עוגיות שושנים פרווה עם שמן
כאשר אנחנו מדברים על מטבח ביתי, אין כמו את הטעמים המוכרים של עוגיות שושנים מתוקות, רכות ואווריריות. מדובר במאפה שמעלה זיכרונות יפים מילדות, וזאת כאשר כל ביס ממנה מחזיר אותנו לרגעים מתוקים עם המשפחה סביב שולחן המתוקים. מדובר בעוגיות כל כך פשוטות להכנה, שכוללות את כל מה שאנחנו אוהבים – שכבת בצק רכה, ממולאת במילוי שוקולדי או קינמון, ומקופלות בשיטה מדויקת שמספקת את המראה המגניב של שושן!
הגעתם למקום הנכון והנה מדובר במתכון שמדובר עליו, באותו רגע שיתפוס את הלב שלכם ויגרום לכם להרגיש שיש לכם גם את היכולת להכין עוגיות מדהימות בבית!
זמן הכנת המתכון: 45 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספר מנות: 24 עוגיות שושנים
הרכיבים הדרושים
לפני שנצלול לעבודה, בואו נכיר את כל המרכיבים השווים שיקנו לנו את העוגיות המושלמות.
- 2 כוסות (250 גרם) קמח לבן
- 1/2 כוס (100 מ"ל) שמן (שמן זרעי ענבים או שמן קוקוס למי שאוהב)
- 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
- 1/2 כוס (125 מ"ל) מים פושרים
- 1/2 כפית מלח
- 1 כפית אבקת סודה לשתייה
- 1 כפית תמצית וניל
- למילוי – 1/2 כוס (75 גרם) קקאו או שקדים קצוצים
- לאוהבי הקינמון – 2 כפות קינמון
- לתוספת פריג' פרלנוקי – 1/4 כוס קוקוס טחון
מרכיבים חלופיים
אם אתם טבעונים או מחפשים לגרום למתכון הזה להיות דל פחממות, אתם יכולים להחליף את הקמח בקמח שקדים ואת הסוכר בסוכר קוקוס. ברגעים אלו אפשר להוסיף גם מלית של פירות מתוקים, כמו תפוחים מגורדים. אלוהים אדירים, המחשבה על השילוב הזה פשוט משגעת!
שלבי ההכנה
מוכנים? הנה מגיעים השלבים שיביאו לנו עוגיות שושנים אגדייות!
- נערבב בקערה את הקמח והמלח היטב.
- בקערה נפרדת, נתערבב את השמן, הסוכר, המים ותמצית הווניל.
- נוסיף את התערובת הרטובה לקמח ויוצרים בצק רך ואוורירי.
- ניתן לבצק לנוח במשך 10 דקות מכוסה במגבת.
- בעזרת מערוך, נרדד את הבצק על משטח מקומח לעובי של 5 מ"מ.
- נפזר את המילוי שנבחר על הבצק באופן אחיד.
- נקפל את הבצק לגלילה הדוקה כמו טורטייה.
- נחתוך את הגלילה ליחידות בגובה של 5 ס"מ.
- נניח כל יחידה בתבנית המוכנה לאפיה.
- נאפה בתנור בחום של 180 מעלות צלזיוס במשך 25 דקות עד להזהבה.
אל תשכחו לעקוב אחרי הריח המדהים שהמתכון הזה מפיץ בכל הבית!
תוספות ושדרוגים אפשריים
החשיבה שלי על תוספות לוקחת את עוגיות השושנים למקומות מדהימים. ניתן לשדרג עם ציפוי שוקולד למי שאוהב שוקולד מריר או חלב.
מי שמעוניין באופציה בריאותית יותר, יכול להמיר את החמאה או השמן בתערובת של שמן זית ואבוקדו, שיוסיפו למנה הזו טעמים מיוחדים ובריאים באותה נשימה! אפשר גם לשלב מקומות עתירי חלבונים כמו אגוזי לוז, שקדים או סויה
שאלות ותשובות
כמה זמן לוקח להכין את העוגיות?
משך זמן ההכנה הוא כ-45 דקות, כולל קלות מנוחה של הבצק.
האם אפשר לשמור את העוגיות?
בוודאי, ניתן לשמור את העוגיות במשך שבועיים בכלי אטום.
אפשר להכין את העוגיות עם קמח ללא גלוטן?
כן, קמח שקדים או קמח קינואה יכול להתאים ולתת מידה של טעם מיוחד.
מה עושים אם אין לי קקאו?
ניתן לשדרג עם ציפוי של ריבה, או לשים תערובת אגוזים טחונים.
כמה קלוריות יש בעוגיה?
בערך 100 קלוריות לעוגיה, תלוי במילוי ובקישוטים.
האם אפשר להכין את האפייה בתנור על טורבו?
כך בהחלט, קחו בחשבון שהזמן עשוי להתקצר בכ-5 דקות.
באיזו טמפ' נכנס לתנור?
חום של 180 מעלות צלזיוס מכסה את כל בסיס לפצצות הגליל.
איך יודעים שהן מוכנות?
על הדפנות להיות זהובות והעוגיות צריכות להיות קפיציות אך לא נוזליות.
האם יש בעיות במידה והבת שלי אלרגית לשמן?
ניתן להמיר את השמן במים פושרים – אף פעם לא יוותרו עוגיות טעימות!
מה לעשות עם עוגיות ששכחנו אותן בתנור?
במידה ונשארו בתנור יותר מידי זמן, אתם בדרכ עשויות ליהנות מעוגיות קריספיות!
עכשיו כשיש לכם את המתכון המושלם, אני מזמין אתכם להתנסות לפרטים והשתפו עם החברים שלכם ברשתות החברתיות! שיהיה בתיאבון!