אמפנדס גבינה – המנה שמחברת בין טעמים!
הכנת אמפנדס גבינה היא כמו לכתוב שיר המשקף את השמחה והשקידה שיש בכל bite. כל ביס של אמפנדס כזה הוא מסע אל מחוזות של טעמים מדהימים, והציפה בטעמים של גבינה משגעת שגורמת לנו להרגיש שאנו בולעים פיסת גן עדן. רוצים לדעת איך להכין את המנה המושלמת הזו? המשיכו לקרוא וגלו את המתכון שקל לפתח, ולא, זו לא חתיכת סוד!
זמן הכנת המתכון ורמת הקושי
- זמן הכנה: 60 דקות
- רמת קושי: בינוני
- כמות מנות: 12 אמפנדס
המרכיבים הדרושים
כעת, בואו נצעד אחת לאחת עם המרכיבים המופלאים שלנו שיעזרו ליצור את האמפנדס הכי טעים שיש:
- 250 גרם קמח חיטה
- 125 גרם חמאה, רכה בטמפרטורת החדר
- 1 ביצה (ועוד אחת להברשה)
- 60 מ"ל מים קרים
- 200 גרם גבינת פטה או גבינת מוצרלה, מפוררת
- 50 גרם פרמזן קצ grated (גרסה משגעת)
- מלח ופלפל לפי הטעם
- חצי כפית כמון (אפשר גם עם תיבול אחר של דמיון)
אולי אתם מתכוונים להשאיר את זה קלאסי, אבל אם בא לכם לשדרג את המנה, אפשר בהחלט להוסיף: פטריות, תרד קצוץ או אפילו זיתים. עם הידע הזה, תרגישו כמו שפים קודמים במטבח!
שלבי ההכנה
ועכשיו, התכוננו למבצע, אבל לא למבצע של צבא, אלא למבצע הקולינרי שייתן לכם טעמים מדהימים!
- שמים את הקמח והחמאה בקערה ומערבבים עד שהתערובת מתערבבת לתוך פירורי לחם.
- מוסיפים את הביצה והמים ומערבבים עד שהתערובת נהיית אחידה.
- מניחים לבצק לנוח במשך 15 דקות במקרר.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מוציאים את הבצק מהקרר ורודדים אותו לעובי של כ-3 מ"מ על משטח מקומח.
- חותכים עיגולים בקוטר של 10 ס"מ.
- מניחים בכף מהמילוי של גבינת הפטה בכל עיגול.
- מקפלים את העיגול לחצי ולוחצים על הקצוות להדק את המילוי פנימה.
- מברישים את העמפים בביצה הטרופה.
- מניחים על תבנית עם נייר אפייה ואופים במשך 20–25 דקות, עד שזה הזהב.
- מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר מעט לפני המשלוח לטעום!
כפי שאתם רואים, מדובר במתכון שקל להכנה, ומי לא אוהב אוכל חברתי? כל דלפק במטבח שלכם יתמלא בריחים משגעים ופינוקים מדהימים!
תוספות ושדרוגים אפשריים
כעת, אחרי שהכנתם את האמפנדס המושלמים, אתם יכולים לשדרג את המנה הזו בכל כך הרבה דרכים. הנה כמה רעיונות שלא כדאי לפספס:
- אפשר להוסיף תרד קצוץ או פטריות מוקפצות למילוי – יעניק טעם נימוח ומיוחד.
- אם אתם חובבי חריף, למה לא להוסיף את שיני השום הקצוצות או חצאי פפריקה חריפה למילוי?
- אפשר להחליף את גבינת הפטה במקבילה צמחונית, כמו גבינת טופו מבחינת טעמים וטקסטורה!
זכרו, בתחום הבישול יש תמיד מקום לאלתורים. תנו לדמיון שלכם להשתולל!
שאלות ותשובות
איך אני יודע שהאף שלי לא התבל קצת?
כשהארומה מתפשטת בחלל, ברגע שהבצק הזהוב מתחיל להיראות, תדעו שזה הזמן לכבות את התנור.
האם ניתן להשתמש בבצק קנוי?
בהחלט, להשתמש בבצק קנוי יכול לזרז את התהליך, כל עוד יש לכם גבינה מדהימה למילוי.
מה עושים אם נשארו לי אמפנדס?
נשמע הגיוני. ניתן לשמור אותם במקרר, ותנור או טוסטר אובן יכולים להחיות אותם בחזרה.
כמה זמן ניתן לשמור את האמפנדס במקפיא?
באם תעטפו את האמפנדס במדויק, ניתן לשמור עד שלושה חודשים במקפיא ועדיין ליהנות מהם מאוחר יותר.
האם ניתן להחליף את הגבינה במרכיבים אחרים?
בוודאי! גבינת קוטג', מוצרלה, או כל גבינה נימוחה שתאהבו, זו האפשרות שלכם!
כיצד ניתן לשדרג את הצבעים?
הוספת טחינה עם שום ופטרוזיליה למילוי יכולה להעניק להם צבעים יפיפיים ולתת לעבודות צבע עשירות!
מהי הכמות של המילוי לכל אמפנד?
כף אחת לא מספיקה? אז תנו לעצמכם לחגוג עם מה שבא לכם, ותשמרו מקום לאמפנד טעים נוסף!
המילוי נזל – מה עושים?
אם זה קרה, אל תתייאשו! זה כמו ללחוץ על התנור עם מעשה, ואל תפסיקו לחשוב על גרסאות תמוכות אחרות!
האם ניתן למלא את האמפנדס בכל דבר?
כמובן! זה מתכון גמיש – השמים הם הגבול!
למה כדאי לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות?
כי מתכון מדהים כמוני יכול להראות לאחרים מה בדיוק קורה כאשר תשקיעו ותהיו יצירתיים במטבח!
לאחר שהגענו לסיום המסע המלא בהכנת האמפנדס גבינה המשגעים של הקיץ, אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים ולתת לשמחה להתפשט, כי האוכל הוא המצרף הטוב ביותר! קולינריה מחברת בין אנשים, ולכן תנו להם לטעום את מה שהכנתם! טעים במידה!