מוקפץ עם שאריות עוף ב fácil לארוחה מהירה ובריאה

מוקפץ עם שאריות עוף – טעים, מהיר ומיוחד!

מה עושים כשנשארות לנו שאריות עוף מהארוחה של אתמול? האם פשוט זורקים את השאריות ומבזבזים? ממש לא! במקום זה, אנחנו נייצר מהן מנה מדהימה וממכרת שמעלה חיוך על הפנים ומרעננת את הטעמים שלכם. המוקפץ הזה משגע, ממכר, ושיכול להיות טעים לגמרי כמו הארוחה המקורית, אם לא יותר. נשמע מעניין? בואו נתחיל!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מספר מנות: 4

הרכיבים הדרושים

המוקפץ הזה מושלם להכנתו עם שאריות עוף, אבל הוא כל כך גמיש שאנחנו יכולים להשתמש בו עם מגוון ירקות או תוספות אחרות. כך תוכלו גם להפתיע את עצמכם עם טעמים חדשים בכל פעם מחדש!

  • 400 גרם שאריות עוף (חזה או רגליים, לא משנה)
  • 2 כפות שמן שומשום
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 2 גזרים, חתוכים לרצועות דקות
  • 1 פלפל אדום, חתוך לרצועות
  • 1 קישוא, חתוך לרצועות
  • 2 שיניים שום, קצוצות
  • 2 כפות סויה
  • 1 כף דבש (או סירופ מייפל לטבעונים)
  • סומסום קלוי לקישוט (אופציונלי)
  • כוס באסיל (או פטרוזיליה) קצוצה לקישוט

שלבי ההכנה

המערכת הזו זהה לשטות עם "מרכיבים שאפשר לשים בסיר" – אז נתחיל!

  1. יש לחמם את שמן השומשום במחבת גדולה על חום גבוה.
  2. לאחר מכן, נוסיף את הבצל הקצוץ ונ sauté אותו עד שהוא רך ושקוף.
  3. נוסיף את השום הקצוץ ונערבב במשך כדקה נוספת.
  4. נוסיף את הגזר, הקישוא והפלפל ונבשל במשך 3-4 דקות עד שהירקות מתרככים מעט.
  5. נתבל את כל זה במלח, פפריקה ושאר התבלינים האהובים עלינו – ראו שכולנו שפים!
  6. גרבנו שאריות העוף למיניהם לתוך המחבת ונערבב בעדינות עם הירקות.
  7. נשפוך את הסויה והדבש על הכל, ונערבב שוב עד שהרוטב מצפה את כל המרכיבים.
  8. נבשל עוד כ-2 דקות נוספות עד שהכל חם והטעמים התמזגו.
  9. נסיים את ההכנה עם פיזור הסומסום והבasil מעל.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  איך להכין רוטב קאצ'ו א פפה כמו מקצוענים

אין כמו ריח של מוקפץ חם שמציף את כל הבית! המנה הזו לא רק שהיא מדהימה – היא גם קלה להכנה ונראית כמו יצירת אמנות צבעונית.

אפשרויות חלופיות

המוקפץ הזה גמיש כמו השפית שלכם! אם אתם רוצים להמיר אותו לגרסה טבעונית, פשוט החליפו את העוף בקוביות טופו פריך או שעועית שחורה. אנשים בלי גלוטן? אין בעיה, הוציאו את הסויה הרגילה והשתמשו ברוטב סויה ללא גלוטן. אנחנו כל כך אוהבים שהאוכל הזה משדר שמירה על טרנד הבריאות.

תוספות ושדרוגים אפשריים

אם אתם רוצים להתרגש מהמנה הזו עוד יותר, יש כמה תוספות ששווה לשקול.

  • גרר שלג סויה או חלב קוקוס יכולים להעביר את העניין ברוטב.
  • חתיכות של אננס טרי יכולות להוסיף מתיקות ומרעננות.
  • נזרים צ'ילי חריף כדי להספיג מעט חום!
  • לסיים עם פלחי אבוקדו עשירים בשומנים טובים.

תתפרעו! המוקפץ הזה ידהים את האורחים שלכם כשיגלו את השדרוגים המיוחדים.

שאלות ותשובות

מה לעשות אם אין לי שאריות עוף? אפשר להשתמש בכל סוג בשר אחר כמו בקר או דגים, או simplemente לעלות על הגל של הטופו.

האם אפשר להכין את המוקפץ עם ירקות קפואים? בהחלט! ירקות קפואים יעבדו נהדר. הם מהירים, קלים ומאפשרים חיסכון בזמן.

איך ניתן לאחסן את המוקפץ? אפשר לאחסן את העודפים במקרר בשקית אטומה, ולטפח בטמפרטורת החדר.

האם המוקפץ מתאים למסיבת ערב? בהחלט! הוא מושלם לאירוח, כל אורח יוכל לקחת ממעגל הסיפור שלכם!

האם אפשר להקפיא את המנה? טכנית כן, אבל טעמים עשויים להתעוות. עדיף לא להקפיא.

האם ניתן להכין את המוקפץ גם בסגנון קלטי? כמובן! תוספו תפוחי אדמה או גזר ללב המזון הנוסף.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  עוגת שיש פרווה אינגליש קייק לקיץ המושלם

האם יש אפשרויות תיבול נוספות שיכולות לשדרג את המוקפץ? כן! אפשר לשים קימל או זעתר – זה משדר המון טעמים!

מה עושים אם המוקפץ טעים מדי ולא נשאר כלום? ממליץ להכפיל את הכמות בשבוע הבא!

האם יש עם זה לאכול נודלס? בהחלט. זה משדרג את המנה לחלוטין אם אתם רוצים.

איך נשמר את המוקפץ במהלך החום? מגישים בסיר דקורטיבי – זה בהחלט יוסיף בהצלחה!

ובסוף, אל תשכחו לשתף את המתכון המדהים הזה עם החברים והמשפחה שלכם. תודו, לכולם מגיע לטעום את המוקפץ המושלם הזה!

Scroll to Top