עוגת בצק פריך עם קצפת – מתכון שמדליק את החושים
אי אפשר לשכוח את הפעם הראשונה שזכינו לטעום את עוגת הבצק הפריך עם הקצפת. זה היה כמו חווייה קולינרית חדשה! הבצק היה פריך ונעים, והקצפת הייתה כל כך מושלמת – נמסה בפה. עם המתכון המדהים הזה, אנחנו נדאג שכולם ייהנו מהטעמים המשגעים! מה כבר אפשר לרצות יותר?
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות
- זמן הכנה: 60 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספר מנות: 8-10 מנות
הרכיבים הדרושים
כמו כל מתכון אגדי, גם כאן יש לנו את רשימת המרכיבים שהופכים את העוגה הזו למעלפת. כל רכיב מביא את הטעם הייחודי שלו, וכולנו יודעים שהטעמים הם מה שעושים את ההבדל!
- 250 גרם חמאה, רכה בטמפרטורת החדר
- 150 גרם סוכר לבן
- 1 ביצה גדולה
- 500 גרם קמח (אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן, אם תרצה)
- 1/2 כפית מלח
- 2 כפיות אבקת סודה לשתייה
- 250 מ"ל שמנת מתוקה לקצפת
- 2 כפות סוכר לתיבול הקצפת
- 1 כפית תמצית וניל
- מעט שוקולד קצוץ לגנאש (אופציונלי, למי שאוהב)
לא לשכוח שהתיבול הוא חלק חשוב במטבח! אתם יכולים לשדרג את הקצפת עם ערבוב של פירות טריים או נוגט, זה פשוט אגדי.
שלבי ההכנה
עכשיו שהמזגן פועל והטמפרטורה בסרוגין, בואו נתחיל עם שלבי ההכנה. ההכנה לא לוקחת המון זמן ועם תוצאה כזו מושלמת, אין סיבה לא להתחיל עכשיו!
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- מניחים בקערה גדולה חמאה רכה וסוכר ומערבבים היטב עד שהתערובת רכה ואוורירית.
- מוסיפים את הביצה ומערבבים את הכל עד שהתערובת אחידה.
- סוחטים את הסודה לשתייה והמלח בקמח ומערבבים.
- מערבבים בעדינות את הקמח לתערובת החמאה עד שנוצר בצק.
- מעבירים את הבצק לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשטחים אותו לגובה אחיד.
- אופים בתנור במשך 25 דקות, או עד שהקצוות מתחילים להתקשות.
- מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר לגמרי.
- מוכנים לקצפת – מקציפים את השמנת המתוקה עם סוכר ותמצית הווניל עד שמקבלים קצפת יציבה.
- מרפדים את הבצק בפרוסות קצפת, מפזרים שוקולד קצוץ (אם רוצים) ומקשטים לפי טעם אישי.
יין, יין, שוקולד, קצפת – זה Bam Bam! עכשיו אתם מרגישים את הטעמים מתמזגים יחד? פשוט מושלם, אני אומר!
תוספות ושדרוגים אפשריים
עכשיו, כשאנחנו כבר בביצוע, הנה כמה רעיונות לשדרוגים! השדרוגים הם הדרך שלנו להפתיע את האורחים שלנו ולגרום להם להרגיש שזו לא סתם עוגה, אלא מתכון מדהים מימי סבתא!
- מוסיפים פירות טריים כמו תותים, רימונים או קיווי לקצפת.
- שדרגו את הבצק עם אגוזים קצוצים או קוקוס טחון.
- השתמשו בשוקולד מריר או חלב לקישוט, בטוח שזה יהיה ללקק את האצבעות!
- אפשר גם להשתמש בגרסה טבעונית של שמנת ושל חמאה, אם אתם רוצים לצמצם את שומני החיות.
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את הבצק יום או יומיים מראש?
כן, בהחלט! תוכלו להכין את הבצק מראש ולשמור אותו במקפיא. זמני האפייה לא משתנים, אז פשוט הקפיאו אותו היטב.
טיפים איך לגרום לקצפת להיות יותר יציבה?
הכי טוב להשתמש בשמנת מתוקה איכותית עם אחוז שומן גבוה. העלאת מהירות ההקצפה בשלב האחרון יכולה גם לעזור.
מה אם אין לי תמצית וניל?
אין בעיה! אתם יכולים להשתמש במתקני תיבול אחרים כמו תמצית שקדים או לאפות את הבצק עם מעט קינמון.
האם אפשר להחליף את הבצק הזה עם בצק אחר?
אכן! ניתן להשתמש בבצק בריוש או בבצק פריך על בסיס הקקאו להוסיף טעמים שונים!
האם חייבים לשים קצפת?
הקצפת היא האטרקציה כאן, אבל אתם יכולים גם שים גבינה מסוכר או יוגורט עם דבש אם רוצים משהו יותר בריא.
האם יש צורך בקדיקור עוגה?
לא בהכרח, אבל קישוט סמוי כזה מפניך, עשה את הבצק יותר מהנשמה.
מה השיטה הטובה ביותר למזוג את השוקולד הקצוץ?
ביום של קדם האפייה, תארו לעצמכם לקבל חלון הרמוני!
האם אפשר להחליף את הסוכר בסוכר בריא יותר?
בהחלט! אפשר להמיר את הסוכר בסוכר קוקוס או דחוס.
אם אני רגיש לחלב, על מה כדאי להחליף את החמאה?
ישנן חלופות רבות כגון חמאת שקדים או שמן קוקוס.
האם יש לכם המלצות לשדרוג מעניין?
בהחלט! הוספת פירות מיובשים לתערובת הבצק יכולים לרענן את החוויה.
אז אחרי שגילינו את כל הסודות מאחורי המתכון הזה, הגיע הזמן לפנק את עצמנו ואת היקרים לנו! שתפו את המתכון עם חברים ובני משפחה כדי שגם הם יהנו מטעמים מדהימים! אף פעם לא מספיק מוקדם להתחיל במשחקים בקולינריה. תתחילו לאפות!