עוף בתנור עם תפוחי אדמה ובצל שכולם יאהבו

עוף בתנור עם תפוחי אדמה ובצל – מתכון מושלם ומדליק!

אתם יודעים מה קורה כשלוקחים את המטבח הביתי ומשלבים בו טעמים קלאסיים עם נגיעה אישית? תקבלו מנה מדהימה! מישהו אמר "עוף בתנור"? מהשנייה הראשונה שתכניסו את המנה הזו לתנור, הבית יתמלא בניחוחות שמערבבים נוסטלגיה עם אהבה. מדובר במתכון שהופיע לא פעם על שולחנות המשפחה, מתכון של אמא שהשתדרג בידיים שלנו למשגונות שמעלפות את כל הסועדים.

זמן הכנה ורמת קושי

  • סה"כ זמן הכנה: 1.5 שעות
  • רמת קושי: קל
  • מנת פינוק עבור 4-6 אנשים

הרכיבים הדרושים

להכנת עוף בתנור עם תפוחי אדמה ובצל, נהיה זקוקים לרכיבים לבביים, שקל למצוא ובדרך כלל יש בבית:

  • 1.5 ק"ג עוף חצוי או חצאים (מומלץ עוף טרי)
  • 1 ק"ג תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 בצל גדול, פרוסים דק
  • 4 שיני שום, קצוצות דק
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • תבלינים: פפריקה מתוקה, אורגנו, כורכום (אפשר גם תבלינים אחרים שאתם אוהבים)
  • 1/2 כוס מים

ובכן, אם אתם רוצים نسخه טבעונית של המנה, אפשר להשתמש בטופו או בסייטן במיקום העוף. רק הקפידו לשאול את הטופו שיזרום בתיבול כמו שאנחנו רוצים!

שלבי ההכנה

אחרי שרכזנו את כל החומרים, הגיע הזמן להניע את המנועים ולבשל אוכל מדהים:

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  2. שמים את העוף בקערה ומוסיפים שמן זית, מלח, פלפל ותבלינים. מתבלים טוב טוב מכל הצדדים.
  3. מניחים את העוף בתבנית אפייה ומסביבו מסדרים את תפוחי האדמה, הבצל והשום.
  4. יוצרים בעזרת כף חור קטן בכל תפוח אדמה ומוסיפים מעט מים בתבנית.
  5. מכסים בנייר כסף ואופים במשך 40 דקות.
  6. מסירים את הכיסוי ומערבבים מעט את התפוחי אדמה והעוף.
  7. אופים שוב למשך 30 דקות נוספות או עד שהעוף חזה יפה וזהוב.
  8. אם רוצים, ניתן להפעיל את גריל התנור כדי לקבל קרמולה מהממת על העוף.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  בשר מספר 5 בתנור - טעים וקל להכנה!

כשהמנה מוכנה, אפשר להרגיש את הניחוחות המעלפים מציפים את הבית. אז הגיע הזמן להניח את הצלחות על השולחן.

תוספות והעשרת המנה

אם בא לכם לשדרג את המתכון, הנה כמה רעיונות:

  • לצלול לעולם של הירקות! אפשר להוסיף גזר, קישוא או אפילו בטטה שיתבלו את המאכל.
  • תוספת של רוטב עגבניות יכולה להוסיף רעננות למנה.
  • למי שאוהב מתיקות, הוספת דיאטת דבש למשחת התיבול תעשה קסמים.

שאלות ותשובות

האם ניתן להשתמש בעוף קפוא?
בהחלט! אם העוף קפוא, יש להפשיר אותו על מנת שהתיבול ייספג כמו שצריך.

אפשר להכין את המנה יום מראש?
כמובן! ניתן להכין את המנה יום לפני ולשמור במקרר. לפני ההגשה, פשוט לחמם בתנור.

האם ניתן לשדרג את התבלינים במתכון?
בהחלט! אתם יכולים לשים קימל, רוזמרין או כל תבלין שאתם אוהבים, זה רק יוסיף טעמים משגעים.

מה ניתן לשים במקום תפוחי אדמה?
אפשר לשים אורז, קוסקוס או אף בטטה אם אתם מחפשים משהו שונה!

האם ניתן להפוך את המנה לחריפה?
בוודאי! ניתן להוסיף פפריקה חריפה או אפילו צ'ילי קצוץ, כדי לתת למנה פיקנטיות.

כמה זמן המנה נשמרת במקרר?
המנה יכולה להחזיק מעמד במקרר עד 3 ימים, אם נשמרה בצורה טובה בכלי אטום.

מה המנה הכי מתאימה להגשה עם עוף בתנור?
סלט ירקות טרי או רוטב טחינה יכול בהחלט להוסיף אבל זה לא חובה. מה שחשוב זו אהבה סביב השולחן!

כיצד אני יכול להפוך את העוף לעסיסי יותר?
אפשר למרוח עליו ממרח של יוגורט עם תבלינים כ-30 דקות לפני הבישול.

האם אני יכול להוסיף אגוזים למנה?
ללא ספק! אגוזי לוז קצוצים יכולים להוסיף אופי ומרקם למנה או לשדרג את הת taste.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  קצפת עם אינסטנט פודינג שוקולד שונה ומענג

איך אני יודע כמה זמן הזמן הנכון לאפות את העוף?
העוף מוכן כשמגיעים לחום הפנימי של 75 מעלות צלזיוס. השתמשו במד חום אם אתם לא בטוחים.

אז מה בעצם עלינו לעשות עכשיו? לשתף את המתכון המדהים הזה ברשתות החברתיות ולגרום גם לשאר העולם לטעום מהמאגיה של העוף בתנור המהפנט הזה!

Scroll to Top