ביף וולינגטון מתכון שיכניס לתנור טעמים נמשכים

ביף וולינגטון: הסטייק המופלא בעטיפת פטריות ומאפה קסום

האם פעם נחשפתם למנה המדהימה והמרשימה ביותר של המטבח הבריטי? ביף וולינגטון הוא לא סתם מתכון – זאת חוויה קולינרית, אשר תגרום לכל טעים לרצות ללקק את האצבעות. דמיינו לעצמכם נתח סטייק עסיסי, עטוף ברוטב פטריות משגע, ושכבת בצק פריך ואוורירי, שמסמנת את השיא של כל סועד. זהו מתכון אגדי שמתאים לכל אירוע, מהחגיגות בבית למשפחה ועד לארוחה רומנטית במיוחד. אז מי מכם מוכן להצטרף למסע המופלא הזה של הכנת ביף וולינגטון? אנחנו בטוחים שלא תצטערו!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 90 דקות
  • רמת קושי: בינונית – גבוהה
  • מספר מנות: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

בהכנת הביף וולינגטון נשתמש במגוון רכיבים איכותיים, כך שהמנה תהיה ממש מושלמת. הנה רשימת המרכיבים שצריך לאסוף:

  • 1 ק"ג נתח בשר פילה
  • 300 גרם פטריות שמפניון קצוצות דק
  • 2 כפות חמאה
  • 1 בצל קצוץ
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 2 כפות חרדל
  • 4 פרוסות של בייקון מעושן
  • 375 גרם בצק עלים (קפוא או טרי)
  • 1 ביצה, להברשה
  • מלח ופלפל לפי הטעם

מרכיבים חלופיים

אם אתם מעוניינים בגרסה טבעונית של המנה, ניתן להמיר את נתח הבשר בטופו צלוי או קוביות של פטריות פורצ'יני. כמו כן, את הבצק אפשר לבצע עם קמח שקדים ולהכין גרסה דלת פחמימות. תנסו, זה יהיה משגע!

שלבי ההכנה

בשלב זה נתחיל להכין את המנה הצבעונית והטעימה הזו. כל שלב הוא חלק מהאגדה, אז תהיו מוכנים להתרגש!

  1. מחממים מחבת גדולה על חום בינוני. מוסיפים חמאה וממתינים שהיא נמסה.
  2. מוסיפים את הבצל והצליאים עד שהם מתרככים.
  3. מוסיפים את הפטריות ומתבלים במלח ופלפל. מבשלים כ-10 דקות.
  4. מוציאים מהכיריים ומניחים להתקרר.
  5. בינתיים, משחימים את נתח הבשר מכל צדדיו במחבת עם מעט שמן זית למשך 3-4 דקות. לא לבשל עד הסוף!
  6. מניחים את הבשר על צלחת ומרדדים את הבצק על משטח עבודה מפורר מעט במקצת קמח.
  7. הבצק צריך להיות בעובי של כ-5 מ"מ.
  8. ממרחים את החרדל על הבצק ומניחים עליו את פרוסות הבייקון.
  9. באמצע, מניחים את תערובת הפטריות ומעליה את נתח הבשר.
  10. מסוגרים את הבצק סביב הבשר ולוחצים היטב כדי שלא ייפתח במהלך האפייה.
  11. מברישים את הבצק בביצה טרופה ומבצעים חורים קטנים כדי לאוורר במהלך האפייה.
  12. מעבירים לתבנית ואופים בתנור שחומם ל-200 מעלות כ-25-30 דקות, עד שהבצק מזהיב.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  ג'חנון קפוא: המתכון המושלם לפינוק שבת

תוספות ושדרוגים אפשריים

מומלץ להגיש את הביף וולינגטון לצד רוטב יין אדום שהוכן מבציר איכותי. תוכלו להוסיף גם ירקות קלויים – כמו גזר, קישואים ודלורית, שיעשירו את המנה. שדרוג נוסף הוא להוסיף תבלינים כמו טימין או רוזמרין לפטריות, שיתנו נגיעה של ארומה נוספת לכל ביס.

שאלות ותשובות

מהו מקורה של ביף וולינגטון?

הביף וולינגטון קיבל את שמו מאחד מהדוכסים הבריטים, בעיקר דוכס ולינגטון. זהו מתכון שהפך לאגדי והפך לחלק מחגיגות רבות בממלכה הבריטית.

האם אפשר להכין את המנה ביום לפני?

אכן, אפשר להכין את הביף וולינגטון יום מראש, לכרות אותו היטב ולהשאיר במקרר. לפני ההגשה, חמים אותו בתנור על טמפרטורה נמוכה, כדי לשמור על הטעם והמרקם.

האם יש אפשרות לגרסה ללא גלוטן?

כמובן! ניתן להשתמש בבצק עלים מבוסס אורז או קמח שקדים כדי להכין גרסה ללא גלוטן. הבצק יתנהג קצת אחרת, אבל הטעמים עדיין יהיו מדהימים.

האם אפשר להחליף את הפטריות?

בוודאי! אפשר לשלב פטריות פורצ'יני, שיטאקי או כל פטריה אהובה אחרת, כמו גם ירקות קיצביים להוספת צבע וטעמים נוספים.

איך יודעים שהבשר עשוי בדיוק?

כדי להגיע לבשר במדרגה מועטת, אתם יכולים להשתמש במדחום בשר. טמפרטורה של 57-60 מעלות תיתן לכם בשר מדיום-רייר. לפני שהבשר יוצא מהתנור, זכרו לתת לו לנוח במשך 10 דקות לפני חיתוך.

האם יש לעצב את הבצק במיוחד?

כמובן! אתם יכולים לעצב את הבצק בכל צורה שתרצו, באמצעות חותכיו עוגיות או פשוט עם סכין. זה יוסיף לאסטטיקה של המנה ויהיה מרשים מאוד!

אם אני רוצה לגרסה יותר חריפה, אפשר להוסיף תיבול?

בהחלט! אתם יכולים להוסיף תיבול מתוק, כמו סויה או שמן צ'ילי, או לשים פלפל חריף לתחושת חריפות מתגברת!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  עוגת תפוחים ללא גלוטן ב-10 דקות - מתכון קל ופשוט

איזה יין מתאים לליווי המנה הזו?

תשקלו לשלב יין אדום בעל גוף מלא כמו קברנה סוביניון או מרלו, שילך נהדר עם שפע הטעמים של הבשר והפטריות.

מה הטיפ הכי חשוב בהכנת ביף וולינגטון?

הטיפ הכי חשוב הוא לא לבשל את הבשר יותר מדי בשלב הקודם. הבצק צריך להיות פריך, בעוד הבשר יישאר עסיסי וטעים!

אז קדימה, אחרי תקופה כזו של התרגשות, שתפו את המתכון המהולל הזה עם כולם! מי ידע שאת ביף וולינגטון תוכלו לדחוף למרכז השולחן ולא רק במסעדה? הכינו, טועמים, ואל תשכחו לספר לחברים!

Scroll to Top