המתכון המושלם לגנאש שוקולד שישגע אתכם

גנאש שוקולד שכדאי לכם לנסות

אין דבר יותר משגע מלעשות מתוק אחרי יום ארוך, במיוחד כשמדובר בגנאש שוקולד מדהים. נשמע כמו חלום? תודו שזה מה שאתם רוצים, וכל אחד יכול להכין את המעדן המעלף הזה! זה פשוט, דינאם וזול – וכמובן, הכי טעים שיש! אפשר להשתמש בו למילוי עוגות, לקישוט קינוחים או פשוט לנשנש ישר מהקערה (כי אם יש משהו שכולנו מסכימים עליו, זה שאין כמו שוקולד). מהנסיון שלי, כל גרגר של גנאש נמס בפה ומשאיר טעם של עוד. אם אתם רוצים שיהיה משהו באמת אגדי על השולחן, זה המתכון בשבילכם.

זמן הכנה ומידע נוסף

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • רמת קושי: קל!
  • מספר מנות: 8-10 מנות

הרכיבים הדרושים

וכשמדובר במתכון, התחילו תמיד ברכיבים. הנה מה שאתם צריכים כדי ליצור את הגנאש השוקולד המושלם:

  • 200 גרם שוקולד מריר (לפחות 70% קקאו)
  • 200 מ"ל שמנת מתוקה
  • 2 כפות חמאה – כאן אנחנו מנסים לגעת בטעימה של ההפתעה!
  • אם תרצו, אפשר להוסיף ליקר או תמציות כמו וניל/אמרנה

אלטרנטיבות לרכיבי המתכון

אם אתם מתוך האורח של הבריאות, אין בעיה! אפשר בשמחה להמיר את השוקולד המריר בשוקולד ללא סוכר או להשתמש בשוקולד חלב כדי לקבל טעם מתוק יותר. ישנם גם שוקולדים ממקורות צמחיים שמדגישים את הטעם, ואם תרצו להימנע משימוש בחמאה, אז שמן קוקוס עושה את העבודה לא פחות טוב! כל שינוי כזה יכול לייצר גרסה טבעונית או דל פחמימיות.

שלבי ההכנה

וכעת, לאחר שהשלמתם את רכישותיכם, הגיע הזמן להפשיל שרוולים ולהתחיל עם ההכנה. הנה שלב אחר שלב, אנחנו לא רוצים שיפספסו שום שלב!

  1. תחילה, שימו את השוקולד המריר בקערה עמידה בחום.
  2. במקביל, חממו את השמנת המתוקה בסיר קטן על חום נמוך, אל תתנו לה לבעבע אלא רק להתחמם.
  3. כאשר השמנת חמה (לא רותחת!), Pour it over השוקולד בקערה.
  4. חכו כ-2 דקות כדי שהשוקולד ימס, ואז בעזרת לקקן או מטרפה ערבבו את התערובת עד שהשוקולד נמס לחלוטין והתערובת תהיה חלקה.
  5. הוסיפו את החמאה וטבלו שוב בערבוב עד שהתערובת תתאחד.
  6. אם אתם רוצים להוסיף ליקר, זה הזמן! מערבבים שוב.
  7. עכשיו, השאירו את הגנאש להתקרר לטמפ' החדר, אח"כ הכניסו למקרר לשעה.
  8. אם תרצו ליצור קצפת גנאש, הקציפו את הגנאש ליצירת קצפת אוורירית.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  האם אפשר להקפיא שניצלים לפני טיגון ותוצאות מפתיעות

לאחר סיום תהליך ההכנה, תבינו למה כל כך קל ואפילו ממכר להכין את הגנאש הזה! זה בעצם המתכון שמטריף את כל החושים, לפעמים גם יותר מהשוקולדים מהסופר.

תוספות ושדרוגים אפשריים

כדי שהגנאש שלכם יהיה מושלם, יש הרבה שילובים וטוויסטים שאפשר להוסיף לו! לדוגמה, אפשר לשלב אגוזי מלך או אגוזי פקאן קצוצים, או אפילו מעט מלח ים על מנת להדגיש את הטעמים.

אפשר לגרר שוקולד מעל כהפתעה לאורחים, לערבב בו פירות יער או אפילו למנף את זה לארטיקים – אתם דמיינו את כל הטעמים המשגעים הללו?

שאלות ותשובות

באיזה שוקולד כדאי להשתמש?
השתמשו בשוקולד מריר כמובן, עם לפחות 70% קקאו לפינוק אמיתי. זה השוקולד שנותן את הטעם העמוק והנפלא!
אפשר להכין את הגנאש לשימוש באירועים מיוחדים?
בוודאי! זה מושלם לעוגות יום הולדת, מסיבות או אירועי חג.
האם יש מצב שהגנאש יהפוך למתקתק מדי?
בוודאי! התייחסו לכמות השוקולד שתשתמשו בה, ובחרו כזה עם X אחוז קקאו מהאיכותיים כדי לשמור על הטעם.
איזה ליקר כדאי להוסיף?
ליקר רום או ואן בהחלט יתנו גוון נהדר.
האם אפשר לקצר את זמן ההכנה?
כמובן, ניתן לחמם את השמנת בסיר על חום גבוה וזה יביא את הגנאש למרקם מוכן בשניות.
מה עושים אם הגנאש thicker מדי?
הוסיפו עוד קצת שמנת! זה יעזור להחזיר את המרקם.
האם אני יכול לעשות את זה מראש?
בהחלט. אפשר להכין את הגנאש יומיים מראש, ואחר כך לשמור במקרר.
מה עושים אם לא אכלתי את כל הגנאש?
אל תדאגו, שמרו אותו בקופסה אטומה במקרר והוא יישאר טוב יחסית למשך כשבוע.
האם זה בריא?
בהתאם לרכיבים שבחרתם! אם אתם משתמשים בשוקולד איכותי עם רכיבים טבעיים – בהחלט תוכלו להגיד כן.
אפשר להקפיא את הגנאש?
כן, אפשר להקפיא אותו ולפני השימוש לחמם אותו קלות כדי להחזיר את המרקם.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  פרגיות עם תפוחי אדמה בתנור אהרוני: מתכון שלא תרצו לפספס!

אז מה דעתכם? הגיע הזמן לשתף את המתכון המסעיר הזה עם החברים. אני בטוח שהגנאש יכבוש את עם של סבתא ואמא, יהפוך לעבודה קונספטואלי ויקנה לכם הרבה אהבה. קדימה, לבשל ולשתף!

Scroll to Top