סלט כרוב חמוץ מתוק עם שומשום – תענוג בריא ומרענן!
אם יש משהו שיכול לשדרג כל ארוחה, זה סלט כרוב חמוץ מתוק עם שומשום. מדובר בסלט שמח, מאוד צבעוני וטעים, שמשלב את החמיצות של הכרוב עם מתיקות מענגת שמכניסה לכל ביס את ההרגשה של סתווי חמים. יחד עם השומשום, שמוסיף טעם אגדי, הופך הסלט הזה למדהים ומרענן! פשוט משגע! אז למה לא ללמוד להכין אותו בעצמנו? נשמע מעניין, נכון?
זמן הכנת המתכון
- סה"כ זמן הכנה: 20 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
למתכון הזה, יהיה הכי טוב להשתמש בכמה מהרכיבים הטריים ביותר שתחליטו עליהם. מדובר בשילוב של טעמים מרעננים ונפלאים!
- 1 כרוב קטן, קצוץ דק
- 1 גזר גדול, מגורר
- 2 כפות סוכר חום (אפשר גם דל קלוריות)
- 3 כפות חומץ (חומץ בן יין או חומץ תפוחים)
- 1/4 כוס שמן שומשום
- 2 כפות שומשום קלוי
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1/4 כוס כוסברה קצוצה (אופציה, להוסיף רעננות)
לאחר מכן, בכדי לגוון את המתכון ולהתאים אותו לצרכים שלכם, ניתן להחליף את הסוכר בחלופה דלת קלוריות, או להשמיט את הגזר לטובת שורש פנה (פנחס), אם אתם אוהבים אותו. תוכלו גם לשדרגו עם אגוזי לוז קצוצים שיתנו קראנץ' מרהיב!
שלבי ההכנה
אחרי שיש לכם את כל הרכיבים, הכנת הסלט הזה היא ממש פשוטה. בואו נתחיל!
- מניחים את הכרוב הקצוץ בקערה גדולה.
- מגרדים את הגזר ומוסיפים לכרוב.
- בקצת קערה נפרדת, מערבבים את הסוכר, החומץ, שמן השומשום, המלח והפלפל.
- שופכים את התערובת על הכרוב והגזר ומערבבים היטב כך שכל הכרוב יכוסה בתיבול.
- מוסיפים את השומשום הקלוי ומערבבים שוב.
- אפשר להניח למתכון להתעצב במקרר במשך רבע שעה להעצמת הטעמים.
- לפני ההגשה, מפזרים את הכוסברה מעל.
שדרוגים ותוספות אפשריים
לאחר ההכנה, תוכלו לשדרג את הסלט הזה בכמה דרכים פשוטות. לדוגמה:
- להוסיף לחם קלוי בצד, בכדי ליצור חוויה מענגת עוד יותר.
- לשלב שקדים קצוצים או אגוזי לוז, להעניק קראנץ' מטריף.
- אפשר גם להחליף את השומשום בשומשום שחור לאסתטיקה מהממת.
- אם תרצו להוסיף טעמים אסיאתיים נוספים, מוסיפים מעט זנגוויל מגורר.
שאלות ותשובות
האם ניתן לשמור את הסלט במקרר?
בהחלט! הסלט הזה נהיה אפילו יותר טעים כשהוא מתמזג במקרר למשך יום.
האם אפשר להשתמש בכמה סוגי כרוב?
כן! כרוב סגול גם הוא בחירה מצוינת, וישדרג את המראה והטעם.
מה ניתן להוסיף כדי שהסלט יהיה פחות חמוץ?
אפשר להוסיף קצת יותר סוכר או לשים את החומץ בכמות קטנה יותר.
האם קיימת גרסה טבעונית של המתכון?
זהו מתכון טבעוני לחלוטין, אז אין בעיה עם זה! החומרים כולם 100% טבעיים.
למה שופכים את התיבול על הסלט?
תיבול טוב גורם לכרוב להשתחרר מהמרקם הקשה והכיתה, ואז מתקבל את הסלט האוורירי והנפלא הזה.
מה ניתן להחליף אם אין לי שמן שומשום?
שמן רגיל כמו שמן זית או שמן חמניות יעשו עבודה מצוינת!
האם זה יכול להתאים למנה עיקרית?
לא. זהו סלט קליל, אך בהחלט יכול ללכת עם בשר או דגים.
כמה זמן לוקח להכין את הסלט?
כפי שציינתי קודם, זה לוקח רק כ-20 דקות!
האם זה מתכון שמתאים לילדים?
בוודאי! ילדים מעבר למחיר שמעט חמוץ, יכולים ליהנות מהמרקם והצבעים.
אין כמו לשתף את המתכון המדהים הזה עם חברים ובני משפחה. במידה ואתם מסכימים שהוא מושלם, למה לא להפיץ אותו ברשתות החברתיות? כך כולם יהנו מהסלט החמוץ מתוק והאגדי הזה!