עוגת יום הולדת טבעונית חגיגית שאסור לפספס!

עוגת יום הולדת טבעונית חגיגית

עמדתם לפני יום הולדת ולא יודעים איזה עוגה להכין? יש לנו כאן מתכון שהוא לא סתם עוגה, אלא עוגת יום הולדת טבעונית שעומדת להפוך כל חגיגה למדהימה! עוגה הזו, שמשגעת את כל מי שטועם אותה, היא בדיוק מה שאתם צריכים כדי לחגוג את הרגע המיוחד שלכם בסטייל, בטעם ובמינימום מצפון. אז בואו נצלול לעולם המתקתק, הנימוח והמושלם של מתכון המקפיץ את כל החושים!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכלים

  • זמן הכנה: כ 60 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מנות: 8-10 מנות

בתוך המתכון הזה אנחנו נשפר גם את מצב הרוח שלכם, וגם את הפה שלכם. עוגה שנמסה בפה ולא תרגישו בה שהיא עשויה מרכיבים ללא מוצרים מהחי, היא קסם של ממש! אז בואו נכין את העוגה הזו שתרגש את כל האורחים שלכם, ותשאיר את כולם מחכים לעוד בחתונות וגם באירועים של חברים!

הרכיבים הדרושים

  • 2 כפיות סודה לשתייה
  • 1/2 כוס קקאו איכותי
  • 300 גרם קמח חיטה מלא
  • 1 1/2 כוסות חלב שקדים או חלב אחר שתבחרו
  • 1/2 כוס שמן קנולה
  • 1/2 כוס סוכר חום כהה
  • 1/4 כוס סוכר קוקוס (אם אתם רוצים טעם אגדי!)
  • 1/4 כוס חומץ תפוחים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 50 גרם שוקולד מריר טבעוני (מרוסקת גס)

יש לכם ספקות לגבי רכיבים? הסודה לשתייה היא זו שתיתן לעוגה את האווריריות שמייחדת אותה. החלב השקדים מעניק לעוגה מרקם שמיימי שאין לעמוד בפניו! אם אתם מעוניינים, יש באפשרותכם להכין עוגה זו ללא גלוטן, על ידי שימוש בקמח תפו”א או קמח קוקוס – פשוט מדהים!

שלבי ההכנה

1. לפני הכל, אנו מחממים תנור ל 180 מעלות צלזיוס.
2. מערבבים בקערה גדולה את הקמח, קקאו, סודה לשתייה, סוכר חום וסוכר קוקוס.
3. שולים קערה נפרדת, מאחדים חלב שקדים, שמן קנולה, חומץ ותמצית וניל, ומערבבים היטב.
4. מוסיפים את התערובת היבשה לתערובת הרטובה ומערבבים עד שהמרקם אחיד.
5. בשלב זה, מוסיפים את השוקולד המריר ומערבבים עד שהתערובת חוזרת להיות שמחה ואחידה.
6. יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ואופים כ 30-35 דקות.
7. בודקים בעזרת קיסם אם העוגה מוכנה – קיסם ייצא יבש אם העוגה מוכנה.
8. מניחים לעוגה להתקרר לחלוטין לפני שמוסיפים ציפוי (אם רוצים).
9. אפשר לקשט בעזרת פירות יער רעננים או אגוזים קצוצים, בשביל מראה חגיגי ומפנקים!
10. חותכים ומחלקים לכולם – ושיהיה בתיאבון!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  דג סלמון בתנור עם חרדל שישאיר טעם של עוד

ואם אתם רוצים לגוון את העוגה, אני ממליץ להוסיף אגוזי לוז קצוצים לשוקולד, תוספת שתשדרג אותה למקום האגדי! אם יש לכם רוטב שוקולד טבעוני, זה הזמן להשתמש בו – פשוט משוגע!

שדרוגים ותוספות אפשריים

אתם יכולים לנסות סגנונות שונים, כמו לשדרג את העוגה לרמות חדשות של טעם. להלן כמה רעיונות:

  • תוספת של קוקוס מגורר על גבי העוגה לאחר שהציפוי התייבש.
  • יוצרים שכבת קרם טבעוני על בסיס אגוזי קשיו או טחינה.
  • מוסיפים לסלק לתוספת צבע ועושר בריאותי.
  • לגיוון טעמים, ניתן לשים בפנים פירות יבשים קצוצים.

שאלות ותשובות

איך אני יודע אם העוגה מוכנה?
במקרה שהקיסם יוצא יבש מעוגה כשהכנסתם אליו, זה סימן מובהק!

האם אפשר לשמור את העוגה במרפסת?
לא מומלץ – עדיף לשמור במקרר מסיבות של רעננות.

האם ניתן להכין בגרסה ללא גלוטן?
בהחלט! ניתן להחליף את הקמח בחלופות כמו קמח תפו”א.

כמה זמן העוגה תישאר טרייה?
במקרר תוכל להחזיק עד 5 ימים ללא בעיות.

איזה רוטב מומלץ להוסיף לעוגה?
אחד ממני אהוב הוא רוטב שוקולד טבעוני, הוא פשוט משגע!

האם אפשר להמיר את הסוכר?
בוודאי! ניתן להשתמש בסוכר קוקוס.

מה ניתן לשים במקום חלב השקדים?
כל חלב צמחי אחר יתאים מצוין, כמו חלב סויה או חלב אורז.

האם ניתן להכין עוגיות במקום עוגה?
בהחלט! פשוטה קבלו טמפלט לעוגיות והשאירו אותן בתבנית הקטנה.

אילו פירות אפשר להוסיף לעוגה?
פירות יער רעננים או פרוסות בננה להשתעשע בטעם!

האם יש הגבלות על תוספות טעם?
לא! אפשר לשלב כל מה שפירות ויבשים מביאים כל טוב!

אם התחברתם למתכון המדהים הזה, אל תשכחו לשתף אותו ברשתות החברתיות! חברים שלכם יהנו מהעוגה המושלמת הזו וכולם יוכלו ללקק את האצבעות! החגיגה מתחילה עכשיו – יאללה, לתנור!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  מה הפרי עם הכי הרבה חלבון שמפתיע את כולם

Scroll to Top