פשטידת ברוקולי פרווה ללא גלוטן
חושבים על מנה קלה, בריאה וממכרת שלא נמאסתם ממנה? פשטידת הברוקולי הזו היא בדיוק מה שאתם צריכים! עם שילוב של טעמים מדהימים וחומרים פשוטים, הפשטידה הזו עונה על כל הציפיות והדרישות – היא גם אגדה וגם משגעת! כמו תמיד, היא יכולה להיות פתרון מצוין כשמחפשים לארח או סתם לארוחה מהירה. ובנוסף, זה יעזור להתגבר על מתוקים מעייפים – הרי מי לא אוהב משהו נעים היום על הצלחת?
זמן הכנת המתכון: 20 דקות זמן בישול: 30 דקות רמת קושי: קל למדי | לחלוטין מתאים ל-6 אנשים
- זמן הכנה כולל: 50 דקות
- קל יחסית להכנה
- מגישים ל-6 אנשים ברעיון של מנה ראשונה או תוספת
הרכיבים הדרושים
כעת, נבדוק אילו רכיבים אנו צריכים על מנת להוציא לפועל את יצירת המופת הזו. אין ספק, המפץ של הברוקולי יעניק לכם המון תועלות בריאותיות. אז בואו נתחיל!
- 500 גרם ברוקולי, קצוץ קטן (ייתכן לבחור גם בפרחי ברוקולי יפים אם מתחשק)
- 1 בצל קצוץ דק
- 2 ביצים
- 100 גרם קמח תפו”ח (אפשר גם קמח חומוס, למי שרוצה שהפשטידה תהיה אפילו בריאה יותר)
- 3 כפות שמן זית או שמן קוקוס
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית שטוחה פפריקה מתוקה
- רבע כפית קימל טחון
- 2 שיני שום, קצוצות דק
- עשבי תיבול לפי הטעם (פטרוזיליה או בזיליקום יביאו לתוספת נפלאה!)
כמובן, תמיד אפשר להיות יצירתיים עם הרכיבים, כדי שהמנה תתאים לטעמים האישיים שלכם!
שלבי ההכנה
עכשיו הגיע הזמן להבהיר את העניינים ולצאת לדרך. מדובר בכמה שלבים פשוטים, ובסוף תרגישו כאילו הפכתם לשפים מהוללים!
- מחממים מחבת עם מעט שמן זית ויכניסים לה את הבצל הקצוץ. מטגנים עד שהוא מתרכך ומוזהב.
- מוסיפים את השום הקצוץ וטיגונים לתוספת טעם מעלף.
- בסיר עם מים רותחים, מכניסים את פרחי הברוקולי ומבשלים כ-5 דקות. לאחר מכן, מסננים וחותכים לקוביות קטנות.
- בקערה גדולה, מערבבים את הבצל והשום המטוגנים עם קוביות הברוקולי המוכנות.
- מוסיפים את הביצים, קמח התפו”ח, מלח ותיבול – קימל, כמון ופפריקה. מערבבים היטב.
- מחממים מחבת עם מעט שמן זית (או שמן קוקוס) על חום בינוני.
- יוצרים פשטידות בעזרת כף ומניחים במחבת. מבשלים 4-5 דקות מכל צד עד שהן הזהובות ופריכות.
- מעבירים את הפשטידות לצלחת עם נייר סופג כדי לספוג עודפי שמן.
- מניחים להן להתקרר במעטה קרש עץ.
אכן, כל שלב כאן הוא כמו מסע קסום, והנה הבטחתם פשטידה לא רק טעימה אלא גם מהממת למראה! דמיינו איך אתם מגישים אותה לשולחן, כשהיא טופחת על השפמים של כל בחור ובחורה. אני תמיד פתוח להמלצות על תוספות שונות שמקנים לפשטידה ваши характерные вкусы.
תוספות ושדרוגים אפשריים
נכון, לפעמים כל מה שצריך זה רק טוויסט על מנת לשדרג משהו טוב לכדי משהו אגדי!
- עדייינים עם גבינת קוטג’ או טופו יכולות להפוך את המנה לעשירה יותר מבחינת טעמים ואפילו לארוחה מלאה.
- תוספת של אגוזים קצוצים תעניק קראנץ’ נפלא למנה כולה.
- למשוגעים לפלפל חריף – שילוב עם שלושה פלפלים חריפים על הפשטידה יכול להוסיף עוקץ מעניין.
- לגרסה טבעונית – ניתן להחליף את הביצים ב-2 כפות של זרעי צ’יה מעורבים עם 6 כפות מים.
שאלות ותשובות
מה מגיעה אלי המנה הזו?
כמו כל מנה שהכנתי מהנסיון שלי, מדובר במשהו שאפשר לאכול לפני, במהלך או אחרי כל מיני ארוחות. זה לא נמאס!
האם אפשר להכין את המנה ללא קמח?
כן, בהחלט! אפשר להשתמש בקמח חומוס או אפילו בשעועית כתושה למרקם שונה ונעים.
מה ניתן להגיש לצד הפשטידה?
קצת טחינה מוכנה, סלט ירקות טרי או ירקות צלויים יוסיפו קרנצ’ נפלא.
האם ניתן להכין את המנה ולאפות?
בהחלט! תהליך האפייה בהגן אמור להבטיח פשטידה נימוחה שכולם ירצו ללקק את האצבעות.
מה עושים כשיש שאריות?
מעביר את הפשטידות לצנצנת סגורה ומקפיא. יישארו טעימות לפחות שבועיים, ולטיפ קניינים, תוציאו מהמקפיא לילה לפני ההגשה!
כמה קלוריות יש במנה?
זה תלוי בכמה טבחנו את השמן ולאילו תוספות הלכנו, אבל בדרך כלל מדובר בכ-150 קלוריות לפשטידה.
האם ניתן לשדרג עם גבינות?
כמובן! גבינת פטה או אפילו מוצרלה קצוצה תהיה מדהימה ונותנת לגוון חדש לחלוטין.
מה זה אמנם אומר ‘פרווה’?
פשטידה פרווה היא ללא חלב, מה שמאפשר גם לגוון את המנה ולהיות מתאימה לתפריטים שונים.
האם זה מתכון לילדים?
מהניסיון שלי, פשטידה הזו מושלמת גם לקטנטנים – הם ילקקו את האצבעות!
האם לפשטידה הזו יש חיי מדף קצרים?
מומלץ לאכול תוך שלושה ימים מההכנה, כמו כל מאכל טרי. אבל הטעמים שלה עמידים למשך זמן בהחלט.
אז למה אתם מחכים? הזמן לקחת את הברוקולי, והמון טעמים ולהרגיש את החוויה הקסומה הזו המפיקה מהפשטידה הזו! שתפו את המתכון עם חברים ובני משפחה, כי אין כמו לחלוק פרט קסום חדש – עד הפעם הבאה!