פשטידת פטריות פרווה: המנה שתשאיר אתכם במסע טעמים!
בואו נדבר רגע על רגעים קטנים של אושר. דמיינו את הריח המתקתק של פטריות שמתבשלות בשילוב עם תבלינים וירקות טריים. אתם יכולים להרגיש את זה? טוב, אז הגיע הזמן להגשים את החזון הזו עם המתכון המהמם של פשטידת פטריות פרווה שתוכלו להכין בלא יותר מ-10 דקות! לפשטידה הזו יש טעם *מעלף* ומרקם רך ומושלם, ומספר לא מבוטל של אנשים יהיו מוכנים להילחם על הגעתן לשולחן. רגע, אני לא מגזים. עם מנה כזו, אתם לא תורשה לפספס!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 10 דקות
- רמת קושי: קל
- כמות מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שנצלול לתוך שלבי ההכנה, נתחיל עם החומרים שדרושים להכנת הפשטידה הזו, שהם מצליחים להמיר את הרגעים הקטנים של אושר באוכל אמיתי.
- 500 גרם פטריות טריות קצוצות (שימש או שמפיניון – מה שיש)
- 1 בצל בינוני קצוץ
- 2 כפות שמן זית
- 3 ביצים
- 1/2 כוס קמח תפו”ח
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית כוסברה טחונה (אופציונלי)
- 1/2 כפית פלפל שחור
מרכיבים חלופיים
כמובן, לכל מי שמעוניין לגוון אפשר להמיר את הקמח בקמח תפו”ח ללא גלוטן. אם אתם רוצים לאמץ יותר את הרוח הבריאותית, תוכלו להוסיף מזון כמו קוואקר במקום הקמח או להשתמש בחלבוני ביצה בלבד במקום ביצים שלמות. אי לכך, יצרתי כאן כמה גרסאות שלא רק יביאו את המנה לערך תזונתי גבוה, אלא גם ישאירו אותה מדהימה בטעמים!
שלבי ההכנה
עכשיו, מה צריך לעשות כדי שתשיגו את הפשטידה המושלמת? אנחנו נלך שלב אחר שלב, כך שכולכם תוכלו לעקוב ולהגשים את החלום הקולינרי שלכם בקלות.
- מחממים את שמן הזית במחבת על חום בינוני.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ ומערבבים עד שהופך שקוף.
- מוסיפים את הפטריות הקצוצות ומבשלים עד שהן משחררות נוזלים.
- מערבבים באופן קבוע עד שהנוזלים מתאדים והפטריות מקבלות גוון שזוף.
- מניחים להתקרר טיפה.
- בקערה נפרדת, מקבלים את הביצים וטורפים.
- מוסיפים את קמח התפו”ח, פטרוזיליה, מלח, כוסברה ופלפל שחור.
- מערבבים את התערובת עד שנוצרים גושים קטנים (לא לפחד, ככה בדיוק צריך!).
- מוסיפים את תערובת הפטריות לבצק ומערבבים.
- מחממים מחבת לאלמנט של חום גבוה, יוצקים כף מהתערובת ויוצרים עיגולים קטנים.
- מטגנים צד אחד למשך 2-3 דקות, עד שיזהיב..flip and repeat on the other side.
תוספות ושדרוגים אפשריים
אוהבים גבינות? נשמחות עם גבינת פטה או גבינת מוצרלה! אפשר גם לפזר מעל זנגביל מגורר כדי להוסיף רמיזת חריף מדהים. למי שאוהב צבעים, אפשר לשדרג עם פלפלים צבעוניים קצוצים, או אפילו להשרות מול טוטס עלייה. כל דבר באמת שרק נדמה לכם שישדרגו את המנה הזו יהיו ברוכים!
שאלות ותשובות
האם אפשר לשמור את הפשטידה במקרר?
כן, תשתדלו לשמור עליה בכלי אטום, והיא תישמר עד 3-4 ימים.
מה אפשר לעשות עם שאריות הפשטידה?
אפשר לטגן שוב למחרת, או לשים בתוך סנדוויץ’ עם ירקות.
האם המתכון נפלא גם לילדים?
הילדים יאהבו את הפשטידות המושלמות! אפשר לגשת לעניין הזה עם זיתים או גבינות נוספות.
מה תוספות מומלצות לצד הפשטידה?
חסה, עגבניות, טחינה, או אפילו פירה. כל מה שעושה לכם טוב!
כיצד אני יכול להפוך את הפשטידה ליותר בריאה?
אפשר להמיר את הבצק לקוואקר ולנסות להפחית בביצים.
האם ניתן להקפיא את הפשטידות?
כן! פשוט יבשו אותן מעודף שמן, והקפיאו. כשצריך, פשוט הפשירו וטגנו אתן לשני צדדים כפי הן!
האם ניתן להשתמש בפטריות קפואות?
אתם יכולים, אבל כדאי לא להציף במים.
מה אם אני שונא פטריות?
לא נורא! אפשר לנסות עם קישוא, למשל, ולקבל טעם אחר ומרתק.
למה התערובת שלי יצאה גושית?
זה בסדר! זה ייראה כך, אז פשוט קיבלתם תוצאה נהדרת.
האם משתמשים בשמן קוקוס במקום שמן זית?
בהחלט! תוספת של טעם קוקוסי עושה פה נשמע *אגדי*.
לסיום, אל תשכחו לשתף את המתכון הכה ממכר הזה עם החברים שלכם. כולם צריכים טעום את הפשטידה הזאת! מזמינה אתכם לנסות ולשתף!