עוגת תפוחים עם בצק פריך פירורים שכולכם חייבים לנסות

עוגת תפוחים עם בצק פריך פירורים – מתכון אגדי!

בין הצלילים של סירונות המטבח ובין ניחוחות התפוחים המפנקים שממלאים את הבית, מתעוררת עוגה מיוחדת במינה שמייצגת את כל מה שאנחנו אוהבים בעונות המעבר. עוגת תפוחים עם בצק פריך פירורים היא לא רק עוד מתכון; היא חוויה קולינרית משגעת שתשאיר את כולם עם טעם של עוד! מי יכול לעמוד בפני ריח של תפוחים מתוקים, קינמון ורסיסי בצק קריספי שמתמוססים בפה? אם אתם כמו רבים, אתם תבינו עד כמה זה מדהים.

כשהשמש מתחילה לזרוח והטמפרטורות יורדות, שתיים מהחושים שלנו מתעוררים: חושים טעמים וריח. עוגת התפוחים הזו לא רק שנראית מושלמת, אלא טועמת כמו חלום. זהו מתכון של סבתא, שהכל התחיל ממנו, וכולנו יודעים שלא ניתן לעמוד בפני הדברים שהיא עשתה במטבח. אם אתם ביקשתם עוגה שתהפוך את הבית שלכם לבית של אורחים עם חיוכים רחבים, הגעתם למקום הנכון!

זמן הכנה, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן אפייה: 40 דקות
  • רמת קושי: קל עד בינוני
  • מספר מנות: 8-10 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שנצא לדרך, כדאי לוודא שיש לנו את כל הרכיבים המדהימים הללו במטבח:

  • 5 תפוחים בינוניים (אפשר להשתמש בתפוחים חמוצים כמו גרני סמית או תפוחים מתוקים)
  • 150 גרם חמאה ממלוחה, בטמפרטורת חדר
  • 150 גרם סוכר חום (או סוכר קנים, למי שממש רוצה ללכת על דל פחמימות)
  • 1 ביצה + לחלמון נוסף
  • 300 גרם קמח לבן
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 1/2 כפית מלח
  • 150 גרם שיבולת שועל (לפי ניסיון שלי, זה לוקח את הבצק לגבהים חדשים)
  • 100 גרם אגוזי רפש קצוצים (או אגוזי פקאן, אם אתם רוצים לפנק את עצמכם)
  • 2-3 כפות מיץ לימון (לא חובה, אבל מוסיף טעם מדהים)
עוד המלצת קריאה בשבילך >  מתכון לאיולי שיגרום לכל ארוחה לזרוח

מרכיבים חלופיים

למי שרוצה לגוון או לשדרג את המתכון או להוסיף טאצ' אישי, הנה כמה הצעות:

  • לגרסה טבעונית, אפשר להמיר את החמאה בשמן קוקוס או ממרח אגוזים.
  • לא אוהבים קמח לבן? אתם יכולים להשתמש בקמח שקדים, זה יעשה את הכל יותר בריא.
  • לא אוהבים אגוזים? פשוט השאירו אותם בחוץ או החליפו באגוזי לוז.

שלבי ההכנה

עכשיו, כמעט הגענו לאותו רגע מאושר שבו נפגוש את הטעמים האלו! בואו נצא לדרך.

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס. זה הזמן להכין את התבנית! משמנים תבנית עוגה בקוטר 24 ס"מ.
  2. מקלפים את התפוחים, חותכים לקוביות ויוצרים מהם תערובת עם מיץ הלימון. זה ישמור על התפוחים טריים ואווריריים.
  3. בקערה גדולה, מקציפים את החמאה והסוכר החום עד שהן נקרות. התוצאה צריכה להיות אחידה וכהה, כמו כוס קפה מהבילה.
  4. מוסיפים את הביצה והחלמון וממשיכים לערבב עד שהתערובת מתמזגת.
  5. מניחים את כל הקמח, אבקת הסודה לשתייה, קינמון והמלח ותערבבים עד שנוצר בצק.
  6. מוסיפים את שיבולת השועל ואגוזי הרפש ומערבבים. ראיתם איך הבצק מתחבר? זה רגע מדהים!
  7. מניחים חצי מהבצק בתחתית התבנית ומעצבים אותו לגובה כדי ליצור קרום פריך.
  8. מניחים את התפוחים מעל ומפזרים קצת סוכר חום בשביל הטעם והריח.
  9. מעבירים את החצי הנותר של הבצק לפרורים ומפזרים על התפוחים. זה יעשה עוגה ממכרת באופן מוגזם!
  10. אופים בתנור שחומם מראש במשך 40 דקות, עד שהבצק מזהיב והופך לאוורירי. אל תשכחו לבדוק את העניין עם קיסם!
  11. נותנים לעוגה להתקרר לפני ההגשה, כדי שכל הטעמים יתמזגו.

שדרוגים ותוספות

הנה מספר רעיונות לשדרוגים שישדרגו את העוגה הרגילה פשוט למושלמת:

  • אפשר להוסיף תמצית וניל לשדרוג מדהים של טעם.
  • אם אתם אוהבים שוקולד, קוביות שוקולד מריר יהיו פשוט אגדי!
  • קרם פרש או שמנת חמוצה יוסיפו בעיטה טעמים מקסימה.
  • מומלץ לשרת עם כדור גלידת וניל מעל – זה יותר טוב מכל חלום שהיה לכם!
עוד המלצת קריאה בשבילך >  רוטב לסלט חסה ועגבניות שרי שלא תרצו לפספס!

שאלות ותשובות

איך ניתן לשמור על עוגת התפוחים הזו?

אם נשארה לכם עוגה (לא סביר, כי היא כל כך טעימה), תוכלו לשמור אותה במקרר במשך 2-3 ימים. כדאי לשים אותה בקופסה אטומה כדי להימנע מייבוש.

מה לעשות אם אין לי שיבולת שועל?

אם אין לכם שיבולת שועל, אין בעיה! אפשר להחמיף קמח רגיל או לקנות קמח שיבולת שועל בחנויות הטבע.

האם אפשר להשתמש בתפוחים מרוסקים?

זה לא מומלץ, אבל אם אתם רוצים להפוך את הכל למחית תפוחים, אתם יכולים להוסיף קצת פרורי פנקו בצק כדי לשמור על טקסטורה.

האם אני יכול להקפיא את העוגה לאחר האפייה?

בוודאי! עוגה זו מצוינת להקפאה. חותכים לחלקים ומקפיאים בשקיות רדומות. בפעם הבאה שתזדקקו לעוגה, פשוט שניהם עד שהן רכות.

האם אפשר להכין את העוגה עם פירות אחרים?

בהחלט! כחלופה לתפוחים, אתם יכולים להשתמש בpeaches, דובדבנים או פירות יער. כל פרי נוסף מוסיף טעם וכיף!

מה עושים אם הבצק פריך מדי?

אם הבצק פריך מדי, אפשר להוסיף מעט מים או חמאה מרוככת כדי להחזיר לו את הגמישות. שימו לב, תמיד כדאי להתחיל עם מעט ולערבב.

למה העוגה לא מתאפקת באפייה?

אם העוגה לא תופסת, יכול להיות שלא הנחתם מספיק קמח, או שזמן הערבוב היה ארוך מדי. הישארו בטוחים באיזון בין המרכיבים!

איך יודעים אם העוגה מוכנה?

זהו הקטע המעניין! כשקיסם יוצא יבש או עם כמה פירורים – זו עוגה מוכנה. אבל תמיד עדיף לבדוק מספר פעמים.

האם יש מקום לשדרוגים נוספים?

בוודאי! מומלץ לשדרג עם רוטב קרמל, אגוזי פקאן מסוכרים או אפילו מעט קצפת מונחת על העוגה. תהנו!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  איך להכין אייס קפה בבית בקלות ובמהירות

אז מה אתם מחכים? עוגת תפוחים עם בצק פריך פירורים הזו היא לא רק עוגה; זו חוויה לכל המשפחה. אם הכנתם אותה והצלחתם לשתף רגעים מהמטבח, אל תשכחו לשתף ברשתות החברתיות עם החברים שלכם! שתף וגרום לאחרים לאהוב את המתכון הזה גם כן!

Scroll to Top