מתכון לפizza ללא גלוטן שיעשה לכם טעים!

מתכון לפיצה ללא גלוטן

פיצה היא אחת המנות האהובות ביותר בעולם, אבל מה קורה כשאנחנו צריכים להתאים אותה לדיאטה ללא גלוטן? כאן נכנס לתמונה המתכון המדהים שלנו לפיצה ללא גלוטן, שיגרום לכם ללקק את האצבעות ולחזור על הבקשה עוד ועוד! תארו לכם את הבצק האוורירי שממלא את הבית בריחות משגעים, ממש כמו בפיצריה האהובה עליכם. זה לא רק מתכון מדהים, אלא הוא גם מאפשר לכם ליהנות מחוויה משגעת עם כל הביס!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן אפייה: 15 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספר מנות: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

על מנת שתקבלו את התוצאה המושלמת, נשתמש בכל המרכיבים האיכותיים והטריים ביותר. נשמע לכם מגניב? אתם לא תאמינו איזה טעים זה הולך להיות! אז הנה הם המרכיבים המדהימים שלנו:

  • 2 כוסות קמח אורז
  • 1/2 כוס קמח תפוחי אדמה
  • 1/4 כוס קמח טף (אפשר להשאיר את זה החוצה אם אתם לא מוצאים)
  • 1 כפית שמרים יבשים
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כוס מים פושרים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • רוטב פיצה (לפי הטעם שלכם)
  • גבינה מגורדת (מוצרלה או גבינת צאן למי שאוהב)
  • תוספות לפי בחירה: אוליו, פטריות, צנוברים, בצל, פפרוני, פלפלים צבעוניים ועוד

להפוך את הפיצה לגרסה מזינה ובריאה יותר? נציע לכם חלופות: קמח שקדים או קמח חומוס במקום קמח אורז, והיכן שנסביר בהמשך על תוספות שישדרגו את המנה אפילו יותר.

שלבי ההכנה

הגיע הזמן להתחיל את ההכנה! שמרו על אורך רוח ואל תשכחו להניח מוסיקה אהובה ברקע, זה ממש ילך טוב עם הבצק שלנו:

  1. נניח את קמחי האורז, תפוחי האדמה והטף בקערה גדולה.
  2. נוסיף את השמרים היבשים והמלח, ונערבב היטב.
  3. נוסיף את המים הפושרים ושמן הזית ונערבב בעזרת כף עץ עד שהתערובת מתאחדת.
  4. נעביר את הבצק לשולחן עבודה מקומח ונלוש אותו כ-5 דקות עד שהבצק מתגבש, אך הוא צריך להישאר רך.
  5. נשמן מעט קערה גדולה, ונניח את הבצק בתוכה. נמקם בשולחן חמים במשך 30 דקות, עד שהבצק תופס גובה.
  6. לאחר מכן, ניקח את הבצק ונעשה ממנו פיתה עבה לפי הטעם.
  7. נניח את הבצק על תבנית מרופדת בנייר אפייה ונכין את הרוטב שאותו נמרח על הבצק.
  8. נמלא את הפיצה בתוספות לפי טעמכם.
  9. נחמם תנור מראש ל-230 מעלות צלזיוס, נכניס את הפיצה לתנור ונאפה כ-15 דקות או עד שהיא זהובה וגבינת המוצרלה נמסה.
  10. נוציא את הפיצה מהתנור, נשאיר לה להתקרר במשך מספר דקות, נחתוך ואנחנו מוכנים להנות!
עוד המלצת קריאה בשבילך >  מתכון מפתיע עם קוטג' פג תוקף שישנה לכם את היום

שדרוגים אפשריים למי שרוצה להשתגע: לקשט עם בזיליקום טרי לאחר האפייה, לשים תוספות כגון חמאת בוטנים עם בננות או אפילו חצילים קלויים. כל רעיון שבו אתם עולים על הראש שלכם – הוא גם מתכון מנצח.

שאלות ותשובות

א. האם ניתן להכין את הבצק מראש?

בהחלט! אתם יכולים להכין את הבצק ולשמור אותו במקפיא אפילו עד שבועיים. שימו לב, לפני השימוש יש להפשר אותו במקרר לילה קודם.

ב. האם ניתן לשמור את הפיצה אחרי האפייה?

פיצה לשמור במקרר עד יומיים. אם אתם רוצים לשמור ולחמם, ניתן להקפיא את הפרוסות במלע אחד.

ג. האם יש אלטרנטיבות "בריאות" יותר לפיצה?

נכון! אפשר להכין פיצה על בסיס כרובית או חצילים, שזה בריא ומבורך.

ד. איך יודעים אם הבצק מצליח?

כשאתם מכניסים את הבצק לקערה, הוא צריך לעטוף את עצמו למעין טופרים מוגבהים. עושה נפלאות!

ה. האם יש אפשרויות תוספות מיוחדות?

אתם יכולים לנסות לשים פירות כמו אננס או תאנים, זה משתלב לא רע עם גבינות!

ו. האם פיצה ללא גלוטן יכולה להיות טעים?

מניסיון שלי, פיצה ללא גלוטן יכולה להיות אגדה! הבצק הזה מתמוסס על הלשון עם כל ביס.

ז. כמה זמן צריך לשים בסעיף אם משתמשים בקמח שקדים?

תוספות קמח שקדים יכולות לשפר את המראה, התהליך ידרוש שלכם יותר מים, וחשוב להתנסות מידי פעם.

ח. האם ילדים אוהבים את הפיצה הזו?

ילדים מתים על פיצה! עם קצת רוטב ופחמימות הם יבחרו בזה בכל יום!

ט. האם אפשר להכין פיצה ביום שישי אחרי הצהריים?

בוודאי, להקל על עצמכם! ככה כשמגיע האורחים יהיה מוכן על השולחן.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  איך להכין טוסט דפי אורז מושלם בקלות

י. באיזה סוג גבינה מומלץ להשתמש?

אני מאוד אוהב מוצרלה, אבל גבינת צאן גם מוסיפה לערכים תזונתיים מדהימים!

בסופו של דבר, מתכון זה הוא לא רק פיצה, זו חוויה, וכשאתם תכינו אותו, אתם תצליחו לעורר תגובות טובות מכל הכיוונים. אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם כל החברים שלכם ולהפיץ את האהבה לפיצה ברשתות החברתיות!

Scroll to Top