סלט פטריות חם עם סילאן שלא תרצו לפספס!

סלט פטריות חם עם סילאן – הפתעה משגעת בצלחת!

האמת היא שסלט פטריות חם עם סילאן הוא אחד המנות שעשו לי את זה. ברגע הראשון ששמתי לב למרכיבים, חשבתי לעצמי: "נו באמת, סלט פטריות? מה כבר אפשר לעשות עם זה?" אבל ממש לפני שהתחלתי לפסול אותו, החלטתי לנסות. ואוי, איזה טעות הייתה כאן! מהנסיון שלי, מדובר במנה מעלפת ומדהימה, שמשלבת טעמים שונים בצורה מושלמת. והשילוב בין הפטריות לבין הסילאן, נותן לסלט הזה טוויסט מתוק משגע. לא משנה באיזה מצב רוח אתם, המנה הזאת תמיד תהיה כאן כדי לשמח אתכם. אתם מוכנים? בואו נתחיל!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מנות: 4-6 אנשים

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את סלט הפטריות הזה שיגרום לכל אחד ללקק את האצבעות, אנחנו זקוקים לרשימה מתחשבת, אבל יחד עם זאת, אין הרבה דרישות. להלן הרכיבים:

  • 500 גרם פטריות שמפיניון או פטריות פורצ'יני
  • 3 כפות סילאן (או דבש לאוהבי המתוק)
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 עגבנייה קלפוזית (חביבה, כן?) – קצוצה דק
  • 1 בצל קטן – קצוץ דק
  • מיץ מלימון אחד
  • חופן פטרוזילה קצוצה
  • מלח ופלפל לפי הטעם

גרסה חלופית

אם אתם רוצים לשדרג את המנה לגרסה טבעונית, פשוט החליפו את הסילאן בדבש. אם אתם מחפשים משהו הרבה יותר קליל ובלי גלוטן, אתם יכולים להימנע מכמויות של מלח וסוכר, ולטפח את המרכיבים הטבעיים. הכל בהנאה ובאהבה!

שלבי ההכנה

עכשיו כשהמרכיבים מוכנים, אתם עומדים בפני האתגר האמיתי – איך להפוך את כל זה למנה מדהימה שתשבה את הבלוטות טעם שלכם? אין כמו שלב אחרי שלב כדי לחולל קסם. אז בואו נתחיל:

  1. חממים מחבת על חום בינוני עם 2 כפות שמן זית.
  2. מוסיפים את הבצל ולקלות אותו עד שהוא נשאר שקוף ורך.
  3. מסננים את הפטריות ומוסיפים אותן למחבת. מבשלים 5-7 דקות עד שהן רכות.
  4. כשהפטריות מתבשלות, מוסיפים את העגבנייה הקצוצה ומערבבים עוד מספר דקות.
  5. כשכל הירקות רכים, מוסיפים את הסילאן וכמה טיפות מיץ לימון. מערבבים עד שה הכל מצופה היטב.
  6. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הצורך.
  7. סוחטים עוד קצת מיץ לימון ומוסיפים את הפטרוזילה הקצוצה, ואז מכבים את הלהבה.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  סלט כרוב וגזר ללא מיונז שיעשה לכם חשק!

תוספות ושדרוגים אפשריים

עכשיו, כשיש לנו את הבסיס המדהים, בואו נלך קצת יותר רחוק. אתם יכולים להוסיף לסלט הזה גם כמה פריטים נוספים.

  • להכניס לאם חלקיקים של אגוזים קלויים לתת קראנצ' מדהים.
  • לשים קוביות גבינת פטה או גבינת עזים לקצת מליחות משגעת.
  • להוסיף פלפל חריף קצוץ למעוניינים בטוויסט חדש – תוספת של פפריקה מעושנת תעשה גם עבודה טובה!

שאלות ותשובות

מה אפשר לשים במקום פטריות?
האם יש לכם ספקות לגבי פטריות? תנסו עם פרחי ברוקולי או קישואים קצוצים. השילוב הזה, יחד עם הסילאן, ייתן לכם סלט מעניין ומרענן, וזה מה שחשוב.

האם אפשר להכין את הסלט מראש?
ברור! אפשר להכין את כל המרכיבים ולשמור במקרר. רגע לפני ההגשה, רק לחמם הכל שוב במחבת.

האם אפשר להגיש את המנה כעיקרית?
בהחלט! עם קצת קוסקוס או פסטה בצד, זה מושלם. תוסיפו גם חלבון (כמו עוף צלוי) ואם תרצו, תהיה לכם מנה שלמה!

האם הסלט נשאר טעים גם ביום למחרת?
כן, אבל הוא עשוי לא להיות כל כך פריך. אני ממליץ לחמם אותו במחבת ליצירת טקסטורה טובה.

מה לגבי ילדים – האם הם אוהבים את הסלט הזה?
בהחלט! ילדים לרוב מתלהבים מהפטריות כשהן מבושלות, והטעמים המתוקים מאוד מפתיעים ומרגשים יותר.

האם זה מתאים לארוחה רומנטית?
כמובן! זה מנה שמוסיפה טאץ' של רומנטיות ומאשרת את הקפיצה המיוחדת באוויר.

האם זה סלט טוב לקיץ?
סלט פטריות חם מתאים לרוב העונות, אבל אפשר לאכול אותו גם קר. בקיץ אתם יכולים להגיש אותו עם קצת קישוטים ירוקים כמו רוקט.

מה אם אני לא אוהב עגבניות? אפשר להימנע מהן?
בהחלט! אפשר לנסות לשים קישואים קלויים או אפילו גזר, ולהשתעשע עם צבעים וטעמים.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  חזה עוף ממולא בתנור - המתכון שכולם מחכים לו!

עד כמה זה בריא?
נשמע שאם תשמרו על כמויות השמן ותוודאו לקנות פטריות רעננות, זה יכול להיות סלט בריא ומעולה שמוסיף גם טעם וגם בריאות!

האם יש מקום להרבה סילאן?
כן, אם אתם אוהבים מתוק יכולים להוסיף הרבה יותר סילאן, אבל כדאי להיזהר שלא יכסה את שאר הטעמים!

זהו! עכשיו כשסיימתם לקרוא, אתם בלי ספק רוצים לנסות להכין את המנה הזאת ולהתענג עליה. אל תשכחו לשתף את המתכון ולקחת את החוויה הזאת לכל הווצאפים והפייסבוקים שלכם. בריאותיה!

Scroll to Top