סטייקים בתנור: המנה שתנפץ לכם את התיאבון!
דמיינו את הרגע שבו אתם פותחים את התנור, והארומה המדהימה של בשר צלוי ממלאה את הבית. הסטייקים בתנור שלנו הם לא רק מנה, הם חוויה טעמים שלא תשכחו! תחשבו על סטייק רך, נמס בפה, שמלא בטעמים שלא משאירים ספק שאכלתם את האוכל הכי טעים שיש. מתכון זה ילמד אתכם להכין סטייקים במשובח, עם טוויסטים שמוסיפים להם קסם מיוחד. קיבלתם סיפור אהבה של בשר – מוכנים לסיפור? אז בואו נצא לדרך!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן בישול: 25-30 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מכינים כ-4 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שנצלול לתוך שלבי ההכנה, נאלץ להצטייד בכמה רכיבים בסיסיים. כמו באגדה של סבתא, גם כאן יש את המרכיבים שיגרמו לזה להיות אגדי!
- 4 נתחי סטייק בשר (רצוי אנטריקוט או ריפ אי)
- 4 שיני שום קצוצות
- 1/4 כוס שמן זית איכותי
- 1 כוס רוטב סויה
- 1/2 כפית קימל טחון (לגרסה מיוחדת)
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- למטבלים: כמון, טחינה, או יוגורט עם נענע (כל מה שמתחשק!)
לאלה מבינכם שמחפשים גרסה טבעונית, אפשר להשתמש בחצילים בשרניים קצוצים ולהמיר את הרוטב לרוטב סויה עם ירקות! בואו נהפוך את זה למדהים בפשטות!
שלבי ההכנה
עכשיו, מי שמוכן להיכנס לתהליך ההכנה, זה הזמן להוציא את הכדורים מפה! מלאו את מטבחכם בריחות המענגות, והתחילו!
- חממים את התנור ל-220 מעלות צלזיוס.
- מערבבים בקערה את השום הקצוץ, שמן הזית, רוטב הסויה, קימל, פפריקה, מלח ופלפל.
- צולים את הסטייקים מכל צד במשך 2-3 דקות על מחבת חמה עד שמקבלים צבע זהוב.
- מעבירים את הסטייקים לתבנית עם נייר אפייה.
- מוסיפים את התערובת שצילמנו קודם על הסטייקים.
- אופים בתנור למשך 20 דקות. אם רוצים את זה עם ציפוי פריך, תשאירו אותם עוד 5 דקות!
- מוציאים, נותנים לסטייקים לנוח 5 דקות לפני ההגשה.
- מגישים אותה עם המטבלים הנבחרים והירקות האהובים עליכם.
אחרי כל הצעדים הללו, מתברר שהכניסה לתנור היא קריטית ושמירה על זמן הכנה מסוימת היא המפתח להצלחה במתכון הזה. הקפידה על הטיימינג, זה מה שעושה את המנה למשגע!
תוספות ושדרוגים אפשריים
אם אתם רוצים להפוך את הסטייקים למשהו חורפי במיוחד, למה לא להוסיף עליהם פריזאי עסיסי? גם סלט ירוק מרענן יכול להשלים את המנה בשלמותה. ולמי שאוהב פיקנטי, תוספת רוטב חריף יכולה להיות המושלמת!
אחת האהבות שלי היא לשדרג את המנה עם פטריות קצוצות שהיו מטוגנות עם רוטב סויה – מדובר בשלב של התבל המביא לרמת רמה חדשה של אגדי!
שאלות ותשובות
מה סוג הבשר המומלץ לסטייקים בתנור?
נכון שאנטריקוט וריפ אי הם המומלצים ביותר, אבל אתם יכולים לנסות גם פילה או נתחי בשר אחרים. הכי חשוב זה לבחור בשר עם שומן שווה, זה נותן את העסיסיות.
האם אפשר להכין את המתכון ללא שמן זית?
בהחלט, אם יש לכם שמן קוקוס או כל שמן אחר, זה בהחלט אפשרי. אבל אל תשכחו לשמור על הטעמים.
מה עושים אם הסטייקים עבים מידי?
כדאי לקצר את זמן הבישול, ואפילו לחתוך את הסטייקים לגובה, דבר שעוזר לבשל את הפנים בצורה שווה.
האם למוצרי רוטב סויה יש תחליפים?
בוודאי! לבעלי רגישות אפשר להכין רוטב טופו או כמון. זה משגע וכמעט באותו טעם.
כמה זמן כל סטייק צריך לנוח לפני ההגשה?
5 דקות מספיקות כדי שהמיצים יתפזרו בתוכו, ויספקו לכם מסיבה של רכים ועסיסיים!
איך יודעים מתי הסטייק מוכן?
אפשר לבדוק את הטמפרטורה עם מדחום בשר – 55 מעלות לסטייק בינוני-נדיר, ויותר לאוהבי המדממים.
אפשר לשמור את הסטייקים ליום למחרת?
כן, בהחלט. יש לשמור במקרר ולהשאיר אותם מכוסים. רק חימום מחודש באולטרה סגול יתאים להם!
כיצד ניתן לוודא שהסטייקים לא יתייבשו?
יש להקפיד שהשמן לא יימנע מהבשר מלהיות עסיסי וגם המנוחה לא תזיק.
האם ניתן להקפיא את הסטייקים?
כמובן! אבל כדאי להקפיאם כשהם טופלו בתיבול.
מה הם חלופות הבריאות שאפשר לשלב במתכון?
המרכיבים הבריאים לדוגמת השום והשמנים יכולים להתחלף בשמנים דלים עם תועלת בריאותית, והירקות ידגישו את זה.
אם המתכון הזה הצליח לגרום לכם לרצות לקפוץ למטבח, אל תהססו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות עם חברים ומשפחה! זה הזמן להפיץ את האהבה לבשר! נשמח לקבל את חוויותיכם!