סוד הקציצות המושלמות של סבתא מטילדה

קציצות פרסה של סבתא מטילדה – מתכון שאסור לפספס!

אף אחד לא מתכוון לשדרג את השבועות המשעממים של הכנת אוכל! כשאתם שומעים את המילה "קציצות", מה שאתם עשויים לדמיין הם קציצות בשריות או צמחוניות. אך מה אם נגיד לכם שיש עולם שלם של קציצות, כזה שמתחיל מפרסה? מדובר כאן במנה ממכרת, מדהימה ולא תאמינו כמה פשוטה להכנה. הקציצות האלה של סבתא מטילדה מתמחות בפשטות עם טעמים שמגיעים ישירות מהלב. את כל האהבה והנחישות היא הכניסה לקציצות שלה, ואם היו לכם את הכישורים שלה, הייתם מצליחים גם להכין קציצות משגעות!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות

  • זמן הכנה: 45 דקות
  • רמת קושי: קל
  • ממלא מנות: 4-6 אנשים

הרכיבים הדרושים

אם אתם מתכוונים לנסות את המתכון המיוחד הזה, אתם תצטרכו להתכונן עם המצרכים המדהימים הבאים:

  • 1 ק"ג פרסה, קצוצה דק
  • 2 ביצים גדולות
  • 1/2 כוס קמח (או קמח תפו”א לגרסה ללא גלוטן)
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1 בצל בינוני, קצוץ
  • 5 שיני שום, כתושות
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • שמן לטיגון

אם אתם רוצים להכין גרסה טבעונית, ניתן להשתמש בבהשתוק/קמח חומוס במיקום הביצים.

שלבי ההכנה

עכשיו, כשהמצרכים מוכנים, אנחנו עוברים לדובדבן שבקציצות – שלבי ההכנה. כל שלב קל ופשוט – כמו להכין קציצות אוהבים!

  1. פורסים את הפרסה לקוביות קטנות ומקפיצים אותם על חום בינוני למשך כ-10 דקות.
  2. מניחים את הפרסה בקערה גדולה ומאפשרים לה להתקרר.
  3. מוסיפים את הבצל, השום, הפטרוזיליה, הביצים, הפפריקה, המלח והפלפל.
  4. מערבבים היטב את התערובת – כדאי להתאמן קצת על פיתוח שרירי הבישול!
  5. לאט לאט מוסיפים את הקמח עד שהתערובת מתייצבת.
  6. מחממים שמן במחבת על חום בינוני.
  7. יוצרים קציצות מהתערובת ומניחים במחבת.
  8. מטגנים כל צד כ-3-4 דקות, עד שיזהיב.
  9. עוברים לנייר סופג לספיגת שמן עודף.
  10. מניחים את הקציצות בצלחת ומקשטים בשלל ירקות.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  למה כולם מדברים על לחם בוכרי מתכון הזה?

תוספות או שדרוגים אפשריים

ואם כבר התחלנו לדבר על שדרוגים, אפשר להוסיף מגוון של טעמים. אפשר לשדרג את הקציצות עם תיבול נוסף כמו כמון או חריף, תלוי כמה ריקוד אתם רוצים ברוטב. לנסות להוסיף מעט גבינת פטה או לבנה לתערובת ייתן לקציצות טוויסט חדשני! ניתן גם להגיש את הקציצות עם רטבים כמו טחינה, יוגורט או סחוג.

שאלות ותשובות

איך המנה הזו משתלבת במזון בריא?
מנה זו מכילה רכיבים טבעיים ומזינים, הגודלים בשדה. הפרסה משובחת סמוך לחומרי הזנה חיוניים כמו סיבים תזונתיים.

האם אפשר לאכול את הקציצות חמות וקרות?
בהחלט! הקציצות טעימות גם חמות וגם טובות בפיקניק קר.

האם ניתן להקפיא את הקציצות לאחר הטיגון?
כמובן! ניתן להקפיא את הקציצות ולהפשירם בעדינות במיקרוגל או בתנור לפני השימוש.

מה עוד אפשר להוסיף לתוך הקציצות?
אפשר לשים מצרכים כמו קישואים או גזר קצוץ לגרסה בריאה עוד יותר.

כמה זמן אפשר לשמור קציצות רוטב במקרר?
קציצות רוטב שמורות במקרר חצי יום עד יומיים, אך אני ממליץ לסיים את המנה תוך יום לליקוט השמיים של הטעמים!

איך להכין את הקציצות ליום שבת?
כמובן! אפשר להכין מראש ולטגן את הקציצות ביום שישי. לחמם ולהגיש בשבת.

מה הזוגות האידיאליים לקציצות?
אל תפספסו צלחת של אורז, סלט ירקות מרענן או חלה רכה!

האם הקציצות משמינות?
הן לא משמינות לפחות כמו קציצות בשר אחרות. הן בריאות ומספיקות!

איך לא לאכול זן מגוחך?
צריך לבקש מחבר האם הוא רוצה לנסות קציצה מהסוג המדהים או לשמור את הטובים!

האם יש לכם טיפים מיוחדים לקציצות?
העיקרון הוא לא למלא את התערובת – כשיש קצב, זה ייתן לקציצות את הרצינות שלהן!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  עוגת מיני מאוס דף סוכר שהילדים יאהבו

זהו! אתם מחשיבים את קציצות הפרסה של סבתא מטילדה למנה טעימה, בריאה וקלילה. אני ממליץ להכין את המנה הזאת ולא לשכוח לשתף עם כל החברים והמשפחה! תנו להם את ההזדמנות לטעום וליהנות מהקציצות המושלמות הללו – זו מפגש של טעמים, זיכרונות ונוסטלגיה שכולם רוצים להיות חלק מהם!

Scroll to Top