אמפנדס מתכון מקורי שלא תזכו לשכוח!

אמפנדס – מתכון מקורי שמרגש את הלב והחיך

אם יש לכם חלום לטעום אוכל שהוא גם מדהים וגם ממכר, אתם במקום הנכון. האמפנדס הללו לא סתם תרגלו את מאמצי הידע הקולינרי שלכם, אלא גם יעשו שמח בלב של כולם! מדובר במאפים שמחבקים בפנים את המלוח והמתוק, את הקרנצ'י והאוורירי, והכי חשוב – הריחות שיתפזרו בבית שלכם יגרמו לכולם לשאול "מה זה?!".

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן אפייה: 20 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספר מנות: 12 אמפנדס

לכל מי שחי עם חושים מפותחים ורגש של מרגוע, המתכון הזה הוא הזדמנות מעולה. אנחנו לא מדברים כאן על סתם פשטידה, אלא על אמפנדס שמכל הלב והמחשבה נארגו לתוך קרום עבה של בצק. תשברו מוסדות של ארוחה יום יומית והופכים את השעות לפחות משעממות!

הרכיבים הדרושים

  • 400 גרם קמח חיטה
  • 200 גרם חמאה שלא הייתה בספקטרום של מזון תעשייתי
  • 2 ביצים
  • 50 מ"ל מים קרים
  • 1 כפית מלח
  • למלית: 300 גרם בשר קצוץ (עבור טבעונים, שימוש בחומוס או טופו)
  • 1 בצל קצוץ
  • 1 קופסה של פחית קטשופ
  • תבלינים: כמון, מלח, פלפל, פפאריקה
  • שומשום לקישוט (אופציה)

יש שיבחרו באמפנדס עם גבינה או ירקות, ואחרים יבחרו באמפנדס של בשר, שימו לב שהמילוי יכול להיות מותאם לפי הטעמים שלכם. בואו נזכור, המטרה היא שכולנו נשאר עם חיוך!

שלבי ההכנה

הכנה עם התלהבות היא הדרך הטובה ביותר לייצר אוכל של סבתא. לכן, קחו נשימה עמוקה והתמקדו!

  1. שמים את הקמח במערבל או בכלי גדול עם המלח.
  2. חותכים את החמאה לקוביות ומוסיפים לקמח, עד שהמרקם דומה לפירורים.
  3. מוסיפים את הביצים והמים ומערבבים היטב עד שהתערובת מתאחדת.
  4. מניחים לבצק לנוח במקרר במשך 30 דקות.
  5. בזמן שהבצק נח, מטגנים את הבצל במחבת עד שהוא שקוף.
  6. מוסיפים את הבשר הטרי או המילוי הנבחר ומטגנים עד שהבשר מבושל לחלוטין.
  7. מוסיפים את הקטשופ ותבלינים ומשלבים הכל היטב. מסננים את הנוזלים ומניחים למילוי להתקרר.
  8. מקמחים משטח עבודה, ומרדדים את הבצק בעובי של כ-3 מ"מ.
  9. מניחים כף מהמילוי במרכז המעגל שחתכתם מהבצק.
  10. סוגרים את הבצק על המילוי ומחברים עם מים כדי להדביק את הקצוות.
  11. מניחים את האמפנדס בתבנית יישור ומקשטים למעלה עם שומשום.
  12. אופים בתנור על 180 מעלות צלסיוס עד שהם זהובים ומשגעים – כ-20 דקות.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  גלה את המתכון המושלם לקציצות ברוקולי טבעוניות!

אחרי כל המאמץ, מגיעה ההנאה! תכינו כאן מוסיקה, כדי שהאווירה תהיה אפילו יותר מעלפת. יש משהו מאוד משגע במאפים שעושים בבית, סוג של חיבור מופלא בין אהבה לבין אוכל.

תוספות או שדרוגים אפשריים

וזה הזמן לדבר על שדרוגים אפשריים! באמת, יש להקפיץ את זה כמה רמות למעלה.

  • למילוי: ניתן להוסיף פטריות קצוצות, ירקות קלויים, או אפילו גבינת פטה מפוררת.
  • לציפוי: לפני האפייה, אפשר למרוח ביצה טרופה על האמפנדס כדי לתת להם גוון שקוף ומבריק.
  • לטבילה: הכינו רוטב ייחודי (חריף או מתוק) כדי להעצים את הטעמים של האמפנדס.
  • לעוד טעמים: פורטים לתוך הבצק את עשבי התיבול האהובים עליכם כמו אגוזי לוז או כוסברה לקראת הסוף.

שאלות ותשובות

איך ניתן לשמור על טריות האמפנדס?
אתם יכולים לאחסן את האמפנדס לאחר האפייה בקופסאות אטומות במקפיא, הם ישמרו על טריותם למשך שישה חודשים.

האם אני יכול להכין את הבצק ערב קודם?
כן, זה אפילו מצוין! הכינו את הבצק והניחו אותו במקרר, כך הוא יתייצב ולא יידבק.

מה לעשות אם אין לי כוסות מדידה?
לא חייבים כוסות מדידה! מצאו כוס רגילה או אף כף של אוכל – כל דבר מבטיח יחס טוב!

האם אני יכול להשתמש בקמח מלא?
בטח, קמח מלא עושה את הבצק יותר בריא, אבל ייתכן שהבצק יצא קצת פחות אוורירי.

איזה תבשילים מתאימים לצד האמפנדס?
מומלץ להגיש עם סלט מרענן, רוטב עגבניות חריף, או אפילו יוגורט תיבול.

מה עושים אם אני מתעסק עם קמח ללא גלוטן?
משתמשים בתערובת קמח חינם והקפד על תוספי לחם כדי לשמור על המרקם.

איך אני יכול לדאוג שהאוויר החם יכנס לכל האמפנדס?
חייבים לדאוג לפתח חורים או לקצוב את הבצק בצורה כזו שהאוויר לא ייצור לחץ.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  עוגת גבינה ללא קמח וסוכר שתכבוש את הלב

נשאר לי מילוי, מה לעשות?
ניתן לאחסן את המילוי במקרר וליצור ממנו צלחת בשבוע הבא, זה מעולה!

מה אם אני לא אוהב בשר?
תשנו אותו לכל מיני קטניות או תחליפי בשר, זו ממש תהילת טעימה!

להכין מנת אמפנדס מעכבים זה אפשרי?
כמובן! אפילו סוג שונה בתפיסה – עד חצי שעה במקפיא לאחר ההכנה יכול לעבוד.

אם הגעתם עד כאן, אתם יודעים שאנחנו כאן כדי לשתף את המתכון. אל תהססו לשלוח אותו לחברים או לפרסם אותו! שתפו את זה ברשתות החברתיות, ותנו לכולם לטעום מהשגעון של האמפנדס האלה!

Scroll to Top