איך להתמודד עם פלטפוס?

איך להתמודד עם פלטפוס?

פלטפוס היא בעיה שכיחה ברגל. למעשה, המספרים מדברים על קרוב ל30% מהאוכלוסייה שסובלים מהבעיה הזו. היא קיימת בדרגות שונות וככל שהמצב הוא קשה יותר, ככה גם ההשפעות על המקומות השונים בגוף גבוהים יותר.

אבל רגע, מה זה בכלל פלטפוס? ובכן, פלטפוס היא בעיה בכף רגל. בכף רגל בריאה יש שקע שמיוצר בצורה מדויקת כדי לאפשר יציבה נוחה ובריאה. הוא מאפשר לרגל לעמוד זמן רב בלי להתעייף וכאשר הוא לא קיים מתחילות להיווצר בעיות במקומות שונים בגוף. קראו בהרחבה על מדרסים לפלטפוס באתר אריאל אורתופדיה!

אז איך מתמודדים עם זה ועל מה זה משפיע? המשיכו לקרוא כדי לדעת.

ההשפעה של פלטפוס על היציבה

ההשפעה של הפלטפוס היא רב מערכתית. מה זה אומר? כפי שאמרנו, ישנן דרגות שונות בבעיה הרפואית הזו. לפעמים חסר קצת שיפוע ברגל ואז מתקנים את זה בקלות על ידי הגבה קטנה שיוצרת את הקיעור הרצוי כדי לשפר את היציבה.

הבעיה הזו נקראת פלטפוס גמיש, אולם יש מקרים שהרגל ממש שטוחה מה שנקרא "פלטפוס קשיח" ובמקרים כאלו נדרש כבר פתרון אחר.

ההשפעה של הפלטפוס יכולה להיות על חלקים רבים בגוף משום שהיא פוגעת ביציבה. כאשר היציבה שלכם נפגעת, חלילה, עלולים לצוץ כאבי גב, כאבי רגליים, כאבי ברכיים. כמובן, זה לא קורה ביום אחד, משום שהחלץ מכביד עם הזמן על האזורים הללו, אולם הגוף מפתח הרגל להישען על עמוד השדרה, במקום על הרגליים משום שהן לא מאפשרות לו.

לחץ נוצר באזור הברכיים ושוחק את הסחוס עד שמתחילים להופיע כאבים באזורים שונים. הפתרון לפלטפוס הוא בדרך כלל על ידי מדרסים מתאימים. הולכים לאבחון, למדידה, מבינים את חומרת הבעיה ומייצרים מדרס בהתאמה אישית שיתקן את היציבה ויבלום זעזועים מהגב ועמוד השדרה.

כתוב/כתבי תגובה