מאפה בצק עלים עם פטריות שלא תוכלו להפסיק לאכול

מאפה בצק עלים עם פטריות

עכשיו, דמיינו לעצמכם את הרגע שבו אתם פותחים את דלת התנור, ועל פניו של המאפה שיצא ממנו, אתם רואים את הבצק הזהוב והפריך מתפצח, במרכזו מסתתרות הפטריות השיושנות בכבדותן עם רצועות של גבינה נמסה. האצבעות שלכם כבר רטובות, ואתם לא יכולים לחכות לטעום את היצירה המדהימה הזו! מתכון של המאפה הזה הוא ממש אגדה – מושלם לכל ארוחה, ולא משנה אם אתם מארחים או פשוט סתם רוצים לפנק את עצמכם. אז בואו נצלול לתוך המתכון המוקסם הזה – מדובר במאפה פטריות שלוקח את הטעם של הבצק עלים לרמות הכי גבוהות שיש!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 30 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספר מנות: 6

הרכיבים הדרושים

לפני שניגש להליכים, קודם כל צריך לדאוג לכול המרכיבים – ובטח שאי אפשר להתקדם בלי לפתח את המידע עליהם. הפטריות הן הכוכבות של המתכון הזה, ויש שיגידו כי הן ממש משגעות וכשאוכלים אותן, זה מזכיר טעמים של סבתא במטבח. אך כדי להגיע לתוצאה המושלמת, נלמד גם על שאר המרכיבים המעניינים.

  • בצק עלים – חבילת 400 גרם, הכי טוב אם שמים לב שהוא איכותי.
  • פטריות שמפיניון – 300 גרם, שהן סביבת הפטריות הטריות והטעימות.
  • בצל קצוץ – 1 בצל בינוני, שיספק מתיקות מושלמת.
  • שום קצוץ – 2 שיניים, כדי להוסיף ניחוח מדהים.
  • שמנים – 2 כפות שמן זית, לקבלת טעם עשיר במיוחד.
  • גבינת פטה – 200 גרם, הוספה שהופכת את הכל למעלף.
  • דבש – 1 כף, להפתעה מתוקה שאף אחד לא יוכל לעמוד בפניה.
  • מלח ופלפל – לפי הטעם, שיהפכו את הכל למושלם.
  • ביצה – 1, להברקה של המאפה.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  קרם קקאו לעוגה שייקח את המאפה שלך לשיאים חדשים

כבר התחלתם להתמלא ברעב? בדיוק כמו שאני מרגיש עכשיו! כדאי לדעת שגרסה טבעונית מתאפשרת בקלות – פשוט החליפו את הגבינה בטופו מתובל, ואת הביצה בשמן צמחי.

שלבי ההכנה

לפני שנתחיל, זה הזמן להבטיח שהתנור שלכם יהיה על חום 200 מעלות צלזיוס. אחרת, זה פשוט לא יעבוד!

  1. לחתוך את הפטריות לקוביות קטנות.
  2. לחמם שמן זית במחבת על חום בינוני.
  3. להוסיף את הבצל הקצוץ ולטגן עד שהבצל מתחיל להיות שקוף.
  4. להוסיף את הפטריות והשום למחבת, ולבשל עד שהפטריות מתרוקנות מנוזלים.
  5. להוריד מהכיריים ולהוסיף גבינת פטה, דבש, מלח ופלפל. לערבב בצורה טובה.
  6. לפרוס את בצק העלים על משטח מקומח מעט.
  7. לחתוך את הבצק לריבועים בגודל של 10 ס"מ.
  8. למלא את מרכז כל ריבוע בתערובת הפטריות.
  9. לקפל את הבצק מעל המלית ולחצו היטב על הקצוות.
  10. למלא ביצה טרופה על המאפים לפני שאתם מכניסים לתנור.
  11. לאפות במשך 30 דקות או עד שהמאפים זהובים ופריכים.

איזה תהליך שבסופו יש לנו את המאפה הכי טעים שיש! מה שיפה במתכונים כאלה זה שתמיד אפשר לשדרג. אם מתחשק לכם להוסיף מעט תרד, בטטה או אפילו פרוסות זיתים, פשוט שימו את החומר הנוסף בתערובת הפטריות ותיהנו! אני בטוח שזה יהיה ממש משגע.

שאלות ותשובות

מה ניתן לשים במקום גבינת פטה?

אם אתם אוהבים גבינות שונות, אפשר להשתמש בגבינת מוצרלה או ריקוטה – כולן הורסות יחד עם הפטריות.

האם אפשר לשים ירקות נוספים?

בהחלט! תוספת של קישואים קלויים, תרד או גזר יכולים להיות שדרוג מצוין.

איך אני יודע אם המאפה מוכן?

כאשר המאפה מזהיב והבצק הוא פריך ונשבר בקלות, סימן שהוא מוכן. ברגע שאתם פותחים את התנור, הריח המדהים שיצטבר בחלל זה סימן בטוח!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  עוגת שוקולד עם שוקולד מריר שתכבוש את הלבבות

האם אני יכול להכין את זה יום לפני?

כן, אפשר להכין את התערובת ולמלא את המאפים לקראת ההכנה – רק אל תשכחו לשמור אותם במקרר!

האם זה מתאים גם לילדים?

מאוד! ילדים לרוב אוהבים פטריות, ואם אתם מצליחים להעיף אותם בכדי שהבצל לא יהיה דומיננטי מדי, יהיה להם ביס חתיך, והם ילקקו את האצבעות!

אפשר להקפיא את המאפים לפני האפייה?

בהחלט! זה נהדר להכין כמות כפולה ולהקפיא, כך שבפעם הבאה שתרצו להתפנק, אפשר פשוט להוציא מהפריזר ולאפות.

האם אפשר לשים תבלינים נוספים?

כן, תבלינים כמו טימין או אורגנו יכולים להתאים נהדר למתכון הזה.

באיזה רוטב כדאי להגיש את המאפה?

ניחוח של רוטב יוגורט עם תלמה וגרגרי פטרוזיליה יכול להיות משגע!

כמה זמן המאפה נשאר طה להישאר טרי?

המומלץ לאכול אותו ביום שלאחר ההכנה, אך אם ישאר נשאר ממולא, אפשר לשמור אותו במקרר ולהתחמם מאוחר יותר.

איך אני יכול לתת לו טעם מעניין יותר?

על ידי הוספת מעט רוטב סויה לתערובת הפטריות, אפשר להוסיף נוכחות נוספת למאפה!

וואו, עכשיו שהכמנו את המתכון המדהים הזה, אני מאוד מקווה שתשתפו אותו עם חברים ברשתות החברתיות ותרצו לנסות אותו בבית! תוכלו להיות בטוחים שהמאפה הזה יהיה ממש מענג ומתמכר. תיהנו!

Scroll to Top