פנקייק בלי חלב: המתכון המושלם ליום מושלם

"`html

מתכון לפנקייק בלי חלב – פנקייק אגדי בכל זמו!

אם אתם מחפשים פנקייקים שאין להם תחליף והכל באווירה ביתית מתוקה, הגעתם למקום הנכון. פנקייקים הם אחד מהמאכלים המצליחים ביותר בכל בית – הם מושלמים לארוחת בוקר, בשעות אחר הצהריים ואם אתם מאוד רעבים – גם לארוחת ערב! מתכון זה יוביל אתכם להכנת פנקייקים מדהימים, ממכרים ונימוחים, וגם אם אתם טבעונים או שומרי כשרות – תופתעו לגלות שבקלות אפשר להכין פנקייקים בלי חלב. מה יכול להיות טעים וקל יותר? אז בואו נתגלגל יחד למטבח!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין פנקייקים מדהימים, אתם זקוקים לרכיבים הבאים. אני ממליץ תמיד על שימוש בחומרים איכותיים, כי אחרי הכל, אנחנו רוצים שהפנקייקים שלנו יצאו מושלמים!

  • 1 כוס קמח חיטה (אפשר גם קמח כוסמין)
  • 2 כפות סוכר (לפי הטעם)
  • 2 כפות אבקת סודה לשתייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כוס חלב צמחי (שקדים, סויה, קוקוס – כל מה שאתם אוהבים)
  • 2 כפות שמן (זית או שמן קוקוס למי שמעוניין בטעם מיוחד)
  • 1 כפית תמצית וניל (להעצמת הטעם)

אז כששמים את כל הרכיבים יחד, מתפשטת ריח-ריח משגע של פנקייקים, עד כדי כך שאפשר לשמוע את המחשבות שלכם על הסירים והשקיעות, הבוקר רך שאחריו.

שלבי ההכנה

מאוד קל להכין את הפנקייקים הללו. כל מה שצריך זה לעקוב אחרי השלבים הבאים, ולהקפיד על הפעולות. בין הדרך מהמטבח עד לשולחן, תיהנו מציפורניים טבולות בקמח ואולי גם קפה חם ליד!

  1. בקערה גדולה, לערבב את כל החומרים היבשים: קמח, סוכר, מלח ואבקת סודה לשתייה.
  2. בקערה נפרדת, לשלב את החלב הצמחי, השמן ותמצית הווניל. לערבב היטב.
  3. לאט לאט, לשפוך את החומרים הרטובים לתוך החומרים היבשים, ולערבב עד שהתערובת חלקה ומאוחדת. לא לדאוג אם יש קצת גושים – הן נגמרו! הפנקייקים יצאו אווריריים.
  4. לחמם מחבת על להבה בינונית ולהוסיף מעט שמן כדי למנוע הידבקות.
  5. למלא כף בגובה של התערובת ולהניח את הפנקייק במחבת. לחכות עד שטיפות אוויר מופיעות על פני השטח ואז להפוך בעדינות.
  6. לחכות לעוד דקה כדי שהצד השני יתקרם ויתחיל להיות זהוב.
  7. להעביר לצלחת כרגע, ולחזור על הפעולה עם שאר התערובת.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  עוגיות שוקולד צ'יפס וחמאת בוטנים שיהפכו את יומך!

והנה, הפנקייקים האגדים שלנו מוכנים ליישון נעים על השולחן! אבל אל תשכחו, יש עוד כמה דברים שאפשר להוסיף להם כדי להפוך את הבוקר למושלם!

תוספות ושדרוגים

ובכן, מי לא אוהב להוסיף קצת צבע וטעימה לכל פנקייק? כאן מתחילים כל הכיף. יש כל כך הרבה אפשרויות שאפשר להכין – אז באמת שצריך הפסקה קלה מרשימת שדרוגים.

  • תוספת של פירות טריים כמו אוכמניות, פטל או קוביות בננה תוסיף טעמים חדשים ומרעננים לפנקייקים שלכם.
  • להניח מעל קרם אגסים או ריבת תותים משגעת (ומה עם ריבת שזיפים?).
  • לפזר חתיכות שוקולד מריר שבהן תשתית נמסות בסטייל.
  • לזרוק לקצת אגוזים קצוצים שיחזירו את הפנקייקים שלכם לרמות מרובות.
  • אולי תרצו לפזר סוכר אבקה מעל? זה רגיל מדי? תראו את זה בצורת כוכבי צעצוע – אז יש גם סוכריות צבעוניות.

כפי שראיתם, אין גבול! אפשר להיות יצירתיים כמו שאנחנו רוצים, וליצור פנקייקים שיתאימו לכל מצב רוח ולכל יום בחיינו!

שאלות ותשובות

האם אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן?

בהחלט! אפשר להשתמש בקמח תפו”ח או קמח קוקוס. השיקול הזה יהיה עליכם.

הרכיב העיקרי שצריך לשים לב אליו?

הקמח. עם קמח באיכות גבוהה תזכו לפנקייקים נימוחים ולא יבשים.

מה לעשות אם התערובת מאוד סמיכה?

אפשר להוסיף מעט חלב צמחי עד שמגיעים לעThickness הרצויה. זכרו – יותר קל לאזן סמיכות מאשר לעבות אותה.

האם אפשר להכין מראש ולחמם?

כן, פנקייקים שורדים מצוין במקרר, אפשר גם להקפיא ולחמם על מחבת או в мікрохвильовій печі.

באיזה שמן עדיף להשתמש?

שמן זית בהחלט מוסיף טעם, אבל שמן קוקוס יכול להפתיע בקרמיות נהדרת עבור פנקייקים אלה.

האם התוספות משפיעות על הקצתי?

עוד המלצת קריאה בשבילך >  לימון כבוש עיראקי: המתכון המושלם שכולם מדברים עליו

יתכן ויתכן. מהמנצל הסוכר, תוספות מתוקות יכולות להשפיע על הצורך בסוכר שיפר את המנה.

האם זה משנה משהו אם לא מוסיפים סוכר?

לא, הפנקייקים עדיין יהיו נימוחים ומושלמים. הסוכר שם רק כדי לשפר את הטעם החברתי.

מה לגבי לאניני טעם? האם התה טעימה?

תשמעו, בן זוגם לא ידע. יש למלא את השולחן במגוון של סירופים אינסופיים בשוק. חכו עד שיגיע הקיץ!

האם אפשר להכין פנקייקים בטעמים מיוחדים?

בהחלט, אפשר להוסיף תמציות כמו תמצית שקדים או קוקוס או מסחטת לימון – זה פשוט משגע!

מהם הפנקייקים הטובים ביותר בעולם?

הכי טובים שיש הם תמיד שהפנקייקים שלך! היצירתיות והטעמים שייכים רק לך!

מקווים ששיחקתם עם המתכון, ואם אהבתם, אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים! תהנו מהפנקייקים, ללקק את האצבעות!

"`

Scroll to Top