למנה גם טעם משגע וגם בריאותית לא תזיק. אם אתם מתכננים להכין את הקראמבל הזה כאשר אתם מתארחים אצל מישהו או שאתם רוצים להפתיע חברים, אולי תוסיפו קמצוץ של שוקולד מריר קצוץ אשר יוסיף את הטוויסט המושלם.

שלבי ההכנה

ועכשיו נגיע לשיא האקשן – ההכנה! כך נעשה זאת:

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. מקלפים את התפוחים, חותכים לקוביות ומעבירים לקערה גדולה.
  3. בתוך הקערה, מוסיפים את הסוכר החום, קינמון ומיץ הלימון, ומערבבים היטב.
  4. מעבירים את תערובת התפוחים לתבנית אפייה.
  5. באותה קערה (הגאון שבחבורה), מערבבים את שיבולת השועל, קמח, מלח ושמן קוקוס עד שהתערובת מצטברת לקוביות קטנות ואחידות.
  6. מפזרים את התערובת על פני התפוחים בתבנית, כך שהקראמבל יכסה את התפוחים בצורה מושלמת.
  7. מעט טפיחות עם הידיים להכנסת תערובת הקראמבל לתוך התפוחים.
  8. אם אתם רוצים, פזרו אגוזים קצוצים מעל – זה יוצר את ההתפרצות המרגשת של הטעמים.
  9. הכניסו לתנור למשך 30 דקות או עד שהקראמבל זהוב ופריך.
  10. סבלנות… הוציאו את הקראמבל ותנו לו להתקרר לפני שתחפשו את הכף!
עוד המלצת קריאה בשבילך >  פול ירוק סנפרוסט מתכון קל וטעים בקלות!

שדרוגים ותוספות אפשריות

הקראמבל הזה הוא פלטפורמה לגילויים חדשים – אפשר להוסיף לתוארת הסוצלה פצפוצי שוקולד, קקאו מרוכז, או כל מה שיבוא לכם בראש. אפשר לחם את הקראמבל הזה עם כדור גלידת קוקוס, לרפד אותו עם חלב שקדים או בסוכה לציפוי שוקולד נתן לו נגיעה מגניבה לקסם שלו. תרסיס חלב קוקוס על הקולפי יוסיף טעם עז, ואפילו גרגרים כמו חמוציות או דובדבנים. כל רעיון שלכם הוא ברכה!

שאלות ותשובות

האם אפשר להכין את הקראמבל עם פירות אחרים? בוודאי! תוכלו להשתמש ב PEARS, דובדבנים, או של המותג שלכם – זה פשוט מצוין עם כל פרי.

האם יש לי צורך להשתמש בקמח כוסמין? לא. תוכלו להשתמש בקמח חיטה רגיל, אם אתם לא צריכים גרסה ללא גלוטן.

מה אם אני רוצה להפוך את זה לקינוח קיץ? הוסיפו לפירות כוס מים קרים לפני האפייה עם סוכר ומיץ תפוחים, כך שיצא מרענן!

איך לשמור על קראמבל התפוחים הזה? מומלץ לאחסן במקרר עד 4 ימים. אבל אין סיכוי שזה יחזיק מעמד כל כך הרבה זמן.

האם אפשר להקפיא אותו? בהחלט! הקפיא את המנה עד 3 חודשים. כשאתם רוצים לאכול, המצוינות תצא אוטומטית ולא תצטרך להתפשר שוב.

כשאני מוסיף אגוזים, האם אני צריך לקלות אותם? לא נחוץ, אבל קליית האגוזים יכולה להביא לטעמים חזקים יותר בתוצאה הסופית.

מהו הסוד לשכבת קראמבל פריכה במיוחד? הקפידו לערבב היטב את החומרים עד שמתקבל טקסטורה קשה עם חתיכות קטנות.

האם אפשר להכין את זה מראש? בוודאי! אפשר להכין את הקראמבל לפני הזמן ולהכניס לתנור בזמן שמביאה יחס לאורחים שלכם.

למה להוסיף שיבולת שועל? שיבולת שועל לא רק מוסיפה נפח אלא גם טעמים מיוחדים ובריאותיים מהים.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  צלי בשר עם תפוחי אדמה קטנים באדיבות המטבח שלך

מה כדאי להגיש עם הקראמבל? הגישו עם כדור גלידה, או קצפת עשויה מחלב קוקוס – אני מבטיח שהחיים שלכם לא ייראו אותו דבר!

כעת, כל מה שנותר לכם הוא לשתף את המתכון הזה עם חברים, משפחה וכל מי שאוהב לאפות וליהנות מחוויות מתוקות! זה הזמן להפתיע ולשתף ביצירות הקולינריות שלכם, מי יודע, אולי תזכו להיכנס ללבבות המובילים במטבח!

Scroll to Top