מתכון לקרואסון פרווה משגע
דמיינו את זה: אתם יושבים לקראת סוף שבוע חמים, וניחוחות של חמאה ולקק את האצבעות ממלאים את האוויר. לא, זה לא חלום – זה הזמן שלכם להתנסות בקפיצת מדרגה הקולינרית עם מתכון לקרואסון פרווה מדהים! ברגע שתפסו את הצעד הראשון בהכנה, אל תתפלאו אם תמצאו את עצמכם חוזרים על זה שוב ושוב, כמו שיר של אהבה שמנוגן ברקע.
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן התפחה: 90 דקות
- זמן אפייה: 15-20 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מנות: כ-12 קרואסונים
הרכיבים הדרושים
אז מה אנחנו צריכים כדי להכין את הקרואסונים האלו? הנה הרשימה שתגרום לכם להתחיל להתחיל לשקשק את הידיים בהתרגשות.
- 500 גרם קמח חיטה (אפשר גם חצי מחצי מלא)
- 200 מ"ל מים חמימים
- 1/4 כוס שמן (שמן קנולה או שמן קוקוס)
- 50 גרם סוכר
- 1/2 כפית מלח
- 10 גרם שמרים יבשים
- 200 גרם מרגרינה או חמאה צמחית קפואה
- 1/4 כוס קקאו (לקרואסונים מתוקים)
- 1 ביצה (לטבעוניים: תמצגו ממרח בננה או חצי רבע אבוקדו)
לא נצטרך פה חומרי גלם מסובכים – כל מה שצריך נמצא במטבח הביתי שלכם. ואם אתם טבעוניים, לעולם אל תתביישו לבצע שינויים – ישנם תחליפים מצוינים. מרגרינה, למשל, יכולה להיות כחול המגן עלינו מהגלוטן!
שלבי ההכנה
עכשיו, אחרי שהתכוננו להפתיע את האורחים והמכרים, אין כמו להתחיל בהכנה. יש לכם כמה שלבים פשוטים, שמתחברים לכדי חמימות מדהימה של קרואסון בבוקר יום שישי.
- מערבבים את השמרים עם מים חמימים ומעט סוכר, ומניחים לתפוס בעדינות כ-10 דקות.
- בקנקן לערבב את הקמח, שמן, מלח ויתר הסוכר.
- לאחר שהשמרים תפחו, מוסיפים אותם לתערובת הקמח ומערבבים היטב.
- אם התערובת יבשישה מדי, מוסיפים מעט מים נוספים.
- לשים את הבצק במשך 10 דקות, עד שיהיה חלק ואוורירי.
- מניחים את הבצק בקערה מכוסה בניילון, עד שיתפוס גובה (כשעה לפחות).
- בעזרת מערוך, מרדדים את הבצק על משטח מקומח, בקוטר של כ-40 ס"מ.
- אוחזים במרגרינה הקפואה שחתקנו לחתיכות קטנות, ומניחים על חצי מהבצק.
- מקפלים את החצי החשוף מעל ועליו, כמו מעטפה.
- מרדדים שוב לצדדים, ומקפלים לסלסול נוסף (תהליך של חזרת במרגלים).
- מניחים בקערה עם מכסה לתפוס עד שהבצק מתרכך.
- לאחר התפחה שנייה, חותכים בעזרת מספריים בצורת משולש.
- מגלגלים לכדי קרואסון ומניחים על תבנית עם נייר אפייה.
- מורחים ביצה על הקרואסונים ומניחים לתפוס שוב כ-30 דקות.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות צלזיוס במשך 15-20 דקות, עד שהקרואסונים זהובים.
מניחים להתקרר לפחות 5 דקות לפני שטועמים, כי תהיה לכם תענוג של ניחוח איורו! קרואסונים אווריריים וקלילים, נמסים בפה, מחכים רק לכם!
תוספות ושדרוגים אפשריים
כמובן, מעולם לא הכנו קרואסון כדאי להפסיק פה – יש הרבה דרכים להעשיר את המנה:
- הוסיפו לקקאו שבצקי את פיושה של אגסים, צימוקים או שוקולדים נוספים.
- עשבי תיבול: נסו להוסיף טיפונת רוזמרין או טימין לבצק כשהוא רך
- לקרואסון יותר קראנצ'י, גבינה צהובה פרוגולד עוטף אותם לחלוטין!
- לגרסה מתוקה – תרשמו למעלה פירות יער ולחלקם פנימה לפני הרידוד.
שאלות ותשובות
איך אני יכול לשמור על הקרואסונים שמורים?
אספנו אותם בקופסה סגורה, בחלל קריר, דאגו לא לאכסן ליד מקור חום כבד.
האם אפשר לשמר את הקרואסונים במקפיא?
בהחלט! לאחר שהממתעים התקררים לחלוטין, אפשר לאחסן בכלי אטום במקפיא עד חודשיים.
אם אני רוצה לגרסה טבעונית, מה אני עושה?
לא להשתמש בביצה, ניתן להחליף אותה בממרח בננות – שמישהו יילך לנסות את זה!
האם אפשר להשתמש בקמחים ללא גלוטן?
בוודאי! יש בשוק קמחים שונים ללא גלוטן שניתן לשלב בהצלחה.
מה אני יכול לעשות עם הבצק הנותר?
תשמרו אותו לעוגיות מדהימות או לפשטידות קטנות – החזירו אותו למקרר לתפוס!
מה אני יכול לשים במקום השמרים?
אפשר לשדרג את התערובת עם מעט תמצית בריאות, כמו בן-זוג טעים של סודה לשתייה.
האם אפשר להכין את הבצק יום מראש?
בהחלט! משאירים אותו במקרר והבצק יהיה רענן למחרת.
האם הבצק לא יעמוד? מה אם הוא פתאום מחמיא?
למעטה, יש להקפיד על טמפרטורה נוחה בזמן ההכנה והאפייה ועל זמן התפיסה –
האם התכנים של הקרואסון יכולים להשתנות?
מובן! תכללו זיתים, פטריות או גבינה מחממות – קיבלתם זוג מושלם לקפה!
איך אדע אם הקרואסונים הצלחו?
הצליחה נמדדת לפי הניחוחות שנפלטים מסביב – כמו ניחוח שיגרום לכל השכנים להחשת להתרקם!
עכשיו, כשיש לכם את המתכון האגדי הזה, תעשו טובה ותשתפו את התענוג עם חברים ומשפחה! תנו להם לטעום מהביצוע המושלם של הקרואסונים שלכם. מי יגיד לא לפינוק על הבוקר? בואו נבנה יחד מסורת חדשה!