מוס שוקולד פרווה עם ביצים – מתכון מדהים שיגרום לכולם להתרגש!
אם אי פעם חלמתם על קינוח שהיו מייחסים לו תכונות אגידיות, תפסו כיסאות כי אנחנו עומדים לצלול לתוך מתכון עוצר נשימה: מוס שוקולד פרווה עם ביצים! מדובר במנה ממכרת, על גבול הבלתי-אפשרי, שתשאיר אתכם עם טעם של עוד. זהו קינוח שמצליח לאנטגרל כל כך הרבה רגשות – שמחה, נוסטלגיה והתענגות. תארו לכם ערב חורפי, ריחו של שוקולד מרחף באוויר, והוספת כף מהמוס שמעליין עם כל ביס. לא מדובר במשהו רגיל, זהו משהו שאין ספק שיגרום לכם ללקק את האצבעות.
זמן הכנת המתכון: 30 דקות | רמת קושי: בינונית | כמות מנות: 6-8 מנות
- זמן הכנה כולל: 30 דקות
- רמת קושי: בינונית
- כמות מנות: 6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
בכדי להכין את המוס המעלף הזה, אנחנו נזדקק לרכיבים שישלימו זה את זה בצורה מושלמת. כמו בשידוך שכולל את כל המרכיבים המושלמים, כך גם כאן:
- 200 גרם שוקולד מריר פרווה (כ-70% קקאו)
- 4 ביצים (טריות)
- 100 גרם סוכר חום
- 1/4 כוס מים
- 1/2 כפית קינמון (אופציונלי)
- 1/2 כפית מלח
- 2 כפות של שמן קוקוס (או כל שמן אחר לטעם) – אם רוצים טוויסט מרענן
- לציפוי: קקאו או שוקולד מגורר
אם אתם מחפשים גרסה טבעונית, ניתן להחליף את הביצים ב-1/2 כוס רסק תפוחים או נוזל חומוס (אקו סופלי), וגם השוקולד ניתן למצוא באופציות טבעוניות. אם אתם מעדיפים גירסת דל פחמימות, שימו לב לכמויות הסוכר או השתמשו בממתיק טבעי!
שלבי ההכנה
הכנת המוס הזה היא חוויה בעקבות החוויה, ותתכוננו לזמן מהנה:
- נשבור את השוקולד לקוביות ונניח אותו בקערה עם מים רותחים (באן-מרי) עד שהוא נמס לחלוטין.
- נפריד את הביצים לשניים – חלבונים וחלמונים.
- נקציף את החלבונים עם מלח עד שנוצרים חלבוני ביצה רכים.
- במקביל, נלוש את החלמונים עם הסוכר והקינמון עד שהתערובת מבהיקה.
- נוסיף את השוקולד המומס לתוך תערובת החלמונים ונטמיע בעדינות.
- נכניס בעדינות את החלבונים לתוך התערובת, בכמה שלבים, כדי לשמר את האוויר.
- נוסיף שתי כפות של שמן קוקוס, מה שיהפוך את המוס ליותר אוורירי.
- נניח את התערובת לתוך קערות אישיות או קופסה אחת ונכניס למקרר לשעתיים לפחות.
- כשהמוס קפא, נפזר עליו קקאו או שוקולד מגורר ונקשט בכמה תותים לאורך צדי הקערה.
והרי לנו מוס שוקולד פרווה שממכר כל כך שכדאי שיהיה יותר משקית אחת ליד כדי שנוכל ללקק את האצבעות בו זמנית!
תוספות ושדרוגים אפשריים
אם אתם רוצים להסתגל לתחושות או טעמים שונים, יש לנו כמה רעיונות שישראלים יאהבו:
- למוס טעמים שונים: ניתן להוסיף קקאו איכותי לתוך השוקולד לניחוח שוקולדי חזקה יותר.
- לעצלנים: מוסיפים בשלב הכנת השוקולד גם טיפה של ליקר מוקה!
- לגרסה בריאותית: נסו להחליף את הסוכר בממתיקים טבעיים.
- לרוסיה פירותית: הוסיפו לתוך התערובת קצת רסק תותים או פירות יער.
- או לחילופין, אפשר להגיש בשכבות עם קיסם של אגוזים קצוצים.
מוס השוקולד הזה הוא ללא ספק הבחירה המושלמת לכל מסיבת יום הולדת, ערב רומנטי או סתם כיף עם חברים. עכשיו, בואו נעבור לשאלות ותשובות.
שאלות ותשובות
כמה זמן המוס נשאר במקרר?
הוא יכול להחזיק במקרר עד שלושה ימים, אם הצלחתם לאכול אותו מהר!
האם אפשר להחליף את השוקולד המריר בשוקולד חלב?
בהחלט! שוקולד חלב יצור גירסה מתוקה יותר שתהיה אהובה על ילדים.
האם ניתן להכין את המוס ללא ביצים?
כן! ניתן להשתמש ברסק תפוחים או נוזל חומוס כתחליף, התוצאה תהיה שונה אך נשמעת מעולה!
מה אם אין לי שוקולד מריר?
ניתן להשתמש בשוקולד חלב או שוקולד פרווה אחר, טעמי השוקולד ישתנו, אבל תמיד זה יצא טעים!
מה מומלץ להגיש עם מוס השוקולד?
אפשר להגיש עם קצפת צמחית או תוספות פרי טרי, שהופכות את המנה למושלמת.
האם אפשר להפוך את המוס לגלידה?
כן! פשוט הניחו לתערובת את הזמן להקפיא הכנה בעזרת מכונת גלידה!
האם זו גרסה דלת קלוריות?
אם מחליפים את הסוכר בממתיקים בריאים שמסייעים, בהחלט!
מה כדאי לעשות אם המוס יוצא נוזלי מדי?
אולי לא הקצפתם מספיק או שהשוקולד לא היה קר מספיק – תמיד אפשר להקפיא הכל מחדש.
האם יש זמן הקפאה מומלץ?
כן, 2-3 שעות זה אידיאלי.
למה כדאי לשתף את המתכון הזה עם חברים?
כי מדובר בקינוח שעליו מדברים חודשים לאחר מכן, ואם רשתות חברתיות היו יכולות לאפות, הן היו משתגעות!
אל תתבלבלו! המתכון הזה, עם עושר הטעמים והמרקם המושלם, הוא פשוט מתכון קלאסי שאי אפשר לפספס. שתפו את המתכון ברשתות החברתיות, שלחו לחברות ולחברים או שפשוט תכינו אותו לעצמכם! בחירה מושלמת!