עוגת גבינה ב 10 דקות שתשנה לכם את היום!

עוגת גבינה ב-10 דקות – המתכון המושלם שיביא אתכם לשיא הגליל!

אחד הדברים הכי מרגשים במטבח הוא היכולת ליצור משהו מדהים, ממכר ומשגע בכמה דקות ספורות! איבדתם אותי? לא, אתם לא יכולים – עוגת גבינה ב-10 דקות להפתיע את האורחים, את המשפחה או סתם את עצמכם! עם מתכון פשוט וטעים, תגלו כמה זה קל להכין את העוגה הכי טובה שיש. תתכוננו ללקק את האצבעות!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 10 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 8 מנות

הרכיבים הדרושים

רגע לפני שנצלול לצעד הראשון, בואו נבחן את הרכיבים ההכרחיים לבניית העוגה האגדית הזו.

  • 250 גרם גבינת שמנת (עם או בלי שומן, אבל המלצתי היא ללכת על הגבינה השמנת הטעימה)
  • 100 גרם סוכר (לגרסה מתוקה במיוחד)
  • 1 ביצה
  • 50 מ"ל שמן קנולה
  • 100 גרם ביסקוויטים (כמו פתי בר)
  • 75 גרם חמאה מומסת (אגדי! תשתמשו במגוון חמאות לפי טעמכם)
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • מיץ מלימון אחד (לרעננות)

שלבי ההכנה

בעקבות הרצון ללמד אתכם להכין את העוגה הזו בזריזות, הכנתי לכם את השלבים עם כל הפרטים הקטנים!

  1. ממיסים את הביסקוויטים בפולסים בתהליך דמוי רוטי קטן במעבד המזון.
  2. מערבבים את הביסקוויטים הממוסים עם חמאה מומסת עד שהתערובת הופכת לדמויית חול רטוב.
  3. מעבירים את התערובת לתבנית קפיצית (20 ס"מ) ואוטמים היטב את התחתית עם הידיים.
  4. בקערה נפרדת מערבבים גבינת שמנת עם סוכר, עד שהתערובת חלקה.
  5. מוסיפים את הביצה והשמן ומערבבים היטב.
  6. יוצקים את התערובת על בסיס הביסקוויטים.
  7. מוסיפים תמצית וניל ומיץ לימון וטעימים שוב.
  8. אופים בתנור בחום של 160 מעלות צלזיוס למשך 30 דקות.
  9. ממתינים שהעוגה תתקרר עד טמפ' החדר, ואז מכניסים למקרר לשעתיים נוספות.
  10. לחתוך פרוסות, להגיש וליהנות מעוגת הגבינה המעלפת!
עוד המלצת קריאה בשבילך >  קציצות דגים טוניסאיות בטעמים שיגנבו את הלב

מרכיבים חלופיים

לגרסה טבעונית, אפשר להשתמש בגבינת שקדים במקום גבינת שמנת, או אפילו לקבוע אלטרנטיבה עם טופו ולעבוד עם מתכון דומה.

גם אם אתם אוהבים חמאה עם טעם חזק שיכולה להיות מצרך לא בריא, אפשר להמיר את החמאה בשמן קוקוס.

תוספות או שדרוגים אפשריים

כעת, קחו לכם רגע לשקול – האם תרצו לשדרוג את העוגה שלכם? הנה כמה רעיונות שנותנים פוש:

  • פירות יער טריים כקישוט על העוגה.
  • שוקולד מומס באיכות גבוהה שיזרים מעל.
  • קרם קוקוס בתוספת שוקולד מריר למי שאוהב את המגע המושלם של מתוק וחמוץ.
  • לוותר על הסוכר ולהשתמש בסוכר מחליף או תמרים טחונים.

שאלות ותשובות

    איך אני יכול להפוך את העוגה לבריאה יותר?

    על ידי שימוש בגבינת שמנת דלת שומן, חובה ורצוי גם להמיר את הסוכר בממתיקים טבעיים כמו סוכר קוקוס או פירות יבשים.

    האם אפשר להכין את העוגה ללא ביצים?

    כן! ניתן להמיר את הביצה ב-50 גרם של מחית תפוחים או חצי בננה בשלה – זה עושה את העבודה.

    מה עושים אם אני רוצה להכין עוגה גבוהה יותר?

    אפשר להכפיל את הכמויות בתבנית גבוהה יותר ולשמור על זמן האפייה – רק להקפיד לבדוק אם היא מוכנה כי היא תצטרך עוד זמן.

    האם ניתן להכין את העוגה יום מראש?

    בהחלט! זו האפשרות המושלמת – היא רק משתבחת במקרר!

    עם מה כדאי להגיש את העוגה?

    אפשר עם קפה, תה או אפילו מיץ סחוט – העיקר שהעוגה תהיה במרכז תשומת הלב.

    האם אפשר להקפיא את העוגה?

    כן! אם יש שאריות, עוטפים היטב בניילון נצמד ושמים במקפיא למשך חודשיים.

    מה הקיץ שלי לא נימוך כשהעוגה מתקררת?

    כנראה שהשארתם אותה בתנור יותר מדי – מדד האפייה הוא כמעט מקצועי עד שיש להיכות שהתפחה תהיה חלקה!

    האם אפשר להשתמש בגבינת קוטג’?

    מומלץ להקפיד על גבינת שמנת לקבלת תוצאה מושלמת – גבינת קוטג' עלולה להוביל לתוצאה פחות אוורירית.

    כמה זמן אפשר לשמור את העוגה במקרר?

    עד חמישה ימים – אשתף את הקוראים להזדרז לאכול!

    איך אני מוודא שהעוגה תצא משגעת?

    בעת ההכנה, גרמו לכך שהחומרים יתמזגו היטב. במחטי ותחושה טובה בתנור, бөмбוום את חום האהבה!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  בצק מושלם לפיצה שיעשה לכם חשק לפנק את עצמכם

אתם מוכנים לזה? בואו נלך להכין את אחת העוגות הכי מדהימות שיש, وتتאפרים ואם אתם אוהבים את המתכון הזה, תוכלו לשתף אותו עם חברים ברשתות חברתיות! באהבה ובאומנות!

Scroll to Top