סטייק טונה בתנור: מתכון מדהים למנה ממכרת
דמיינו את הפלחים המדהימים של סטייק טונה, מרוחים בשום, מתובלים בקמצוץ מלח ודקויות עדינות של תבלינים שיוצאים מהתנור ברגע שמסתיים תהליך האפייה. אנו עומדים לחלוק איתכם מתכון שגם יגרום לצלחות שלכם לזרוח וגם יכבוש את הלבבות של כל מי שימשב לשולחן. מנת סטייק טונה בתנור היא לא רק מנה, היא חוויה קולינרית של ממש, והאמת? אי אפשר להפסיק לאכול ממנה!
זמן הכנת המתכון: 25 דקות רמת קושי: בינוני ל-4 מנות
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן בישול: 10 דקות
- מספיק ל-4 סועדים
הרכיבים הדרושים
כעת הגיע הזמן לעבור על הרכיבים שתרצו להכין כדי שהמנה תהיה מושלמת. כל רכיב מספק טעם משגע, והחיבור ביניהם פועל כמו קסם אמיתי.
- סטייק טונה (כ-800 גרם)
- שום כתוש (4 שיניים)
- זית שמן (3 כפות)
- לימון (מיץ מלימון אחד)
- מלח גס (לטעם)
- פלפל שחור (לטעם)
- תיבול תימין ו/או אורגנו (במידה ורוצים)
- טימין טרי (אם יש)
בתור תוספות אפשר לשקול להוסיף ירקות קלויים כמו קישוא, גזר ותפו”א, כדי להעשיר את המנה ומלאה בבריאות!
מרכיבים חלופיים
רוצים גרסה טעימה וטבעונית? תוכלו להחליף את הסטייק טונה בסטייק סייטן או טופו, ותוספת של תבלינים חזקים כמו קאימן ותבלינים פיקנטיים יכולה להוסיף טעמים חדשים. כמו כן, יש אפשרות להשתמש פחות בשום וללכת יותר על דבש וקצת רוטב סויה — היא תהיה ממכרת ומעלפת!
שלבי ההכנה
עכשיו Übergang שכולכם מצפים לו, כשהיא מהווה למעשה הדרך לעושר של הטעמים. בשלב זה, נתחיל בהכנה של הסטייק טונה האגדי שלנו.
- מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
- למעוך את השום עם המלח וביחד עם שמן הזית, נוציא את כל הטעמים שלהם.
- בוחרים את הסטייקים ומניחים אותם בתבנית קפיצית.
- מרטיבים את הסטייקים בחצי מכמויות השום שלנו ובמיץ הלימון.
- מפזרים מעל את הפלפל השחור, את התימין ואת הסויה.
- שמים בתנור לאפייה במשך כ-10 דקות, עד שהסטייק נעים לפעמים ומעט חום על פני השטח.
- בהצלחה אם תוציאו אותם מהתנור, תנו לו להירגע למשך 5 דקות לפני ההגשה.
החיבור של השום עם הסטייק פשוט מדהים, מה שמקנה למנה טעמים מגרים שמחזיקים עד פיצוץ ראשון של טעם בפה.
תוספות ושדרוגים
כעת, לאחר שסיימנו עם המנה הבסיסית, נוכל לשדרג אותה! בואו נדבר על מה אפשר להוסיף או לשדרג.
- אפשר להוסיף ליד המנה רטבים כמו רוטב איולי (עם שום דלקות) ליצירת טעמים חדשים.
- תוספת של פירה קישוא שהמלית תהיה נימוחה ומשגעת.
- כמובן בירקות קלויים כמו בטטה או ירקות שורש שלא יאכזבו.
- טראפל שמן עם תיבול על בסיס כמה טיפות בהחלט יוסיף למעמד המנה.
עם תוספות אלו קטנות, תוסיפו גווני צבע ושדרגו את החוויה המעוצבת שלכם!
שאלות ותשובות
מה כדאי לשים ליד המנה?
שילוב של סלט ירוק מרענן, ואולי אפילו טורטיות מתמחות כדי לדחוף את הסטייק לתוך טורטיה, יומלץ מאוד! מדובר בחווייה שצוברת פופולריות בשולחנות הקיץ.
האם זה מתאים לילדים?
בהחלט! רוב הילדים אוהבים טעמים עדינים, ואתם יכולים לדרוס את כמות השום או להוסיף קצת דבש בטעמים כדי לרכך את החוויה שלהם.
כמה זמן ניתן לשמור על השאריות?
שאריות טונה, תן להם להיות במקרר עד יומיים—אפילו מסודרות בתוך סלט בהחלט יהיה מחמם מאוד!
מה עלי לעשות אם אין לי שום זית?
שימוש בשמן רגיל הוא בסדר גמור. השום ייתן טעמים שונים, ולכן תוכלו לבחור כותל של תיבול על פי טעמכם.
האם אפשר להשתמש בטונה משומר?
נכון שיש אפשרות, אך האיכות לא תהיה זהה. סטייק טונה הטרי מפתיע הרבה יותר!
האם ניתן להקפיא את הסטייק?
מומלץ לא להקפיא לאחר הבישול, אבל יש אפשרות להקפיא טונה לא מבושלת אם היא הייתה טרייה קודם.
אפשר להכין את המנה מראש?
כמובן! אפשר להכין את הסטייקים, לתת להם מנוחה ולהתבשל בזמן הרצוי רק כאשר קוראים וכשהאורחים בדרך.
מהם התבלינים שאני יכול להשתמש?
מומלץ להעזר בתבלינים כמו תימין, רוזמרין או אפילו מעט כמון שיכולים לקפיץ את הטעם!
האם יש לי סיכוי בהכנת המנה בפעם הראשונה?
המתכון הזה הוא פשוט ומוצלח, ועם מעט תרגול זה יכול לצאת מושלם. אל תדלגו על השום, זה החלק המדהים של המנה!
האם אוכל להכפיל את כמויות הרכיבים?
לגמרי! אם אתם מארחים, זה מתכון פשוט שתרוצים להכין בו זמנית.
אם אהבתם את המתכון, אל תשכחו לשתף עם החברים שלכם, ייתכן ומנה זו תהווה את החיבור המושלם בערבים שלכם, בקיץ או בחורף. שיהיה בהצלחה והנאה רבה מהמנה שלכם!