עוגה בחושה מדהימה ללא מיקסר
דמיינו את הרגע שבו אתם שואלים את עצמכם, מה אני יכול להכין היום? רעיון לתשובה צצה לכם במוח – עוגה בחושה עשויה ריחני ונימוח, כזו שתהיה הרבה יותר טובה מכל עוגה מוכנה שקניתם אי פעם. יאללה, קודם כל, תדמיינו את הגלגול שלה במקביל לטעמים, הריחות ויפה הנראות שלה, עד שזו תהפוך להיות המנה הלהיט של הערב!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן תבילה: 40 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 8-10 מנות
הרכיבים הדרושים
עכשיו כשהריח מתחיל לקפוץ באוויר, הגיע הזמן לעבור לרשימת הרכיבים. אנחנו מבוקרים בארון המטבח, זה הזמן לשלוף את הפריטים האלה:
- 3 ביצים בגודל גדול
- 1 כוס סוכר (ולפעמים אפילו יותר – פה זה כבר עניין אישי)
- 1/2 כוס שמן (שמן קנולה או שמן זית – בחירה שלכם)
- 1 כוס מים חמים
- 2 כוסות קמח רגיל
- 1/2 כוס קקאו איכותי (או להוסיף שוקולד חלב מרוסק אם אתם חובבים מתוקים)
- 2 כפיות אבקת סודה לשתייה
- 1 כפית וניל (איכשהו, זה תמיד זוכר להוסיף את הטעם המושלם)
- קורט מלח
באם אתם מחפשים גרסה ללא גלוטן, תוכלו להמיר את הקמח בקמח תפו”א או קמח שקדים – יצא מדהים לא פחות!
שלבי ההכנה
כעת מגיע החלק שאתם כל כך חיכיתם לו – ההכנה עצמה! בואו באמת נתמקד ואחרי זה אפשר גם לשטוף כלים:
- מחממים את התנור על טמפ' 180 מעלות צלזיוס.
- שמים את הביצים והסוכר בקערה גדולה ומערבבים היטב בעזרת מטרפה או כף עץ (וזה גם משגע – מדהים את שרירי הידיים!).
- מוסיפים את השמן ומערבבים שוב כמו שאתם אוהבים לפנק את הבלילה.
- מוסיפים את המים החמים לתערובת ומערבבים עד שהכל מתאחד.
- בקערה נפרדת מערבבים את כל החומרים היבשים: קמח, קקאו, סודה לשתייה, וניל ומלח.
- בשלב הזה, אם יש לכם מוטיבציה כמו שלי, ניתן להוסיף שוקולד צ'יפס או אגוזים קצוצים – כי למה לא?
- מוסיפים את התערובת היבשה לתערובת הרטובה ומערבבים הכל יחד עד שאין גושים – כמו שצריך!
- שמים את הבלילה בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה (כי כולנו יודעים שזה עושה את החיים יותר קלים).
- אופים בתנור כ-40 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.
- מצננים לפני ההגשה כדי שלא תכוו את הלשון (אני אמרתי – אין כזה דבר "ללקק את האצבעות" כמו שיש בדברים חמים!).
אפשרויות שדרוג
למען האמת, עוגה זו גמישה מאוד. אפשר לשדרג אותה עם תוספות שונות כמו:
- שוקולד מריר קצוץ – זה אגדי!
- אגוזי לוז קצוצים – למי שמחפש קראנצ' נוסף.
- פירות כמו בננות או תפוחים – זה הופך אותה למושלמת.
- קצפת או שמנת חמוצה – כל כך טעים!
שאלות ותשובות
האם ניתן לשמור את העוגה במקרר?
כן, העוגה נשמרת במקרר עד חמישה ימים בשקית אטומה. תוצאה עד שתהיה משגעת גם מחר!
אפשר להכין את העוגה ללא סוכר?
בוודאי, אפשר להשתמש בממתיקים טבעיים כמו סוכר קוקוס או דחוס!
האם אפשר לשדרג את המנה עם קצפת?
כמובן! תוספת של קצפת תחושה ללקק את האצבעות שלה!
האם העוגה מתאימה לילדים?
בהחלט. ילדים מאוד אוהבים עוגות שוקולד וזה מעלף להם!
כמה זמן לוקח להכין עוגה הזו?
הכנתה עצמה לוקחת כ-30 דקות, והתנור לוקח עוד 40.
האם אפשר להכין בטעמים שונים?
בהחלט! אפשר לשחק עם טעמים כמו קפה או תמצית תפוזים. כל אחד יוסיף את המגע האישי שלו!
באיזה קמח ניתן להשתמש לעוגה?
לגרסה ללא גלוטן, שווה לנסות קמח תפו”א או שקדים.
האם זה סוד המנה של אמא או סבתא?
כן, זו בהחלט עוגה שאני לוקחת מהדורות הקודמים, אליפות להשיב אל השולחן!
מה עושים אם העוגה יוצאת דחוסה מידי?
סביר להניח שנערבב יותר מידי או שנבשל יותר מידי זמן. אז די בזה!
איך אפשר להוסיף צבע לעוגה?
אחת האפשרויות היא להוסיף צבעי מאכל או פשוט לגרום לה בגניבות – הכל ברוח מרעננת!
לסיום, אם אתם באמת רוצים להרגיש כמו מלוכים עם עוגת שוקולד שממש נמסה בפה, אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים ולחגוג את ההצלחות במטבח! תרים את בקבוק היין (או המים) ותכניסו רגע של אושר עם המתכון המדהים הזה!