סלט עגבניות עם שום ופלפל חריף שיעשה לכם חשק

סלט עגבניות עם שום ופלפל חריף

מה אתם עושים כשאתם רוצים להביא טעמים עזים ושילוב של רעננות לסלט שלכם? נחשו מה! אני הולך לחשוף בפניכם את המתכון המדהים והמשגע של סלט עגבניות עם שום ופלפל חריף. סלט שמזכיר את הקיץ, כמו חופשה בים ומלוח בעזרת התיבול השובב שלו. הסלט הזה לא רק שזה הכי טעים שיש, אלא גם קל הכנה, סופר בריא – ולא נרצה להחמיץ אותו באירוח הבא שלנו!

זמן הכנה, רמת קושי ומנות

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מנות: 4-6 מנות

המרכיבים הדרושים

לפני שנצלול לתוך שלבי ההכנה, בואו נדבר על המרכיבים. כשאנו יוצרים את הסלט הזה, אנחנו נדרשים לעבודה בשילוב פשוט אך טעימה. כאן נמצא את העגבניות המדהימות ואת התיבול שגורם להן להיות מסמרי שיער!

  • 500 גרם עגבניות טריות (אפשר לשלב בין סוגים – עגבניות שרי, אדומות, צהובות)
  • 2-3 שיני שום, קצוצות דק
  • 1 פלפל חריף (לפי הטעם – ירוק או אדום)
  • חצי כוס שמן זית איכותי
  • מיץ מלימון גדול
  • מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם
  • אורגנו יבש או תבלינים נוספים לפי טעם אישי

נקודה מחוזקת על העגבניות – הן לא רק טעימות, אלא גם מלאות בוויטמינים ומינרלים וגם מכילות אנטיאוקסידנטים, המועילים לבריאות שלנו.

המרכיבים חלופיים

למי שמחפש גרסה ללא גלוטן או טבעונית, אין צורך בכלל לחשוש! המתכון הזה חופשי מגלוטן מלכתחילה. אם אתם מעדיפים לצמצם את כמות השום, אתם בהחלט יכולים לשים פחות שיניים נמסות וליהנות מהטעמים הייחודיים של העגבניות והחריף.

שלבי ההכנה

ועכשיו, לגולת הכותרת – שלבי ההכנה של הסלט העשיר והטעים:

  1. נשטוף היטב את העגבניות וחתכו אותן לקוביות קטנות.
  2. קצצו דק את השום וחתכו את הפלפל החריף (הקפידו על הכמויות לפי טעמכם האישיים!).
  3. ב bowl גדול, שימו את העגבניות הקצוצות.
  4. הוסיפו את השום והפלפל החריף לקערה עם העגבניות.
  5. בתחילת ההכנה, פזרו מעל תבלינים – מלח, פלפל ואורגנו.
  6. בעזרת כף עץ, ערבבו היטב את כל המרכיבים כך שכל עגבנייה תיטבל בתיבול.
  7. לסיום, זללו מעל את שמן הזית ומיץ הלימון.
  8. טבלו את הסלט במקרר למשך 10 דקות על מנת לאפשר לטעמים להיספג.
  9. כל כך פשוט ויעיל – הוציאו את הסלט מהקירור והגישו עם לחם טרי או כתחליף לקינוח.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  גזר מתכונים שסוחפים את החיך שלך למקומות חדשים

הסלט הזה הוא באמת אגדי! השילוב של העגבניות, השום והחריף עושה כאן עבודה נפלאה – בדיוק מה שצריך לשדרג את כל ארוחה! אם אתם מתכננים להעשיר את הסלט עוד יותר, תמיד אפשר להוסיף גבינת فטה, זיתים או ירקות אחרים כמו מלפפון חריף.

שדרוגים ותוספות אפשריות

אם אתם רוצים לקחת את הסלט הזה לגבהים חדשים, הנה כמה רעיונות:

  • שילוב של אבוקדו חתוך לקוביות נותן תחושה של עשירות.
  • גבינת פטה ישראלית שגורמת לסלט להיות אפילו יותר הכי טעים שיש!
  • פיסטוקים או אגוזי מלך קצוצים – זה מה שייתן פריכות!
  • עורבב עם קינואה מבושלת – כל כך בריא ומכיל חלבון רב!

שאלות ותשובות

האם אני יכול להוסיף עוד ירקות לסלט? בהחלט! כל ירק נוסף שתוסיפו, כמו מלפפון או בצל קצוץ, יכול לשדרג את הסלט.

האם אפשר להכין את הסלט מראש? כן, אבל אני ממליץ על הכנת הסלט כמה שיותר קרוב להגשה כדי לשמור על רעננות הטעמים.

מה עושים אם הסלט חריף מדי? אתם יכולים להפעיל את העגבניות במים קרים ומעט סוכר, או להוסיף עוד עגבניות כדי לאזן את החריפות.

אילו לחמים מתאימים עם הסלט? לחם פוקצה, לחם שיפון או לחם בתוספת תבלינים בהחלט ישתלבו טוב עם הסלט.

האם הסלט מתאים לילדים? זה תלוי, אם הילדים אוהבים חריף – יופי! אם לא, שימו פחות פלפל חריף ותהיו רגועים.

איך אני שומר על טריות הסלט? שמרו את הסלט בקופסה סגורה במקרר – אך מומלץ לא להשאיר אותו כך יותר מיום.

האם אפשר להשתמש בעגבניות מיובשות? לא נמליץ על זה, כי טעם העגבניה הטרייה הוא כל כך משגע!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  סלט תפוחי אדמה וביצים במיונז שידחוף אותך למטבח

איזה משקה כדאי לשתות עם הסלט? טברנה או מיץ לימון זה בדיוק מה שצריך!

כמה זמן ניתן לשמור את הסלט במקרר? מומלץ לא יותר מ-2-3 ימים.

לא יכולתי לסיים מבלי להזמין אתכם לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות שלכם. זה מחזק את הלב ומוסיף צבע לכל שולחן. בתיאבון!

Scroll to Top