מתכון מדהים לטופו קריספי בתנור
האם יש דבר יותר משגע מטופו קריספי עם רוטב מתוק-חמוץ? אם שואלים אותנו, אנחנו בהחלט טוענים שלא! טופו הוא אחד מהמזונות המלאים ביותר שמסוגלים לגוון כל תפריט ולהפוך אותו למושלם. הוא עושה פלאים בבישול, והיתרון הגדול שלו הוא היכולת לספוג כמעט כל טעם. מה שגורם לו להיות גם הכי טעים שיש! מהנסיון שלי, הכנת טופו בתנור מאפשרת להגיע לתוצאה ממכרת, עם טקסטורה קריספית מבחוץ ורכה מבפנים, ממש כמו שחיכיתם. בואו נתחיל את הכיף!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן בישול: 25 דקות
- רמת קושי: קל
- מנה ל: 4-6 סועדים
הרכיבים הדרושים
אז מה אנחנו צריכים כדי להביא את הטופו הקריספי הזה לחיים? המצרכים הבאים הם בדיוק מה שצריך:
- 400 גרם טופו (עדיף סוג קשה)
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפות פחמימה (קמח תפו”א או תפו”א גרוס)
- 1 כפית סויה
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית כורכום
- מלח ופלפל לפי הטעם
- רוטב מתוק-חמוץ (אפשר לרכוש מוכן או להכין בבית)
- שומשום לקישוט (אופציונלי)
שימו לב! עבור גרסה טבעונית, הרוטב המתקבל גם הוא טבעוני, רק הקפידו לבחור רוטב מתוק-חמוץ ללא מרכיבים לא טבעוניים.
שלבי ההכנה
וכעת, הגיע הזמן להיכנס למטבח ולהתחיל ליצור את הקסם!
- מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה.
- חותכים את הטופו לקוביות בגודל של 3 ס"מ.
- מניחים את קוביות הטופו בין מגבות למשך כ-10 דקות כדי לספוג את הנוזלים.
- מעבירים את הטופו לקערה ומוסיפים שמן זית, סויה, פפריקה, כורכום, מלח ופלפל.
- משרים את הטופו בתערובת במשך כ-15 דקות.
- מוסיפים לקערה את הקמח או התפו”א הגרוס ומערבבים עד שכל הקוביות מצופות היטב.
- מניחים את הקוביות המוכנות על נייר האפייה בתבנית.
- מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
- אופים את הטופו כ-25 דקות או עד שהוא משחים ומתקבל פריך.
- מוציאים מהתנור ומוזגים רוטב מתוק-חמוץ מעל. ניתן לפזר שומשום מעל להגשה.
תוספות ושדרוגים אפשריים
יש המון אפשרויות לשדרוג את המתכון הזה! אם בא לכם לגוון, תוכלו להוסיף ירקות קלויים כמו גזר, קישוא או פטריות, אשר יוסיפו טעמים וצבע למנה המדהימה הזו. אתם יכולים גם לשדרג את הרוטב ולהכין רוטב סויה עם ג’ינג’ר ושום, שיהפוך את החוויה אפילו למעלפת! אם אתם רוצים להוסיף קצת חריפות, אפשר להוסיף כמה טיפות של רוטב צ’ילי.
שאלות ותשובות
האם אפשר להשתמש בטופו רך?
כן, אפשר, אך כדאי לדעת שטופו רך לא ישמור על אותה הטקסטורה הקריספית כפי שעושה הטופו הקשה.
מה עושים אם אין לי שמן זית?
אם אין שמן זית, אפשר להשתמש בשמן אחר שאתם אוהבים, כמו שמן קוקוס או שמן חמניות.
האם אפשר להכין את הטופו מראש?
בהחלט! אפשר להכין את הטופו אתמול, לאפות ולשמור במקרר, ולחמם שוב לפני ההגשה.
כיצד ניתן ליישם מתכוני טופו נוספים?
טופו משתלב מצוין במגוון מנות. אפשר להכין סלטים, מנות מוקפצות או אפילו תבשילים! החשוב הוא לשלב טעמים שאתם אוהבים.
האם טופו בריא?
כן, טופו הוא מקור מצוין לחלבון צמחי, דל פחמימות ורבוי בברזל וסידן, אשר מסייעים לשמור על בריאות טובה.
איך יודעים שהטופו מוכן?
הטופו מוכן כאשר הוא פריך מבחוץ וזהוב. גם אחרי חציית הקוביות, כדאי לבדוק שהן חמות ובריאות מבפנים.
מה מומלץ להגיש עם הטופו?
הטופו המהמם הזה מצוין לצד אורז מאודה, קוויאר או אפילו סלט רענן ועשיר בירקות.
האם אפשר להקפיא טופו?
כן, ניתן להקפיא טופו, אך מומלץ להפשיר אותו במקרר במשך הלילה לפני השימוש.
האם טופו מכיל גלוטן?
טופו עצמו אינו מכיל גלוטן, אך כדאי לבדוק את תוויות הרטבים שמשתמשים בהם כדי להיות בטוחים שהן ללא גלוטן.
מה הקטגוריה של המנה הזו?
הטופו הקריספי הזה מוגדר כמנה עיקרית בריאה, צמחונית או טבעונית, ותשמח כל חובב אוכל!
מהיום, עם מתכון זה, הטופו שלכם יהפוך לאוכל אגדי שכולם ידברו עליו! נסו, ותנו לכל טעם לספר את הסיפור שלו. שתפו את המנה המדהימה הזו ברשתות החברתיות ובין חברים, כי האוכל הזה פשוט מפתה! מי יודע, אולי הוא יהפוך למנה האהובה גם עליכם!