עוגת שמרים פרג עם המרכיב הסודי שתשנה הכל

העוגה שתגרום לכם להזמין את כל החברים לשבת אצלכם

תארו לעצמכם את הרגע שבו אתם פותחים את התנור וריח מדהים עוטף את הדירה. גיליתם את המתכון המושלם לעוגת שמרים פרג, שההכנה שלה תגרום לכם להרגיש כמו שפים מקצועיים, וכל bite שלה לנשום לתוך פיכם טעמים שמעלפים את החושים. העוגה הזאת הפכה לשם דבר בכל מפגש משפחתי, ולכל ביס יש סיפור, ככה היא אגדי! ובכן, המומחיות שלי כאן כדי לשתף אתכם במתכון הממכר הזה, כך שבסוף תוכלו גם אתם להכין עוגת שמרים שיהיה לכם קשה להפסיק לאכול.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן תפיחה: 1.5 שעות
  • זמן אפייה: 30 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספיק ל: 8-10 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שנתחיל, בואו נדבר על מה שאנחנו צריכים כדי ליצור את העוגה המהממת הזאת. חומרי הגלם שלנו הם פשוטים, אך יחד הם יוצרים יצירה קולינרית נעלית. כאמור, עוגת שמרים פרג של סבתא עם טוויסט שלי!

  • 500 גרם קמח חיטה
  • 10 גרם מלח
  • 80 גרם סוכר
  • 2 ביצים גדולות
  • 200 מ"ל חלב, פושר
  • 25 גרם שמרים טריים (אופציה: 7 גרם שמרי יבשים)
  • 100 גרם חמאה, רכה וממיסה
  • 200 גרם פרג טחון
  • 200 גרם סוכר למלית (למילוי הפרג)
  • 1 כפית קינמון
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 ביצה, להברשה

המרכיבים יכולים להשתנות בהתאם להעדפות. אם אתם רוצים גרסה טבעונית, ניתן להמיר את הביצים ברסק תפוחים ולבחור בחמאה צמחית. מדובר באופציה בריאה וטעימה לא פחות.

שלבי ההכנה

וכעת, בואו נצלול לתוך העשייה, שלב אחרי שלב. התהליך הזה הוא כמעט כמו קסם, וכשממציאים עוגת שמרים כזו, המתיקות והחמימות שממלאות את הבית בהחלט ראויות!

  1. נמיס את השמרים עם חלב פושר בקערה, נוסיף לתערובת 1 כף סוכר ו-2 כפות קמח, ונשאיר למנוחה של 10 דקות.
  2. בקערה נפרדת, נערבב את יתרת הקמח, הסוכר, המלח והקינמון.
  3. נוסיף את החמאה המומסת, הביצים ותערובת השמרים, ונלוש היטב עד שהבצק נעשה אחיד ואוורירי.
  4. נכסה את הבצק במגבת ונשאיר לתפיחה כחצי שעה, במקום חם.
  5. בינתיים, נבצע את המילוי: נערבב את הפרג, הסוכר ותמצית הווניל.
  6. לאחר התפיחה, ניקח את הבצק ונשאיר לו לנוח 10 דקות נוספות.
  7. נרדד את הבצק למלבן בעובי של כ-1 ס"מ.
  8. נמרח את תערובת הפרג על הבצק באופן אחיד.
  9. נעוטף את הבצק כך שיתגלגל תחת תנועות ידינו ויהפוך ל"רולדה".
  10. נחתוך את "הרולדה" לאורכה, ונרד שפות החתך אחת על השנייה כדי ליצור מראה משגע.
  11. נניח את העוגה בתבנית, ונשאיר לעוד תפיחה של 30 דקות.
  12. לפני האפייה, נבריש ביצה על העוגה כדי שתצא זהובה ומושלמת.
  13. נאפה במשך 30 דקות או עד שהעוגה עולה ונהיית זהובה.
  14. נוציא מהתנור ונניח לעוגה להתקרר לפני שנסחוט את הווידאו.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  קרם פרלינה המושלם שיצריך מכם רק 5 מרכיבים

תוספות ושדרוגים אפשריים

כשהעוגה יוצאת מהתנור, אפשר להשאיר אותה כך, או להוסיף כמה תוספות משגעות. מסתבר שסוכר חום עם קוקוס מפורר מעל העוגה יכול להוסיף טוויסט מהמם. ניתן לשדרג עם פירות יער, ריבה או אפילו שוקולד קצוץ. אנחנו תמיד יכולים ללכת על קו הנועז ולנסות להוסיף אגוזים קצוצים לתוך המילוי.

שאלות ותשובות

כמה זמן ניתן לשמור את העוגה במקרר?
כעיקרון, העוגה נשמרת במקרר עד חמישה ימים. אפשר לחמם אותה לפני ההגשה, והיא תהיה כמו טריה.

האם אפשר להקפיא את העוגה?
בוודאי! העוגה נשמרת במקפיא למשך חודשיים. וודאו לעטוף אותה היטב בנייר אלומיניום.

באיזה סוג פרג כדאי להשתמש?
אני ממליץ על פרג טחון טרי, כך הטעמים יותר עשירים. אפשר למצוא פרג בקונספטים של חנויות תבלינים.

אפשר להכין את הבצק ערב קודם?
כן, תכינו את הבצק, תעבירו למקרר ותשאירו אותו שם עד הבוקר. בבוקר, תוציאו, תפיחו ותמשיכו בהכנה.

איך אני יכול לדעת שהבצק תפח מספיק?
כאשר הבצק מכפיל את הנפח שלו ומרגיש קליל והאוויר נכנס לתוכו.

האם העוגה מתאימה כשולחן הפתיחה בארוחת חג?
בהחלט! העוגה הזו תמיד מוסיפה משהו מיוחד לשולחן, היא נהדרת גם כקינוח.

האם ניתן להכין את העוגה מבלי להשתמש בשמרים?
בוודאי! אפשר להשתמש בקמח תפו”ח ואבן לשמרים. יהיו לך תוצאות דומות, אבל זה לא יהיה אותו הדבר.

כיצד לדעת אם העוגה מוכנה?
בזמן האפייה, חפשו צבע הזהב והניחו אצבע על העוגה. אם היא קפיצה – זה סימן שהיא מוכנה!

מה אני יכול לשים במקום סוכר?
ממתיק טבעי כמו דח פון נותן לתוצאה דומה עם פחות קלוריות.

האם הפרג בתוספת יכול לגרום לבעיה לאנשים רגישים?
פרג עצמו נחשב בטוח, אך יש לוודא שאין רגישות לאגוזים או תמציות תבלינים.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  איך להכין גבינת קממבר בתנור בקלות ובמהירות

בתחילת הדרך, כאשר התכנסנו כאן להכין את העוגה המושלמת הזו, לא שיערנו עד כמה עולם הטעמים יפרסם אותנו לכאלה גבהים. העוגה עוגת שמרים פרג הזו, פשוט ללקק את האצבעות, והכנתה היא מסע של חוויה. אחרי שתסיימו להכין, אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות עם חברים שלכם, היא בהחלט ראויה!

Scroll to Top