תפוח אדמה ממולא בשר בתנור – מתכון מנצח!

תפוח אדמה ממולא בשר בתנור – המנה המושלמת לכל אירוע

שום דבר לא משתווה לריח של תפוחי אדמה ממולאים שממלאים את הבית שלכם בזמן שאתם מבשלים. זהו מתכון שמשלב את הטעמים של תור הזהב של סבתא עם טוויסט מודרני, ומוכיח לכולנו כי האפשרויות בלתי נגמרות. רוצים להפתיע את בני המשפחה או החברים שלכם? מנה מדהימה זו היא הדרך המושלמת לעשות זאת. תפוחי האדמה משגעים, המילוי אגדי ופשוט אין כמו הלחם המנומר בהתמזגות – זו היא חוויה קולינרית שאתם לא רוצים לפספס!

זמן הכנת המתכון: 20 דקות, זמן בישול: 1 שעה. רמת קושי: בינונית. מנות: 4-6 מנות

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 1 שעה
  • רמת קושי: בינונית
  • כמות מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כעת נעבור לרשימת החומרים הנדרשים להכנת מנת תפוחי אדמה ממולא בשר בתנור. אנו נשתמש במרכיבים פשוטים וטריים שיפיקו את המנה הכי טעימה שיש!

  • 4 תפוחי אדמה גדולים, מושלמים למילוי
  • 500 גרם בשר טחון (בקר, טלה או תערובת).
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 2 שיניים שום קצוצות
  • 1 גזר בינוני, מגורר
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/4 כוס רסק עגבניות
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל, לפי הטעם
  • 1 כוס גבינת מוצרלה מגורר (למשדר הכול!)

בנוסף, יש לכם אפשרות לשדרג את המנה פי כמה עם אורגנו, כמון או עשבי תיבול אחרים שאתם אוהבים. רצוי לא למנוע מעצמכם חוויות חדשות!

שלבי ההכנה

אחרי שהזמנתם את כל החומרים המהממים האלה, הגיע הזמן לקחת את העניינים לידיים. כנסו למטבח וצרו משהו מטריף! הכנה של תפוח אדמה ממולא בשר היא יותר קלה ממה שאתם חושבים. פשוט תראו!

  1. תחילה, חמים את התנור ל-190 מעלות צלזיוס.
  2. מניחים את תפוחי האדמה בתבנית, חורגים את קליפת התפוח אדמה עם סכו"ם מקיף כדי להקל בעבודת החיתוך המוצרים.
  3. מחממים שמן זית במחבת על חום בינוני ומוסיפים בצל קצוץ. מבשלים עד שהבצל רך ושקוף.
  4. מוסיפים את השום הקצוץ, הגזר המגורר והבשר הטחון. טורפים היטב עד שהבשר מתבשל לחלוטין.
  5. לאחר שהבשר מתבשל, מוזגים פנימה רסק עגבניות ומערבבים. מתבלים במלח, פלפל ועשבי תיבול לפי הטעם.
  6. מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה, מערבבים שוב, ומכבים את הכיריים.
  7. ממלאים את התפוחי אדמה בתערובת הבשר. השתמשו בכף קטנה כדי לדחוף את המילוי פנימה עד שיתמלאו עד הקצה.
  8. מניחים בתבנית ואופים בתנור במשך 40-50 דקות, או עד שהתפוחי אדמה רכים ומזהיבים.
  9. שואלים בשלב זה, עוטפים עם גבינת מוצרלה מעל המילוי ואופים לעוד 10 דקות, עד שהגבינה נמסה והופכת לזהובה.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  סלט חסה עגבניות שרי ובצל סגול שכולם מתעלפים ממנו

עכשיו נשאף לתקופה קצרה (רק מספיק כדי להימנע משריפת הלשון!) ואחרי מכן נשב לשולחן. יאללה!

שדרוגים ותוספות אפשריות

ובכן, מה אם נוציא את המנה הזו מהקופסה? נעשה אותה מיוחדת עוד יותר? אפשרות נוספת לשדרוג תוכל להיות הוספת פטריות קצוצות או בטטה מגורדת למילוי כדי להעשיר את הטעם. אפשר גם להוסיף טיפה של ממשק כמון לתיבול, ואפילו למרוח מעט שמן זית עם רוזמרין על תפוחי האדמה לפני האפייה, חשוב מאד!

שאלות ותשובות

איך אני יכול להפוך את המתכון הזה לגרסה טבעונית?
כדי להפוך את המתכון לגרסה טבעונית, ניתן להשתמש בבשר טחון מתחלפים כמו טופו או פטריות קצוצות, ולהשתמש בגבינה עשויה חלב סויה.

מה כדאי להגיש עם תפוחי האדמה הללו?
זה תלוי בטעמים שלכם! אפשר להגיש עם סלט ירקות, רוטב צ'אטני או רטבים אחרים כדי להוסיף טעמים חדשים.

האם אפשר להכין את המנה מראש?
בהחלט! אפשר להכין את המילוי מראש, לאחסן במקרר וכשחוזרים הביתה רק למלא את התפוח אדמה ולאפות.

מה אם אין לי גבינת מוצרלה?
אפשר להשתמש בגבינות אחרות שיתאימו כמו גבינת צהובה או גבינת פטה כתושה.

כמה זמן נשמרים תפוחי האדמה הממולאים במקרר?
המנה יכולה להחזיק במקרר למשך 3-4 ימים.

האם אני יכול להכין את המתכון גם על גז פורה?
בהחלט! יש לבשל את תפוחי האדמה לפני המילוי ולאחר מכן להשלים את הכנתם על הגז.

מה צריך לעשות אם תפוחי האדמה מתמוטטים בזמן ההכנה?
נפסיק את האפייה ונניח להם להתקרר על מנת שהשכבות יתרסו פעמיים.

אילו תבלינים נוספים אפשר להוסיף למילוי?
אפשר להוסיף כמון, פפריקה, אגוז מוסקט, או כל תבלין אחר שאתם אוהבים מאוד.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  מאפה גבינה מלוח קל להכנה שכל אחד חייב לנסות

מה עושים אם המילוי נשאר? האם אפשר לשמור אותו?
מילוי נשארת יוכל להישמר במגוון צורות – לאחסן אותו במקרר במשך כמה ימים או להקפיא אותו.

באיזה סוג תפוחי אדמה כדאי להשתמש?
מומלץ להשתמש בתפוחי אדמה גדולים, מתוקים ומשמינים שיכולים לעמוד באפייה ממושכת.

כדי לסכם את זה, הכנה של תפוח אדמה ממולא בשר בתנור היא לא רק פשוטה, אלא גם כזו שתספק חוויות טעם מדהימות ומרגיעות. שוברת שגרה ומומלץ בחום! אם אתם נהנים, אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות ולהזמין את החברים שלכם לשולחן!

Scroll to Top