עוגיות חמאה ללא מיקסר שהכי כדאי לנסות היום

עוגיות חמאה ללא מיקסר – מתכון משגע שיעשה לכם את היום!

דמיינו את הרגע הזה, שנכנסים למטבח, וריח חמאה ומתיקות ממלא את האוויר. זהו רגע שיכול לשנות את כל היום שלכם! עוגיות חמאה הן אחד הממתקים האגדים והמדהימים ביותר שיכולים להתקיים. במתכון הזה נלמד כיצד להכין עוגיות חמאה מושלמות ללא כל צורך במיקסר! כן, אתם קוראים נכון. כל מה שצריך זה את הידיים שלכם ואת כל האהבה שמניחים בהן.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי, ולכמה מנות מדובר

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן אפייה: 15 דקות
  • רמת קושי: קל
  • כמות מנות: 20-25 עוגיות

הרכיבים הדרושים

בואו נדבר על החומרים שדרושים לעוגיות המטורפות הללו. עם רכיבים פשוטים שכולכם בטח כבר מכירים, תפתיעו את עצמכם עם משהו כל כך טעيم. כמו שאומרים – הכי טעים שיש!

  • 250 גרם חמאה רכה (חשוב שתהיה בטמפרטורת החדר)
  • 200 גרם סוכר לבן
  • 200 גרם קמח לבן (אם רוצים גירסה ללא גלוטן, ניתן להשתמש בקמח תפו”א)
  • 100 גרם קורנפלור
  • 1 ביצה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כפית מלח
  • אופציה: שוקולד צ׳יפס או אגוזים קצוצים להפתעה

שלבי ההכנה

עכשיו כשהכנו את כל מה שצריך, הגיע הזמן להתחיל בפעולה. אתם תראו שזה כל כך פשוט, עד שקל ללכת לאיבוד בטעימות!

  1. נחמם תנור ל-170 מעלות צלזיוס.
  2. בקערה גדולה, נשלב את החמאה הרכה עם הסוכר ונערבב היטב עם כף עץ או מטרפה. את הנחת העבודה הזו נשאיר למומחים… אנחנו נרכב על האהבה.
  3. נוסיף את הביצה ותמצית הווניל ונטחן עד שהתערובת אחידה ומשוטפת.
  4. נניח את הקמח, קורנפלור והמלח, ונערבב שוב בעדינות עד שהתערובת מתמזגת.
  5. אם אתם אוהבים קצת יותר טעמים, זה הזמן להוסיף שוקולד צ׳יפס, אגוזים קצוצים או אפילו קוקוס.
  6. עם ידיים רטובות, ניצור כדורים בגודל אגוז ותשימו אותם על תבנית עם רפידת אפייה.
  7. נלחץ קלות על כל כדור עם כף או לאט עם האגודל כדי ליצור צורת עוגיה.
  8. נכניס לתנור האהוב שלנו ונאפה במשך 15 דקות, עד שהן מקבלות צבע זהוב משגע.
  9. נניח להן להתקרר ואז… ללקק את האצבעות!
עוד המלצת קריאה בשבילך >  חציל בתנור: המתכון שכולם מדברים עליו!

במהלך ההכנה, תיהנו מהמוזיקה שאתם אוהבים, שילוב של המוזיקה הטובה ביותר והשוקולד העשיר – זה בדיוק מה שעוגיות חמאה אוהבות!

תוספות ושדרוגים אפשריים

בכל מתכון, תמיד טוב לשדרג קצת את המנה. אפשר לשתף עם חברים ששכחו להוסיף שוקולד צ׳יפס, או לשדרג עם פירות יבשים! העלאה פשוטה יכולה להביא את העוגיות למקומות שלא דמיינתם.

  • שוקולד מריר/חלב – תנו לעוגיות פיצוץ של טעימות!
  • אגוזי לוז, פקאנים או שקדים – יוסיפו טעמים מפתיעים שיגרמו לכם לרצות יותר.
  • קוקוס מתוק – ישדרגו את העוגיות ברמה הבאה.
  • תיבול עם קינמון – ייתן דחיפה של חמימות בעונת החורף.

שאלות ותשובות

מה אפשר לשים במקום חמאה? ניתן להשתמש במרגרינה, אם אתם רוצים לגרסה צמחונית, אך אין כמו חמאה לרגעים המהנים והטעימים הללו.

האם אפשר לאפות את העוגיות בתבנית סיליקון? בהחלט! תבנית סיליקון מצוינת לאפייה. לא תצטרכו לשמן אותה!

האם ניתן לשמור את העוגיות במקפיא? בהחלט! ניתן להקפיא את העוגיות עד לשבועיים. פשוט יש לאחסן בכלי סגור.

כמה זמן מחזיקות העוגיות במקרר? במקרר תוכלו לשמור את העוגיות למשך כשבוע, אבל אני בטוח שלא תשארו עם עוגיות כה הרבה זמן.

האם ניתן להכין את העוגיות ללא ביצה? כן! ניתן להחליף את הביצה ב-1/4 כוס רסק תפוחים או 1/4 כוס בננה מרוסקת.

מה עושים אם הבצק יוצא דליל מדי? ניתן להוסיף עוד קמח או אפילו קורנפלור כדי לגבש את הבצק.

האם אפשר להכין עוגיות קטנות יותר? לגמרי! ניתן ליצור כדורים קטנים יותר ולצמצם את זמן האפייה!

מה אם אני מעדיף עוגיות פריכות יותר? תוכלו להניח לעוגיות להתייבש עוד קצת בתנור לאחר שהן מוכנות, זה ייתן להן פריכות נוספת.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  רוטב שמן זית לפסטה שיהפוך כל מנה לטעימה!

האם יש דרך להפוך את העוגיות לבריאותיות יותר? אפשר להחליף חצי מכמות החמאה בשומן טעים יותר כגון שמן קוקוס או חמאה גהי.

באיזה רטבים מתאימים להגיש את העוגיות? הצעות מצוינות הן שוקולד לוהט או דובדבנים מסוכרים. זה באמת משגע!

לסיום, אני ממליץ לכם לשתף את המתכון הזה עם חברים, משפחה וכל מי שאוהב אוכל מעולה! אין דבר יותר מהנה מלראות את המנות האלה עוברות מהמטבח שלכם. אז לא יזיק, תעזבו את השגרה ותתחילו לבשל!

Scroll to Top