"`html
עוגת שוקולד אגדי עם שברי אגוזים ושוקולד צ'יפס
ברגע שתשמעו את השם "עוגת שוקולד אגדי", אין סיכוי שלא יתחיל לזלוג ריר על המפה. זאת עוגה שמטרתה פשוט לגרום לעיניים שלכם להתמלא באור וכמובן לפה שלכם למלא בשוקולד משגע! היא נושאת את כל מה שאנחנו אוהבים בעוגות שוקולד – רכות, מתיקות, וניחוח בלתי נגמר. עוגה זו עושה חייל בכל אירוע ומעוררת דרמות של טעמים בלתי נגמרים. מתכון זה הוא מתכון מנצח, שהיינו שמחים לחלוק אותו עם כל מי שאוהב לשלב בין שוקולד לבצק רך, והכי טוב – גם אתם יכולים להרגיש כאילו אתם באים מייד לאחר מכן אל הפנינה של הקונדיטוריה!
זמן הכנת המתכון, רמת הקושי ומנות
- משך הכנה: 30 דקות
- משך אפייה: 35 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספיק ל: 10-12 מנת עוגה
הרכיבים הדרושים
לכדי להכין את העוגה המדהימה הזו, נצטרך כמה מרכיבים פשוטים שהופכים אותה למושלמת. הרכיבים יבטיחו שהתוצאה תהיה אוורירית, נימוחה ומעלפת. נראה מה אנחנו צריכים:
- 300 גרם שוקולד מריר קצוץ (כשהשוקולד מרי מאוד חשוב – הוא זה שמעניק את הטעם המושלם)
- 200 גרם חמאה לא מלוחה
- 1 ושליש כוסות סוכר (נו, אם אתם כבר עושים את זה – למה לא להיות קצת לא בריאים?)
- 4 ביצים טריות
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/2 כוס קמח (מומלץ קמח כוסמין לבריאות נוספת)
- 1/4 כוס קקאו איכותי (שוב, לא לדלג על איכות)
- 1/2 כוס שוקולד צ'יפס (עבור חווית שוקולד נוספת)
- 1/2 כוס אגוזים קצוצים (כמו פקאן או אגוזי לוז – בחירה שלכם)
- קורט מלח
מרכיבים חלופיים
אנחנו מבינים שלא תמיד יש את כל המרכיבים בבית, ולכן כדאי לדעת איך לייצר גרסת עוגה מדהימה גם טבעונית או ללא גלוטן. אפשר להשתמש בשוקולד מריר טבעוני ובחמאה צמחית (או שמן קוקוס), ובמקום ביצים, ניתן לשים את אותה הכמות של מחית תפוחי עץ או בננה מע pres באפייה. גם הקמח יכול להיות קמח שקדים או קמח קוקוס כדי להתאים למי שמעוניינת בעונג בריאותי.
שלבי ההכנה
ועכשיו, לשלב הקסום ביותר – ההכנה. נעשה זאת שלב אחר שלב כדי שהכול יהיה ברור:
- מחממים תנור לטמפ' 180 מעלות צלזיוס.
- מניחים את החמאה והשוקולד המריר בקופסה עמידה בחום, וממיסים בעזרת בן מארי (סיר מים רותחים מתחת לקופסה).
- מתבלים את התערובת במלוח והסוכר, ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הביצים אחת אחת תוך כדי ערבוב מתמיד.
- מוסיפים את תמצית הווניל ומערבבים.
- בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח, הקקאו והאגוזים הקצוצים.
- מוסיפים את התערובת היבשה לתערובת השוקולד ומערבבים בעדינות.
- מוסיפים את שוקולד הצ'יפס ומערבבים קלות.
- מעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
- אופים במשך 35-40 דקות, עד שכשהקיסם יוצא יבש.
- מניחים לעוגה להתקרר לגמרי לפני חיתוך.
- מניחים אותו לחשל את כל היצר הישר מהתנור.
שדרוגים ותוספות
העוגה המושלמת הזו היא בסיס מעולה לשדרוגים ותוספות. תוכלו להוסיף לכרית קרם פרש דמוי שמנת או למרוח רוטב שוקולד דחוס עליה. אפשר גם לפזר מעט אבקת סוכר או לשדרג בשוקולד לבן – יוצר שילוב מהפנט! ואם אתם רוצים לגוון טעמים, אפשר לשים מעט תמצית תפוז כדי להקנות נגיעה פירותית קטנה. מומלץ גם לשלב קולות פריכים של אגוזי פקאן מקורמלים בשוקולד.
שאלות ותשובות
מה יקרה אם אני אשכח להוסיף קמח?
עוגת השוקולד תצא דחוסה מדי ותהיה פחות אוורירית. זהו מרכיב חשוב מאוד.
האם ניתן להקפיא את העוגה?
בהחלט! העוגה תשמור על הטריות שלה מדהים גם לאחר הקפאה. פשוט עטפו אותה היטב והניחו במקפיא.
אפשר להחליף את השוקולד המריר בשוקולד חלב?
כמובן! זה ייתן לעוגה טעם מתוק יותר, יספק לכם חוויה משגעת, עם כל הקריוי שיש לזה!
איך אני יודע מתי העוגה מוכנה?
אם קיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם מעט פירורי עוגה – זה הזמן להוציא. נכון, זה עלול להיות משגע, אבל תאמינו לי שזה שווה את זה.
מה לעשות אם אני רוצה שהעוגה תהיה דיאטטית יותר?
אפשר להחליף את הסוכר בסוכר קוקוס או דחוף מדמת שפית. אף אחד לא ירגיש בהבדל, אך כן תתנו לעוגה הרבה יותר בריאות.
האם אפשר להכין עוגה ללא ביצים?
בהחלט! מחית של תפוחי עץ או ביצים צמחיות יעשו את העבודה גם כאן. הכל קורה ברגע שפותחים את המוח.
מה אם אני לא אוהבת אגוזים?
אם אגוזים לא מדברים אליכם כדאי לשים במקומש סוכריות צבעוניות או אפילו פרוסות קוקוס צלויות!
האם הכנת עוגת שוקולד מיועדת רק לחגים?
ודאי שלא! עוגת שוקולד תמיד מתאימה לכל רגע קסום ביום שלכם.
האם אפשר לשלב בפנים פירות?
היי, אם נהייתם על גודש בטעמים, שילוב פרי כמו בננה או תותים יבוא כאן בכל הכוח.
איך להגיש את העוגה?
לא משנה איך – חשוב לזכור שהעוגה עצמה יכולה לדבר בעד עצמה! פזרו סוכר אבקה, רוטב שוקולד או שום דבר – רק זכרו ללקק את האצבעות!
כמו שראיתם, הכנת עוגת שוקולד אגדי זה לא רק מתכון רגיל, אלא חוויה מתוקה שכוללת גם שדרוגים, שאלות ואני, מתוך ניסיון שלי, ממליץ לא לבזבז זמן לפני שאתם לוקחים את הכלים והסכו"ם שלכם. לא נשכח שגם לכם חובת הפצת המתכון הזה בקרב החברים שלכם, כי מגיע לכולם לטעום עוגה כה מושלמת!
"`