עוגת גבינה אפויה ללא תחתית של קרין גורן שתשגע אתכם

"`html

עוגת גבינה אפויה ללא תחתית משגעת – המתכון המושלם!

אם יש דבר אחד שאני יכול להגיד עליו בוודאות, זה עוגת גבינה אפויה! מתוק, עשיר, והמגוון פשוט מדהים. זהו אחד מהמאכלים הכי נחשקים והכי טעימים שיש, והריח שעוטף את הבית בזמן שהיא בתנור פשוט מעלף! מדובר במנה קלאסית, אבל עם טוויסט מעניין – בלי תחתית! זה יוצר מרקם אוורירי ונימוח שהופך את העוגה לממכרת, ולמרות שאין לה בסיס, היא מצליחה להיות אגדה בפני עצמה. אז תלכו להכין את כל החומרים, כי אתם לא רוצים לפספס את החוויה הזו!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן אפייה: 1 שעה
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 8-10 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את העוגה המתהדרת הזאת, נזדקק למגוון חומרים פשוטים, שכולנו מכירים. חומרים שיכולים להחזיר אתכם לפינה חמה ושמחה של ילדות, ולא, אני לא מדבר על בעיות אכילה. אז בואו נצא לדרך:

  • 750 גרם גבינת שמנת (לניחוחות ובריאות טובה, אני ממליץ על גבינת שמנת 5% או 9%)
  • 200 גרם סוכר (למתיקות, אבל כמובן שאפשר להוריד בהתאם להעדפות)
  • 3 ביצים (אין צורך להיכנס לפאניקה – ביצים אורגניות תמיד עדיפות)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/4 כוס שמן (לא מפחדים ממעט שומן, נכון?)
  • 1/4 כוס קמח תפו”א (אפשר לשדרגו באורז או קמח אחר)
  • 1/2 כפית מלח
  • לזיגוג – ריבה או פירות קיץ טריים (בטח תסכימו שיש זה משהו שמוסיף להגדרה "מושלם")

עכשיו, אם במקרה אתם נמנעים מגלוטן, אפשר להשתמש בקמח שקדים או אפילו קמח תפו”א, והתוצאה תהיה לא פחות משגעת! אגב, אפשר גם לגרום לעוגה להיות טבעונית על ידי שימוש בגבינת טופו!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  עוגת שיש בחושה עם שוקולית שתפנק אתכם בכל ביס

שלבי ההכנה

כדי להגשים את החלום המתוק הזה, חשוב להתקדם שלב אחרי שלב. יש לי ניסיון רב במתכון הזה, ובואו נתחיל:

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. מניחים את גבינת השמנת בקערה גדולה ומערבבים היטב עד שהיא מתרככת.
  3. מוסיפים את הסוכר ומערבבים שוב עד שהמרקם חלק.
  4. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה, תוך ערבוב מתמיד.
  5. מוסיפים את תמצית הווניל והשמן ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
  6. נוסיף את קמח התפו”א והמלח, מערבבים עד שהתערובת ממש נימוחה.
  7. יוצקים את התערובת לתבנית עוגה בקוטר 24 ס"מ, ומניחים בתנור החמים.
  8. אופים במשך כ-60 דקות, או עד שהעוגה משחימה מעט על פני השטח.
  9. נותנים לעוגה להתקרר מעט ואז מעבירים למקרר למשך 4 שעות – ולא תאמינו, אבל שם הקסם קורה!

ועכשיו כשהעוגה הוגשה לכם, אפשר להוסיף זיגוגים, פירות, צימוקים או אפילו קרם שמנת (לא לעשות את זה כל יום!). אם אתם אוהבים שוקולד – מוסיפים גם שוקולד למילוי, והינה, מתכון חדש בידי!”

תוספות או שדרוגים אפשריים

יש אלף ואחד דברים שאפשר להוסיף לעוגה המדהימה הזו! אם תרצו לגוון קצת, או העלו את הרמה, הנה כמה רעיונות:

  • זיגוג של שוקולד מריר ממס שנשפך למעלה.
  • פירות קיץ כמו תותים או דובדבנים למראה מרגש ואסתטי.
  • קצת קוקוס קצוץ אם אתם אוהבים טעמים טרופיים.
  • אפשר גם לשדרג עם כף של ביצה רכה או גבינת מסקרפונה לטעימה מושלמת.
  • ושתפו את חבריכם בדמויות החמודות שיכולות לצאת לכם עם קישוטים משגעים!

העיקר שיהיה כיף ומשגע, וזה הזמן להודות למי שהמציא את העוגה הזו – עולם הקולינריה מתברך! העוגה פשוט מתמזגת עם כל דבר.

שאלות ותשובות

האם אפשר להשתמש בגבינת שמנת דלת קלוריות?
כן, בהחלט! גבינת שמנת דלת קלוריות תשפיע על טעמה ומרקמה, אבל התוצאה עדיין תהיה מתוקה ומדליקה.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  שניצל עם קמח בלי פירורי לחם – מתכון מושלם!

מה אם אין לי קמח תפו”א?
שתחפשו קמח רגיל, קמח שקדים או קמח אורז. כל אחד מהם ייתן טוויסט טעים!

איך שומרים על העוגה?
שימו את העוגה במקרר בתוך כלי אטום, והיא תשמור על טריותה לפחות שבוע.

איפה אני יכול למצוא גבינות שמנת טבעוניות?
חנויות טבע רבות מציעות גבינות שמנת טבעוניות, יש לחפש את המותגים האיכותיים.

כמה זמן לוקח לאפות את העוגה?
ככה בעניין רחב, 60 דקות בדרך כלל מספיקות, אבל תבדקו שהיא משחימה אושר.

איזה פירות מתאימים לקישוט?
תותים, דובדבנים, פירות פסיפלורה ואפרסקים הם בחירות מצוינות!

האם ניתן להכין את העוגה ללא סוכר?
בהחלט! אפשר להשתמש בסוכר קוקוס או ממתיקים טבעיים.

מה הקטעים החביבים להוסיף לעוגה?
חכו לשוקולד או ריבת פירות טריים – השמה טעים!

האם אפשר להקפיא את העוגה?
כן, אפשר! עטפו אותה היטב בנילון נצמד ובתוך קופסה.

האם אני יכול להחליף את הביצים?
כן, באפשרותכם להשתמש בטחנת פשתן או בממרח פירות למי שמחפש טבעונות.

הגעתם לסוף המתכון, ואני בטוח שתרצו לשתף את המתכון עם חברים וקרובים, בכל מקום בו תשתשפו את העתיד המיוחד הזה! בתיאבון!

"`

Scroll to Top